Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

@Taif já prakticky celý život jezdil ve škodovce, počínaje 120 přes favorita, felicii, fabii, oktávku a konče oktavií Scout. A pak jsem chtěl zkusit něco vyššího a teď mám francouze z Jižní Korei :aut A jak píšeš, všechno jsou to auta jako každé jiné. Je to jen otázka vkusu a preferencí atd. Ale Koleos jako moje zatím první francouzské auto mne rozhodně nezklamal a už se těším na 3008 :D

Odesláno

Já jsem na ten středový tunel dost háklivej. :D V 3008/5008 to bylo vyhovující, ale ne tak jak jsem zvyklý. Z Kodiaka mě po půl hodině bolela pravá noha. :( Na emotionday jsem zkusil i 508 RXH, tam mě chytala dokonce křeč do nohy a sedačku jsem nedokázal nastavit do pohodlné polohy. :( 

Jinak obecně já si sedačku ve škodovce pro svoje potřeby neumím nastavit, většinou mi chybí bederní opěrka - řada majitelů škodovek (většinou ti starší) vozí v autě polštářek. :D 

Já si stejně žádné z výše uvedených aut nekoupím, ještě jsem nedospěl do stádia, že musím mít vyšší auto. :D 

Odesláno

Honza3008

Mě je celkem jedno jakou značku auta si koupím, mě to auto musí upoutat a samozřejmě také koukám na poměr mezi cenou a užitnou hodnotou a v současné době i to splňuje P 3008. Původně jsme samozřejmě koukali na novou Oktávku, a pak i na jiné značky včetně Peugeotu 508 a 308, ale při konfiguraci, kterou jsme chtěli byla ta cena u Oktávky poněkud vysoká. Mé první vlastní auto byl Fiat Uno  a pak jsem měl ještě pár Fiatů ( Punto, Brava), nejraději jsem měl ale to Punto I, takové malé a živé:) Rodiče mají Renaulta Mégana a jsou s ním velmi spokojení. Také se moc na P 3008 těším, jen mě trochu mrzí ty čekací doby...

Milan F1

V současné Oktávce mám nastavitelnou bederku a to jak u řidiče, tak i u spolujezdce a na dlouhé cesty to fakt oceňuji, proto jsme také nastavitelné bederky objednali s vyhříváním sedaček i u nové P 3008. V Oktávce si sedladlo pohodlně nastavím a nic mi nepřekáží, místa je tam dost. V P 508 jsem se také svezl ( původně jsme jí chtěli) a tam ten středový panel trochu vadil, to máš pravdu, ale jinak mi 508 přišla také velmi pohodlná a prostorná, jen odkládacích míst tam bylo vpředu málo.

Odesláno

Přesně jak píšeš @Taif - taky pro mne není při výběru auta primární značka, ale užitná hodnota vs cena, exteriér, interiér a taky subjektivní pocity a pak se snažím koukat na nějaké jeho testy a recenze. Už aby jsme ty naše vágeny dostali, taky se nemůžu dočkat.

Odesláno

Honza3008

Souhlas, přesně, důležité jsou i subjektivní pocity. Také jsem koukal na testy na Youtube a různě na netu. Měl jsem nějakou dobu v merku i nového Tuscona, ale P3008 je P3008:super. Mě se zatím prodejce neozval, tak uvidíme, ale možná to fakt vypadá, že moje auto by mohlo jít do výroby v tom červenci, no kéž by (sice by to bylo 5 měsíců po termínu dodání, ale co už)

Odesláno (upraveno)

Ahoj kluci.

Zatím nejeto asi 700 km. Tento týden moc nejezdím , moc práce :grr. Jinak, ale super. Na každou jízdu se strašně těším a užívám si to. Zatím žádná závada jen mi ukazatel průměrné spotřeby ukazuje nesmysly ( spotřeba 14 - 16 l). Dojezd ukazuje dobře a po dojetí nádrže a dotankování jsem si spočítal spotřebu na 8 l. Na nový motor myslím normální, časem určitě klesne. Prodejce mi vysvětlil, že je to normální u nových aut a že si to počítač sám srovná po ujetí více km. No snad ví co mluví :). Fakt je tichý a při jízdě se bavíme s manželkou úplně potichu a radio puštěný jen na pohodu taky ztišený. Rada pro lidi co si budou teprve objednávat. Není nutné mít orig.navigaci Tomtom. Android Auto funguje docela korektně i s mapami google. Samozřejmě je nutné do mobilu stáhnout apk. V google play není aplikace u nás of. podporována. Zítra jedu na navoskování auta nanotechnologií tak snad to do zimy vydrží. Nechci na to patlat něco sám abych to nedejbože ještě poškrábal :). Určitě zase napíšu a klidně se ptejte, rád všem odpovím .Ahoj.

Upraveno uživatelem svijam
Odesláno (upraveno)

Díky za postřehy a info z praxe @svijam skvělá práce :super

Teď jsem si vzpomněl, že když jsem ho měl půjčenýho na víkend tak mi technik říkal, že až ho budu vracet a tankovat do plné nádrže, že je dobrý netankovat míň než 10 litrů, že se stím pak těžko vyrovnává plovák a může ukazovat že není bandaska plná. Ale to s Tvým ukazatelem spotřeby nemá nic společnýho. A je to vážně ukazatel průměrný a ne okamžizý spotřeby?

Hele není na to nanonapatlání brzo? Lak ještě nemusí být úplně vyzrálej....

Upraveno uživatelem Honza3008
Odesláno

Aby v té spotřebě nebyly i hodnoty od výjezdu z fabriky, přes naložení na kamion až po pojížďky po servise. Během toho auto často startuje, ale skoro nic nenajede. ;) 

Odesláno (upraveno)

Jediný co mi ukazuje správně je dojezd, jinak i okamžitá spotřeba si dělá co chce. Do kopce mi ukazuje za 6 a z kopce i za 40l :myslim. Ty laky dnes už jsou z výroby prý ok. Prodejce mi to ošetření nanovoskem  hned doporučil. Pak sundáš z auta všechno svinstvo jen vapkou nebo lehce omeješ.

Upraveno uživatelem svijam
Odesláno

Tak to je divný s tou spotřebou, to by fakt nemělo :myslim to nebude ani tím, co píše @MilanF1. Tak držím palce, ať to není žádná závada třeba řídící jednotky, ale ať se to srovná! Jestli prodejce to nano doporučil, tak to asi bude dobrý, taky jsem o tom uvažovat - napiš prosím pak, jak jsi s tím spokojenej.

Odesláno

O tom nano nástříku uvažuji taky. Chtěji za to 8 tis včetně aplikace. Drahá polovička to dostala jako bonus k nové fabce za čekání zdarma. Po po pravdě, vydrželo to aktivní tak 6 - 7 měsíců. A je pravda, že zahradní hadice udělala práce jak kdejaká top myčka. Pak dost rychle degeneruje. Přijde mi že při detailním pohledu na tom jsou tedka po roce, takove mikromapy.. Je to nejmenovaná značka na P co byla v autosalonu prezentovaná. 

Odesláno

Zblízka a jakoby se loupe vrchní lak ... tohle dělá ptačí trus, který rozežere lak, když se to včas neumyje. :D Ale to snad nebude tento případ. :myslim 

Odesláno

Ne to určitě ne... :-) Jen si myslím, že to byla nějaká fofr akce, když to byla zdarma a neudělali to asi pořádně. Ještě pár myček a je to dole :-) A papír od toho nemám, takže bych asi někoho marně naháněl. 

Odesláno

Dneska jsem měl šťastný den. Na první týden v červnu se uvolnila kapacita pro ČR pro 40ks 3008 v Alluru, tak jsem tam byl panem ředitelem hnedka vměstnán. Takže začátek října nehorzí a nejpozděj na začátku srpna to mám doma.. Velká radost.

Odesláno

Tak gratulace @benik1984 - hele to je blbost, ne? Když ho vyroběj první týden v červnu tak ho budeš mít do konce června a ne na začátku srpna? Přece nebude skoro 2 měsíce putovat z Francie k nám :aut Můj byl taky zaplánovanej na výrobu v červnu, jen ještě nevím kdy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...