Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zamrzlé přivzdušnění nádrže, nefunkční elektromagnetický ventil

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

Hurvajzi, buď rád, že ti ješte nemuže zamrznout nafta :aut

Ale voda v benzinu ano, máš tam na zimu Velfobin? :D

Odesláno

Tak zatim je ve vičku dirka a je to OK, ale problem je že si motor bere falešnej vzduch, pokud je ten ventil nefunkční,,takže jsou dvě možnosti, buď zaslepit přivod vzduchu od ventilu do klapky a nechat dirku ve víčku, nebo vyměnit ten ventil, a ten bazmek malej stojí cca 800,- kč, pokud teda není jen zamrzlej.  :myslim 

Za 10 let co to auto mám jsem takovýhle problemy nikdy neměl, asi se už hlásí do šrotu nebo co.

Odesláno (upraveno)

ventil som zohnal z bazaru na netu tusim z citrona xary alebo nieco podobne mladsi rocnik tie ventili su rovnake v mhohych modeloch PSA

staci odpojit hadicku pri pravom nosniku tlmica fukni ustami(alebo vycucni vzduch) do(z) hadicky ktora smeruje do podbehu ak ju prefuknes(alebo neudrzi podtlak ventil ko ak neprefuknes ok 

netreba nic rozoberat a valat sa po studennom betone 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

No tak jsem odpojil hadičku, při vypnutém motoru je ventil zavřený, nepropustí ani ven ani dovnitř, po nastartování je zavřený, po chvíli začne přerušovaně odsavat páry z nádrže, což je asi ok, ale když jsem zaslepil dirku ve víčku nádrže tak při otevření víčka po chvilce běhu na volnoběh bylo slyšet bublání a rovnání se nádrže které zpousobil podtlak.

Je to normální??

Jinak ventil při práci není slyšet, dříve cvakal, tak nevím, v nadrži se to projevuje takto - viz video

https://www.dropbox.com/s/hv6pp17weboiu7t/2017-02-03 15.39.10.mp4?dl=0

Prozatím jsem hadičku do klapky zaslepil a nechal to rozpojený. Ventil vyměním protože mi není jasný jestli nezustává otevřený.

Kudy se do nádrže dostává vzduch při ubytku paliva a při odsavaní par???

Odesláno (upraveno)

ventil odskusas mimo auta pripojis priamo na 12 volt  zopnes(otvori) ,vypnes(zatvori) ,vypada to ze najskor je ok 

nevravim isto ale podla mna by mohlo byt odvzdusnenie ta komora co ukazuje pismeno A alebo by to mohol byt uhlikovy filter pri tom ventile lebo filter ma 3 vyvody,jeden ide od nadrze druhy ide na ventil  a treti je vyvedeny do atmosfery v blatniku  tusim ked sa dobre pametam 

tie hadicky su na riadene odvzdusnenie ,cize cez ten ventil podla SB  

odvzdusnenie.jpg

filter.jpg

aj SB uvadza hadicku cislo 4  ako  POTRUBÍ PROPOJ NÁDRŽE S ATMOSF

Odesláno

No na to jsem v SB už koukal a není mi jasný proč není znazorněný kde je připojená hadička od nadrže k tomu uhlikovýmu filtru, Pokud je to nahoře na ten volnej konec tak nejspiš zamrzla nebo se nějak ucpala ta hadička č.4, tak to budu muset pod blatník a kouknout na to.

Odesláno

ano hadicka 7 je napojena hore na ten volny koniec filtra  na druhom obrazku 

co si pametam tak koko krat som to rozobral ,tak medzi blatnikom a prahom (pod filtrom) bolo vzdy kopa hliny a akurat do tych miest je vyvedena ta hadicka cislo 4

Odesláno (upraveno)

nz, ,pozres uvidis v tych miestach usti odvodnenie  ktore zacina v  dutine kde je kabinovy filter

a potom tym spodkom to vyteka a zbieraju sa tam necistoty ,niekde to zabite bude urcite len to treba najst 

nasiel som este videjko ako to ma prisavat cez ten uhlik filter takze ak spodna hadicka bude ok tak  teoreticky moze byt ucpany filter vo vnutri  a preto to taha podtlak z nadrze 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...