Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Chtěl bych se zeptat, mám Peugeot 307 1.6 hdi 80 kw r.v. 2008 a spotřeba při běžné jízdě, žádný závodění a převážně dálnice(130km/h) a mimo město je 7,2 l/100km podle palubního počítače a zdá se, že to odpovídá i realitě. Přijde mi to docela dost, i podle toho co čtu na netu. Netušíte někdo, v čem by mohl být problém? Děkuju

Odesláno (upraveno)

Vyzkoušej na rovném volném úseku (může být i dálnice), 90 km/h, pokud možno bez větru, oba směry, nejlépe na tempomat, spotřeba by měla být asi 5,0. Stačí několik set metrů, ale oba směry na stejném místě - i nepatrný sklon nebo vítr má vliv.

130 km/h, a když občas předjíždíš, zrychluješ, může odpovídat.

Anebo pak diagnostiku, zkontrolovat všechny parametry. Nemáš tam FAP-off, nebo nějaký čip?

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Dělá to 6. kvalt ;)

Já mám spotřebu 6,4-6,5 l/100km a palubák ukazuje 6,7-6,8 l/100km :papa

Když pojedeš meziměsto (ne po dálnici) do těch 110 km/h, vejdeš se i podle palubáku bohatě do 6 litrů ;)

Odesláno

Jezdím okresky, většinou hlavní tahy 50km tam, 50km zpět, mimo obec max 110km/h několikrát za týden. Občas město. Dlouhodobě se pohybuji s reálnou spotřebou

5 - 5,5l. Tankuji pravidelně Vervu. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...