Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 66KW cuká, vynecháva motor, smrad pri štarte

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Ak auto stojí pár hodín pri štarte zadymí a je cítiť smrad. Motor má nepravidelný chod (jemne cuká). Pri nízkych otáčkach netiahne (citeľné hlavne do kopca, trojka na podlahe a trvá pár sekúnd kým zaberie). Ak stojím na semafóre cítim, že motor trasie. Má "jemne" traktorový zvuk. Žiadna chybová kontrolka, štartuje pekne. Problémy začali po prvom servise (síce som s ním jazdil dovtedy iba tri dni, ale prišlo mi všetko v poriadku). Našiel som človeka, ktorý sa vyzná do motorov HDI. Po popise problému sa ma rovno spýtal či som nemenil rozvody a pumpu. Samozrejme som to menil. Povedal, že to bude zle nastavené. Technik, ktorý mi to robil mi tvrdí, že to tým určite nebude, že vodná pumpa sa ani "nenastavuje" u tohoto motora, ale že sa mi na to pozrie. Mám teraz dilema či mu to dať spať urobiť, alebo si radšej zaplatiť a dať to urobiť inde. Poprípade Váš názor, rada? Už som mal strach, že to bude niečo so vstrekovaním čo by bola pekná pálka.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

přesně tak

1. přímo předchozí příspěvky se necitují!

2. pravidlo č.4 cituji: " Snažte se psát opravdu jen to, co může pomoci při řešení problému "

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

vodní pumpa se opravdu nijak nenastavuje, nemá s rozvody a chodem motoru nic společného--mění se vždy jen z preventivních důvodů (protože je hnaná rozvodovým řemenem, dělá se výměna pumpy při jednom)

Odesláno

Auto som odniesol do servisu, kde mi menili rozvody. Pozreli to, rozvody su v poriadku. Udajne "jemne" chyteny druhy a treti vstrik. Hodnoty ani ako na to prisli neviem. Momentalne nemam peniaze to riesit, potreboval by som ale vediet najlacnejsi mozny sposob ako to vyriesit. Kupit dva pouzite vstriky, alebo dat repasovat moje dva vadne? Kolko to asi bude stat? Popripade nechat tak kym to neklakne (auto startuje normalne a aj ide normalne az nato, ze je pri rozbehu lenivsie a troska trasie na volnobeh)? Dalej neviem ake mi tam idu vstriky. Vyrobca nieje nikde uvedeny. Foto viz nižšie. VIN 3H9HXC84058440.

CameraZOOM-20160806143322994[1].jpg

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Mne robí niečo podobné už rok a pol, nezhoršuje sa to. Pri studenom štarte ide z výfuku smrad zle spálenej nafty z výfuku, motor mierne trhá a zakuckáva sa, akonáhle sa zohreje, všetko je v poriadku. V servise povedali, že trysky, pozeral som korekčné dávky a sú v pohode, ďalej mi spomínali, že to vraj môže robiť aj EGR ventil. Nepociťujem nejaký deficit výkonu. Na voľnobeh aj mne mierne trasie motorom.

Trysky sú od Boshu, mám tiež 9HX a mám BOSCH 0 445 110 239, nevidím dobre to celé čislo na obrázku čo si poslal

Tu je video , ktoré som natočil :

Upraveno uživatelem beargrylls55
Odesláno

No to je presne to čo robí mňe iba s tým rozdielom, že keď sa motor zohreje tak občas v nízkych otáčkach hlavne do kopca motor netiahne na tretí rýchlostný stupeň (noha na podlahe a pár sekúnd kým začne ťahať). Popravde asi to riešiť nebudem kým auto ide ako ide. Nikto mi nezaručí, že keď vymením vstriky za x-tisíc tak to prestane. Možem v tom utopiť kopu peňazí a výsledok sa nemusí dostaviť.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...