Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zeptám se jako úplný laik v této oblasti. Zkoušel to někdo? Vyměnit klasické žárovky v couvačkách za ledky? Chtěl bych to kvůli vyšší svítivosti... Případně prosím o odkaz na správné ledky s paticí. Děkuji.

Odesláno (upraveno)

Pokud jde o to aby jsi lépe viděl při couvání tak to nemá smysl jak je psáno výše a o úsporu energie snad taky nemá smysl se tímto pokoušet takže pokud by to bylo jen na efekt tak dejme tomu.  Pro lepší osvětlení prostoru za vozem  jsem řešení viděl u kolegy na koncernovém voze. Bydlí na polosamotě a do garáže couvá od ulice jakoby za roh kam se nedostane světlo od lamp a protože nemovitost kde bydlí je tchána a ten je kategoricky proti jakékoliv úpravě ( chtěl přidělat LED reflektory k osvětlení dvora) tak to vymyslel tak že na spodní hranu zadního nárazníku přimontoval " reflektor " denního svícení malinko ho vytočil k pravé (spolujezdcovo) straně a říká že to je vcelku dobré řešení osvítí mu to prostor za pravím rohem aby viděl v zrcátku a levou (řidičovo) stranu dokáže ohlídat od originálního couvacího světla.  Viděl jsem na podobném principu i profi řešení u 4x4 tuším že to byl nějaký Nisan Navarra a ten měl pod zadním nárazníkem výkonné LED lampy a ještě měl podobné lampy zhruba v prostředku vozu pod autem tak aby každá lampa svítila šikmo dozadu ke kolu ale to je řešení pro extrémní použití a řádově v ceně tisíců korun.

P.S. chytré rady jako tak ať zajíždí autem popředu jsou na nic. V autoškole, na vojně, a i život mě naučil že auto pokud se " odkládá " tak se musí zaparkovat tak aby s ním byl člověk schopen v případě jakéhokoliv problému okamžitě manipulovat. Což zaparkování po "čumáku " není v žádném případě.  Poučka z autoškoly zněla : Vždycky máš víc času na zaparkování než na bleskový start , při kterém je i vycouvání z řady zdržení v řádu sekund u některých jedinců i minut. A toho se držím a nesčetněkrát už se mi to vyplatilo.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...