Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dorazily mi parkovací senzory na SWčko a před montáží se zeptám, kam by bylo nejlepší je umístit? Moc 206tek se senzorama neni, tak neni moc inspirace. Našel jsem fotku, jak to má na spodním kraji nárazníku, ale to si nejsem jistej, jestli to nebude snímat každej kamínek.

Řešil jste to někdo někdy na SWčku?

Odesláno

Ahoj, 

nejlepší by bylo zjistit, jaký mají senzory vyzařovací úhly. Je to docela složité je nastavit tak, aby pokrývaly co největší část na určitou vzdálenost, taky by bylo dobré vědět, jakou mají citlivost, aby jsi věděl, jestli budou brát každej vajgl nebo větší předměty. Poradím ti asi takto: Když bych to dělal na svý 206sw, tak bych si je nalepil na oboustranku nebo lepenku na nějakou vzdálenost od sebe v jedné rovině. Potom si vem třeba nějakou plastovou trubku průměr cca 75mm a nějakou tyč od koštěte, aby jsi měl rozdílný velikosti předmětu. Všechno si nejdřív zapoj nanečisto a běž ze vzdálenosti cca 2,5 metru od senzoru až k senzoru poslouchej kdy a kde ti budou pískat, takhle můžeš udělat "mapu" od jaké vzdálenosti a kde mezi senzory ti bude jaká překážka pískat a budeš mít přehled. Aby se ti pak nestalo, že budeš couvat k patníku a uprostřed budeš mít díru, protože budeš mít senzory moc daleko od sebe. Můžu se tady o tom rozepsat do podrobna, ale to by mě asi pak vyhodili z práce :-) Jestli chceš nějak víc poradit, tak mi klidně napiš do SZ a já ti dám na sebe číslo a něco ti k tomu řeknu, blbě se o tom rozepisuje. 

Odesláno

Když je dáš moc nízko , budou pískat furt ... ted jsem to dělal naP 206+  a k senzorům je návod, kde je napsáno jak vysoko mají být ... 

Mimochodem, kolik tě stály ? já koupil  tyhle a jsem spokojen, mám je i na firemních autech  ( 399,- Kč )  : 

Sencor SCA PARK100

Parkovací čidlo Sencor SCA PARK100-27%
Odesláno

Čau

kdysi dávno jsem parkovák manželce na P 206 SW namontoval. Fungoval OK. Na montáž musíš sundat nárazník. Ideální je nechat čidla nalakovat já ale na to neměl čas.   

displej (1).jpg

displej (2).jpg

Odesláno

Senzory jsem namontoval po vzoru JVT a to i s barvou :)

nemáte někdo popis kabelů ke světlu? Nechtělo se mi to už měřit a hledat kde je zpátečka, mam to vše zapojené kromě napájení ze světla. Krásně jsem krabičku senzorů přilepil do kapsy pod blatníkem a repráček pod tapec

20160903_191251.jpg

Odesláno

Zdarec, shodou okolností jsem to řešil cca 3 týdny zpátky na svým GTIčku... Senzory mám Sencor SCA Park 100, klasiku jen s reprákem. Jasně, low cost, ale fungují. Zkoušel jsem je lakovat barvou ve spreji co mám doma namíchanou do barvy auta, ale je to celkem piplačka a bohužel je to dost těžký, aby se neslepily okraje čidel s vnitřním kruhem, takže se mi trochu barvy oloupalo a tak jsem to musel domalovat jemným štětcem - zdálky to nepoznáš, jen při bližším zkoumání :)

Co se týká montáže, tak já jsem nárazník nesundával, ale povolil jsem snad všechny šrouby co ho drží, at se s ním dá trochu hýbat. Chtělo to jen to trochu zručnosti a pevných nervů...Senzory zatím fungují v pohodě, mám je jen krátce, tak provoz ukáže. Omlouvám se za kvalitu fotek, foceno mobilem, ale snad pro představu stačí :)

WP_20160812_12_35_47_Pro.jpg

WP_20160812_12_35_55_Pro.jpg

WP_20160812_12_36_05_Pro.jpg

Odesláno

Diky za fotky, jakej drat je ke zpatecce? Jeste jsem ho nehledal a dost by mi to ulehcilo praci. 

Jinak naraznik jsem taky nesundaval, slo to krasne i na aute

Odesláno
V 09/02/2016 at 22:12, Havlicek.Lukas napsal:

je jedno jak budou vysoko - dulezite je aby byly rovne

delal sem je kdysi davno kamosovi na bavora a furt rvaly
 pak je dal do origo listy na senzory
(zahadne tam pasovaly) a najednou ticho

a to si vzal kde. . .nejdůležitější parametr při výběru je montážní výška,když koupíš senzory a dáš je na auto níž než je minimální montážní výška tak berou zem jako překážku. . . pak pořád řvou . . . pak se to řeší lištama a uhlovýma podložkama,pokud máš to štěstí,že jsou pro daný model asistenta

montoval jsem je na 307 Break,bez podložek a vše funguje jak má

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...