Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Parádní článek.  ;-) 

Mi jak jezdíme s Trambusem na muzejní noc dělat dozor tak jednou za námi přišel pán okolo 50ti let v cyklodresu tlačijc kolo a prej jestli by sme ho nepustili na chvilku za volant,že s takovým kdysi v 81vním jezdil na vojně. Tak jsme pána bez problémů nechali pokochat.. A pak pán hlásí: až na tu barvu tak ten můj tenkrát byl úplně stejnej.. Já mu ze srandy řek: sklopte si clonítko tam jsou napsaný všelijaký jména, útvar a rota.. No a just pán tam našel svoje jméno i ostatní sedělo.. Takže chlapík omylem našel auto na kterým sloužil na vojně po 34 letech.

Odesláno

Nejlepší je že ta Tatra se vrátila po tolika letech pojízdná a udržovaná celou dobu mimo servisní síť tatrovky protože jinak by o ní věděli. A pan majitel se zachoval víc než gentlemansky když jim ji nechal za symbolickou cenu. Dostal za ni sice nový nového Phoenixe  ale tam se obávám že to už takový držák nebude.   A hlavně technický stav té Tatřičky je důkazem toho že jsou (byli) to opravdu dobré stroje. A že v té tolik kritizované jednoduchosti je ten zázrak. Je pravda že už v době vzniku toho speciálu byl tak trochu zastaralý protože i náklaďáky v té době už začínali mýt spousty elektronických fičur a tatra v té době ještě stále sázela na jednoduché a robustní ovládání.

Odesláno

Véno však taky pro to přežila takovou dobu. Kdyby byla poruchova tak už je ve šrotu a nikdo by ju nenašel protože už by nebyla... V jednoduchosti je síla..  ;-) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...