Supajzz Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Zdravím Peugeoťáci. Koupil jsem si po předešlé kladné zkušenosti další 308 rok 2007 a mám problém s cukáním motoru při akceleraci okolo 1500 otáček a výše. Samozřejmě diagnostika OK. Vyměnil jsem po radách filtry, teplotní čidla. Problém mám stále. Jedu delší dobu na nižší otáčky a po přidání plynu auto cukne. Připadá mi, že se taky někdy i při volnoběhu a přidání plynu ve zmíňovaných otáčkách špatně zvedá do otáček. Taktéž při rozjezdu. Přidám plyn, naskočí otáčky a při pouštění spojky nesmyslně opatrně vyskočí o cca 300 otáček a zase se vrátí zpět, pokud mi necukne. Auto mám rád, je to pro mě krasavec, nechci ho prodat a rád bych tento problém vyřešil, ale servisy si neví rady. :-( poradíte mi prosím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Ahoj, mrkni do sekce P 407. Tam se cukání probíralo. Mohl by to dělat EGR ventil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantic Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 nesmyka ti spojka ked ti vybiehaju otacky smerom nahor bez drzania spojkoveho pedalu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Vstreky? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supajzz Posted July 23, 2016 Author Share Posted July 23, 2016 V 20. 7. 2016 at 22:19, HonzaZ napsal: Ahoj, mrkni do sekce P 407. Tam se cukání probíralo. Mohl by to dělat EGR ventil. Ahoj. Taky tak tuším, že to možná bude ten EGR ventil a dnes se do něho pouštím na výměnu. Jsem napnutý jako struna. Dám vědět, jak to dopadlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supajzz Posted July 23, 2016 Author Share Posted July 23, 2016 V 21. 7. 2016 at 21:15, mmartinkovic napsal: Vstreky? Změřeny. V pořádku. Ale zkouším dnes EGR, tak jsem zvědav. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supajzz Posted July 23, 2016 Author Share Posted July 23, 2016 V 21. 7. 2016 at 20:49, Frantic napsal: nesmyka ti spojka ked ti vybiehaju otacky smerom nahor bez drzania spojkoveho pedalu? Nene, to právě nee. Ale taky mi v servise říkali, že to možná bude spojkou. Ale nechává si to jako z posledních možností, neboť není za pár korun. Dnes se po výměně čidel atd., pouštím do EGR. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 tak cukání MOTORU určitě nebude dělat spojka, to by měl servis zjistit okamžitě při zkušební jízdě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantic Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 v spojitosti s tymi samovolne zvysujucimi sa otazkami sa spomenula spojka... daj vediet ako si dopadol supajz s tym egr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supajzz Posted April 21, 2017 Author Share Posted April 21, 2017 (edited) Nazdar lidi, tak po dlouhé odmlce a bádání jsem si vyřešit cukání motoru při akceleraci, kolísání otáček a zdechání motoru. Takže po roce řešení jsme s mechanikem na to přišli a byl to REGULÁTOR TLAKU PALIVA. Špatně dávkoval palivo a dával ho místy pod vysokým tlakem a proto auto zaškublo. Nechci tady šíleným způsobem vypisovat, jak to funguje, lidi co se vyznají, určitě v tom logiku najdou. Ale auto ho má vyměněný před týdnem a krásně jede bez jakýchkoliv problémů. Sranda byla, že jsme ten tip mého regulátoru nikde neuměli sehnat a nakonec na to pasoval z 1.5Dci Renault :-) tak snad to někomu pomůže při řešení toho samého problému. Sranda byla i v tom, že mi tuto závadu ukázala snad až tak 8 diagnostika. Edited April 21, 2017 by Supajzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts