kveton Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 Dorazily mi parkovací senzory na SWčko a před montáží se zeptám, kam by bylo nejlepší je umístit? Moc 206tek se senzorama neni, tak neni moc inspirace. Našel jsem fotku, jak to má na spodním kraji nárazníku, ale to si nejsem jistej, jestli to nebude snímat každej kamínek. Řešil jste to někdo někdy na SWčku? Citovat
Raduna Odesláno 2. září 2016 Odesláno 2. září 2016 Ahoj, nejlepší by bylo zjistit, jaký mají senzory vyzařovací úhly. Je to docela složité je nastavit tak, aby pokrývaly co největší část na určitou vzdálenost, taky by bylo dobré vědět, jakou mají citlivost, aby jsi věděl, jestli budou brát každej vajgl nebo větší předměty. Poradím ti asi takto: Když bych to dělal na svý 206sw, tak bych si je nalepil na oboustranku nebo lepenku na nějakou vzdálenost od sebe v jedné rovině. Potom si vem třeba nějakou plastovou trubku průměr cca 75mm a nějakou tyč od koštěte, aby jsi měl rozdílný velikosti předmětu. Všechno si nejdřív zapoj nanečisto a běž ze vzdálenosti cca 2,5 metru od senzoru až k senzoru poslouchej kdy a kde ti budou pískat, takhle můžeš udělat "mapu" od jaké vzdálenosti a kde mezi senzory ti bude jaká překážka pískat a budeš mít přehled. Aby se ti pak nestalo, že budeš couvat k patníku a uprostřed budeš mít díru, protože budeš mít senzory moc daleko od sebe. Můžu se tady o tom rozepsat do podrobna, ale to by mě asi pak vyhodili z práce :-) Jestli chceš nějak víc poradit, tak mi klidně napiš do SZ a já ti dám na sebe číslo a něco ti k tomu řeknu, blbě se o tom rozepisuje. Citovat
martin.holub Odesláno 2. září 2016 Odesláno 2. září 2016 Když je dáš moc nízko , budou pískat furt ... ted jsem to dělal naP 206+ a k senzorům je návod, kde je napsáno jak vysoko mají být ... Mimochodem, kolik tě stály ? já koupil tyhle a jsem spokojen, mám je i na firemních autech ( 399,- Kč ) : Sencor SCA PARK100 -27% Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. září 2016 Odesláno 2. září 2016 je jedno jak budou vysoko - dulezite je aby byly rovne delal sem je kdysi davno kamosovi na bavora a furt rvaly pak je dal do origo listy na senzory (zahadne tam pasovaly) a najednou ticho Citovat
kveton Odesláno 2. září 2016 Autor Odesláno 2. září 2016 Mam presne ty samy z ebay za 220 kc, stejny mam i na 807 a tam fungujou dobre prave ze moc dolu je davat nechci aby nechytaly kazdy smitko Citovat
JVT Odesláno 3. září 2016 Odesláno 3. září 2016 Čau kdysi dávno jsem parkovák manželce na P 206 SW namontoval. Fungoval OK. Na montáž musíš sundat nárazník. Ideální je nechat čidla nalakovat já ale na to neměl čas. Citovat
kveton Odesláno 3. září 2016 Autor Odesláno 3. září 2016 Diky za fotku umisteni senzoru proc si musel sundavat naraznik? Citovat
kveton Odesláno 3. září 2016 Autor Odesláno 3. září 2016 Senzory jsem namontoval po vzoru JVT a to i s barvou nemáte někdo popis kabelů ke světlu? Nechtělo se mi to už měřit a hledat kde je zpátečka, mam to vše zapojené kromě napájení ze světla. Krásně jsem krabičku senzorů přilepil do kapsy pod blatníkem a repráček pod tapec Citovat
Guest onzik88 Odesláno 5. září 2016 Odesláno 5. září 2016 Zdarec, shodou okolností jsem to řešil cca 3 týdny zpátky na svým GTIčku... Senzory mám Sencor SCA Park 100, klasiku jen s reprákem. Jasně, low cost, ale fungují. Zkoušel jsem je lakovat barvou ve spreji co mám doma namíchanou do barvy auta, ale je to celkem piplačka a bohužel je to dost těžký, aby se neslepily okraje čidel s vnitřním kruhem, takže se mi trochu barvy oloupalo a tak jsem to musel domalovat jemným štětcem - zdálky to nepoznáš, jen při bližším zkoumání Co se týká montáže, tak já jsem nárazník nesundával, ale povolil jsem snad všechny šrouby co ho drží, at se s ním dá trochu hýbat. Chtělo to jen to trochu zručnosti a pevných nervů...Senzory zatím fungují v pohodě, mám je jen krátce, tak provoz ukáže. Omlouvám se za kvalitu fotek, foceno mobilem, ale snad pro představu stačí Citovat
kveton Odesláno 6. září 2016 Autor Odesláno 6. září 2016 Diky za fotky, jakej drat je ke zpatecce? Jeste jsem ho nehledal a dost by mi to ulehcilo praci. Jinak naraznik jsem taky nesundaval, slo to krasne i na aute Citovat
Gabriel 307 Odesláno 6. září 2016 Odesláno 6. září 2016 V 09/02/2016 at 22:12, Havlicek.Lukas napsal: je jedno jak budou vysoko - dulezite je aby byly rovne delal sem je kdysi davno kamosovi na bavora a furt rvaly pak je dal do origo listy na senzory (zahadne tam pasovaly) a najednou ticho a to si vzal kde. . .nejdůležitější parametr při výběru je montážní výška,když koupíš senzory a dáš je na auto níž než je minimální montážní výška tak berou zem jako překážku. . . pak pořád řvou . . . pak se to řeší lištama a uhlovýma podložkama,pokud máš to štěstí,že jsou pro daný model asistenta montoval jsem je na 307 Break,bez podložek a vše funguje jak má Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. září 2016 Odesláno 6. září 2016 no na bavoru byly dole v liste _ jenze kvuli uhlu sem ej dal "obracene" po montazi origo listy an bavor senzory a montazi znackou TOP nahoru prestaly rvat i kdyz byly cca 30 cm od zeme Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.