Lukáš R. Odesláno 16. září 2016 Odesláno 16. září 2016 (upraveno) Tuten týden je opravdu jedlej.... Jsem po vyměne motoru. Chlapi delali tesnění pod hlavou a pri utahování jim rupl blok, takže sehnali motor a přestrojili... dnes (po dvou dnech co jsem si auto vyzvedl) mi začala cestou z práce svítit kontrolka mazání rozblikala se až svítila uplně, ale třeba nad nějakých 4000-5000 otáček zas zhasíná... na víčkách nic není ,žádný povlak, ale v oleji cítím poměrně dost benzín a olej je na horní hranici (tolik ho tam bylo i kdyz mi to predavali) ... Může to mít něco společného s tím, že neměnili v tom motoru olej? je z nějaké bouračky a říkali, že vypádá ještě dobře,ale neví jak dlouho to auto stálo... Díky za rady... samozřejmě tam sjedu, ale jen kolik si zas mam pripravit... Upraveno 16. září 2016 uživatelem Lukáš R. Citovat
Sniper17 Odesláno 16. září 2016 Odesláno 16. září 2016 Podle mě asi kroužky v háji ale pokavad je to závada po opravě tak asi reklamace nic bych neplatil. Citovat
Sniper17 Odesláno 16. září 2016 Odesláno 16. září 2016 Ta kontrolka muže taky znamenat čidlo v háji ale každopádně z5 do servisu. Citovat
Lukáš R. Odesláno 16. září 2016 Autor Odesláno 16. září 2016 (upraveno) To je právě věc druhá....dělali to těsnění pod hlavou a při tom utahování jím praskl blok motoru. říkají, že to neutahovali ani tak jak by to mělo bejt a že to nikdy neviděli... a tak jsme se domluvili, že seženou spodek a dají tam tu hlavu zbroušenou, nakonec prej vzali celej motor a hodili ho tam (plus přestrojit) že neměl ani tolik nalítano co ten muj a ano opravdu byl takej klidnější, vycistili chladic , hodili tam moje nové rozvody a mou novou(3roky valející se ve skříni) spojku a platil jsem cca 8200,-... Takže teď jde o to jestli po nich mužu chtit to reklamovat... budu se snažit, protože je to partner z 99ho a cpat se mi do nej echt nechce...a čidlo nevim, myslim, že kdyby byli v haji čidlo, tak by to pak asi při vysokych otackach zas nezhasinalo nebo? jakože bud funguje nebo nefunguje Upraveno 16. září 2016 uživatelem Lukáš R. Citovat
Sniper17 Odesláno 16. září 2016 Odesláno 16. září 2016 Určitě reklamovat ale jel bych tam co nejdříve.Ale nechápu to že řeknou že to neutahují ani tak jak by to mělo bejt je tam nějaký moment na utažení a pokavad by to neutáhl na ten moment tak je to taky problém. Citovat
Sniper17 Odesláno 16. září 2016 Odesláno 16. září 2016 Ještě mě napadá že v olejové vaně je sací koš asi bude zanešený a pokavad tam zustal starej olej tak tam asi bude pěkna zoo Citovat
Lukáš R. Odesláno 16. září 2016 Autor Odesláno 16. září 2016 ja už jsem mu volal, ale je tam zas až v pondělí... no protože říkal, že má šrouby! nějak utahovat na 120stupnu nebo tak a on, že uz to jako tahlo fest na 90 a chtel udelat jeste ctvrtku no a rup a dira v bloku nějak ... tezko rict ... hadej se s nim, že za to může on, když se v tom nevyznáš a že to nebyla unava materialu :D... no hele každopadně mam z toho obavy, čumí z toho sypání penež, protože oprafvud nevim jeslti po nich muzu chtit ten motor nějak reklamovat ja fakt nevim Citovat
Sniper17 Odesláno 16. září 2016 Odesláno 16. září 2016 Myslím si že je to díl od nich a musí za to nějak taky ručit že to bude v pohodě. Citovat
Lukáš R. Odesláno 24. září 2016 Autor Odesláno 24. září 2016 Odvezl jsem to k nim a vyměnili čidlo tlaku oleje z toho mého starého motoru do toho co mám teď v autě ... Ale nevím proč jím neveřim.,.. Předpokládám, že to na fotce je čidlo tlaku , konektor byl lehce vyšouplej, tak jsem ho chtěl domáčknout , ale pružil, tak jsem ho vyndal a vyteklo z čidla trochu oleje, pak už tam šlo,ale pri nastartovaném motoru samozřejmě zas lehce kapalo a konektor neslo poradne zandat, a tak předpokladam, že bude nutné opět čidlo vyměnit... pri vysunutí kontektoru z cidla se lehce zvyši otačky... Ale chci se zeptat... Byl jsem u nich , že mi blikala kontrolka mazani, od doby vymeny toho snimače už neblika, ale mam podezření , že to udělali nějak tak, aby kontrolka nesvitila a ja jim to neomlatil o hlavu, protože když jsem nastartoval a konektor vyndal, tak se kontrolka mazani nerozsvitila což mi přijde divny... Takže otazka zní , je možné aby v servisu to udelali nějak, aby se mi kontrolka mazani nerozsvitila a oni tak nemuseli resit co je s motorem? Druhá věc, při studeném motoru je z vyfuku citit benzin,kdyz jsem se vratil s autem tak uz ne.... Už toho všeho je tak akorat dost Citovat
parizov Odesláno 24. září 2016 Odesláno 24. září 2016 ... při tom utahování jím praskl blok motoru. říkají, že to neutahovali ani tak jak by to mělo bejt... Podle mého je dost důležité před montáží všechno pořádně vyčistit a hlavně závity nejlépe protáhnout. Pokud se to provede, pak se těžko něco takového stane. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.