Guest StibTo Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 před 12 hodinami, Charlie 1 napsal: Ze si to nenechas pro platit rozpočtem a nepichnes to ke svému mechanikovi a lakyrovi? Mechanika mám, můj odhad je max 20K i s prací a lakováním (a to ještě jen v případě, že by se nárazník a světlo měnily, místo opravení) ale lakýru žádnýho neznám Mno a sice jsem u Kopeckého ještě nebyl nicméně ze smluvních servisů mé pojišťovny to byl jediný Peugeot autorizák. Ad Schreekova reakce - mno vydělávat na tom FAKT nepotřebuju Jen potřebuju aby auto někdo dal do pořádku tak, jak to má být (a to ty víš, Schreeku, že přední nárazník už nejspíš byl měněn/stříkán před mou koupí) Citovat
Schreek Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Každej sikovnej garaznik Ti to opravi, tak aby to bylo jak ma být a Tys nemusel platit ani korunu. Ale na to už je pozdě, tyhle věci se musi resit z rozumem a diskrétně. Pak může člověku i něco zbýt, věř mi, už sem toho řešil dost Citovat
Guest StibTo Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Jak "nemusel platit ani korunu" ? Tomu nerozumim ... Mam HAV, spoluucast malou a moznost nejit ke smluvnimu partnerovi. Jedine co probehlo je nahlaseni incidentu na pojistovnu (s vyberem moznosti vyuctovani fakturou ze servisu + ze pujdu do smluvniho). Kdyztak pripadne vice FB / SZ, diky. A k te poznamce o reseni "s rozumem" - inu, ty kdyz jsi mel svoji prvni udalost cos resil urcite jsi taky nebyl 100% odbornik na slovo vzaty Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Od toho tu forum je ,každá rada dobra.... Myslel jsem to tak,ze když to dáš do servisu,faktura bude na cca 30000kc Když to uděláš rozpočtem dostaneš cca 20000kc,opravis to stejně kvalitně u garaznika za placnu 12000kc a zbyde ti na servis nebo věci co potřebuje s na autě udělat 8000kc. A ver ze to zohledňuje i pojišťovna ze ušetří na plneni.takže ve ve vysledku jsou spokojeni vsichni.a co si budem povídat autorizaku platis aby vydělal salon a pokryl režii i když je tam někdy kvalita práce hrozná... Takže garaznik může udělat stejně kvalitně za 1/3ceny....jednu výhodu to ma když to dáš servisu o nic se nestaras....otázka je jestli zvednuti a zavolání někam na opravu je ztrata takového casu,ze by jsi za tu dobu v práci vydělal víc... Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Chápu. Ojeb to ale je už takhle, to, co jsem zatím za 2,x roku na havarijku zaplatil nevyváží cenu týhle opravy. Uvidím v pátek. Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Pokud se vejdes do 20000 možná ti havarijní ještě nezdrazi.... Citovat
Veverka Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 před 33 minutami, StibTo napsal: Chápu. Ojeb to ale je už takhle, to, co jsem zatím za 2,x roku na havarijku zaplatil nevyváží cenu týhle opravy. Uvidím v pátek. Jak, ojeb? Pojišťovna obchoduje s rizikem, to není sponzor oprav Když chceš ušetřit/vydělat, jezdi bez HAV a nebourej/nenech se bourat, nebo se drž rad zkušenějších Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Neplatím HAV abych vydělal, neplatím ho ani abych ušetřil. Platím ho abych měl krytí v případě nějakýho takovýho ťukance. Jakoby auto nebyl už tak drahej koníček. Ale jak vidno "zkušenější" v tom umí chodit a po malým ťukanci ještě podojit pojišťovnu, aby si doopravili na svym autě něco, co s pojistnou událostí vůbec nesouviselo. Těhlech rad se mám držet říkáš ? Ne, díky, asi by se mi špatně spalo ... Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Poradim ti nejlip ze vsech: zavolej Gronholmovi Citovat
Schreek Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Jen pro Tvou informaci, samotný přední nárazník s výstuhama, lištama apod. bude v peugeotu určitě přes 20 tis., pokud Ti praskly držáky světla tak přidej 12 tis. a to jsme bez lakování a práce Takovejhle tukaneček může vyjít pěkně draho když to člověk chce opravit tak jak se má A věř mi, že nějaká druhovýroba rozhodně nebude stejné kvality Když už to havarijko máš, tak toho kurna využij, nebo si to platíš opravdu zbytečně. Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 před 59 minutami, StibTo napsal: Neplatím HAV abych vydělal, neplatím ho ani abych ušetřil. Platím ho abych měl krytí v případě nějakýho takovýho ťukance. Jakoby auto nebyl už tak drahej koníček. Ale jak vidno "zkušenější" v tom umí chodit a po malým ťukanci ještě podojit pojišťovnu, aby si doopravili na svym autě něco, co s pojistnou událostí vůbec nesouviselo. Těhlech rad se mám držet říkáš ? Ne, díky, asi by se mi špatně spalo ... Jak jsem psal výše, ale asi tomu nerozumís ty... Tak to dej do servisu a tam pojišťovnu podoji o 40000kc...peníze shrabne servis a to je přeci na pojišťovnu větší ojeb ne,když někdo navýši cenu opravy na 1xtolik Nebo když to beres takhle nech se vyplatit rozpoctem třeba 20000kc oprav to za 12000kc a zbytek pošli pojišťovně když to beres takhle.... Mam 2 auta pojištěny jak Pov tak Háv několik let,nikdy jsem z havarky nic neuplatnil zaplatpanbuh,ale když me 3najebaly tak jsem to řešil rozpoctem a vždy to pro pojišťovnu byla polovina nákladů než v servisu,a byli jsme spokojeni oba....takže tvůj přístup dat auto do servisu,Tome podoji pojišťovnu daleko vice.... Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 před 12 minutami, Schreek napsal: Jen pro Tvou informaci, samotný přední nárazník s výstuhama, lištama apod. bude v peugeotu určitě přes 20 tis., pokud Ti praskly držáky světla tak přidej 12 tis. a to jsme bez lakování a práce Takovejhle tukaneček může vyjít pěkně draho když to člověk chce opravit tak jak se má A věř mi, že nějaká druhovýroba rozhodně nebude stejné kvality Když už to havarijko máš, tak toho kurna využij, nebo si to platíš opravdu zbytečně. Nárazník bez laku a lišty 12K, světlo 10K .. informace od Kopeckýho. A havarijko HODLÁM využít, psal jsem snad někde, že ne ? Jen je jaksi docela v mém zájmu aby to taky nestálo majlant a mě se nezvedla částka co mám platit (nebo ne nějak drasticky), to dá přece rozum. Citovat
Schreek Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Ale takhle to nefunguje Nárazník je za 12 + pod nim budou 100pro výztuhy ko, sou jak pod tou lištou tak vepředu, + ty lišty, světlo stojí 6500. Vycházím se SB. Já Ti jen říkám, že se to dá opravit i bez peněz z Tvé kapsy, víc bych tu asi neventiloval Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 @Charlie 1 ale já to chápu .... akorát nechápu, proč bych se měl nechat vyplatit rozpočtem (např.) 20.000 a pak to dát opravit za 12.000 ? to ti jako přijde normální když si platíš havarijko a pojišťovna dodrží plnění a auto ti někdo opraví do stavu, v jakém má být ještě pojišťovnu ojebat "jen tak" o 8.000 korun ? dám to do smluvního neautorizáku a co bude mezi nimi a pojišťovnou mě nemusí zajímat, mě jako uživatele vozu především zajímá, aby se mi vrátil v co nejlepším stavu. Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Stibto tady jde o tu tvoji "spoluucast" Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 On je jaksi rozdíl jen a pouze v tom, KDO ten rozdíl shrábne, jestli ty nebo ten servis A že půjde o víc než ušmudlaných 8... Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 U staršího auta to v servisu pojišťovnu bude stát daleko víc.... Když jim chceš šetřit peníze tak rozpočtem a pak nemusís řešit ani spoluúčast...ALe jestli ti nevadí ze z tvé pojistky servis podoji pojistovnu a budou si z tebe mnout ruce dej to tam..... Brachovi uMultivana r.v2013 promackli v servisu na zvedáků práh samozřejmě ze to zapreli,u VW výměna .prehu.lakování a prace 70000kc nechal si vyplatit rozpoctem cca 35000kc,chlap co vytahuje studenou metodou téma železama mu to udělal za 14000kc....pojišťovnu to vyšlo na polovinu,to je podle tebe ojeb....a obohatil se o tech 21000kc ne protože je sikovnej a nechal si to opravit levné a kvalitně bez vaření a lakování.... Jak píše oddie je to jen o tom... Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 No takže takhle ... nebudu sem samozřejmě psát, jakou a kolik mám spoluúčast, ale vzhledem k očekávané celkové ceně opravy je to opravdu zanedbatelná částka A propos - fotky jste viděli věřím (kdyžtak jsou u mě ve vlákně o autě) takže asi jen tolik - kdyb mi to bylo jedno (jakože není) a bral bych auto jen jako prostředek pro přesun z bodu A do bodu B a neřešil tu a tam malý škrábanec (nebo viklající se, byť plně funkční světlo) vyměnil bych svépomocí tu dodrbanoiu lištu nárazníku v ceně 675Kč a nechal to být, jak to je .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.