Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Peugeoťáci. Koupil jsem si po předešlé kladné zkušenosti další 308 rok 2007 a mám problém s cukáním motoru při akceleraci okolo 1500 otáček a výše. Samozřejmě diagnostika OK. Vyměnil jsem po radách filtry, teplotní čidla. Problém mám stále. Jedu delší dobu na nižší otáčky a po přidání plynu auto cukne. Připadá mi, že se taky někdy i při volnoběhu a přidání plynu ve zmíňovaných otáčkách špatně zvedá do otáček. Taktéž při rozjezdu. Přidám plyn, naskočí otáčky a při pouštění spojky nesmyslně opatrně vyskočí o cca 300 otáček a zase se vrátí zpět, pokud mi necukne. Auto mám rád, je to pro mě krasavec, nechci ho prodat a rád bych tento problém vyřešil, ale servisy si neví rady. :-(  poradíte mi prosím. 

Odesláno
V 20. 7. 2016 at 22:19, HonzaZ napsal:

Ahoj, mrkni do sekce P 407. Tam se cukání probíralo. Mohl by to dělat EGR ventil.

Ahoj. Taky tak tuším, že to možná bude ten EGR ventil a dnes se do něho pouštím na výměnu. Jsem napnutý jako struna. Dám vědět, jak to dopadlo. 

Odesláno
V 21. 7. 2016 at 20:49, Frantic napsal:

nesmyka ti spojka ked ti vybiehaju otacky smerom nahor bez drzania spojkoveho pedalu? :)

Nene, to právě nee. Ale taky mi v servise říkali, že to možná bude spojkou. Ale nechává si to jako z posledních možností, neboť není za pár korun. Dnes se po výměně čidel atd., pouštím do EGR. 

• O 8 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Nazdar lidi, tak po dlouhé odmlce a bádání jsem si vyřešit cukání motoru při akceleraci, kolísání otáček a zdechání motoru. Takže po roce řešení jsme s mechanikem na to přišli a byl to REGULÁTOR TLAKU PALIVA. Špatně dávkoval palivo a dával ho místy pod vysokým tlakem a proto auto zaškublo. Nechci tady šíleným způsobem vypisovat, jak to funguje, lidi co se vyznají, určitě v tom logiku najdou. Ale auto ho má vyměněný před týdnem a krásně jede bez jakýchkoliv problémů. Sranda byla, že jsme ten tip mého regulátoru nikde neuměli sehnat a nakonec na to pasoval z 1.5Dci Renault :-) tak snad to někomu pomůže při řešení toho samého problému. Sranda byla i v tom, že mi tuto závadu ukázala snad až tak 8 diagnostika. 

Upraveno uživatelem Supajzz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...