Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

Potřeboval bych vědět jak je to s výměnou motoru za stejný obsah ale jiný typ (HFZ >> HFX ) . Například jak moc by to řešila STK?  Zda vůbec nějak řešila?

Děkuji

Odesláno

na STK se tohle řeší, měl jsem s tím tenkrát ohromnej problém na evidenčce ;) Jo a ty motory budou mít zřejmě jiný řídící jednotky, tak pozor na to ;)

Odesláno

Sakra :roll  a jak se to řeší třeba s přepisem jestli se to teda dá nějak? Jednotka je jiná i vzhledově a plno věcí je tam řešeno jinak no .. ale to by šlo komplet.. jde o to že jedno auto mám bouraný ale jede bez problému , druhý jede jako když nejede ale karoserie je okey :D  tak nevím jak to udělat a prvně mě napadl motor než měnit vlastně přední pravou část karoserie :myslim ??

Odesláno

Když ono tam toho bude asi víc... má najeto nějakejch 175 000 , když jedu tak škube + kontrolka diag ( diag nic ) někdy škubne s rychlostí pak nereaguje na plyn - vyndám rychlost spadnou otáčky - chcípne , někdy nenakopnu dokud zas neotočím klíčkem a nepočkám na čerpadlo , když jsou tyhle problémy motor začne cvakat - ne vždy , na volnoběh ( někdy ) kolísají otáčky až to někdy taky chcípne / někdy se udrží ,

Pak ještě elektronice moc nevěřím :D když vyměním pojistku vepředu ve skřínce ( už bohužel nevím která to je, neřeším to tedka ) rozsvítí se kontrolky jak kdybych měl klíč v zapalování   ...

No a to sem nebudu psát všechno nebo bych tu byl do zejtra :D  právě mně to štve a nevím zda se vyplatí to studovat když mám další motor ale teda jiného typu a ne všechno tam právě pasuje :(  jinak bych přehodil jen díly žejo :roll

Odesláno

Na tu výměnu asi zapomeň.

Protože na tom cílovém autě (nebouraném) jsou i jiné závady v elektrice, a když to zkombinuješ dohromady, tak už to neoživí nikdo. A to uvažuju jenom hypotetickou možnost, že bys to vyměnil tak, (např. jenom holý motor?) aby to ale prošlo STK, tzn. aby označení motoru bylo v pořádku (nesfalšované). Jinak na to na STK přijdou a auto ti bude nanic - vyhozené peníze.

Řešení bych věděl, i když se ti bude zdát nepochopitelné: přijeď s tím autem sem, nechej ho tady týden (příjezd a odjezd vlakem) a tady v Zábřehu ti ho opraví. Je to jedna z možností, je jen na tobě, zda ji zvolíš, nebo budeš hledat jiné řešení. (Možná by ho opravili i na počkání, nebo přes jednu noc - to je otázka domluvy a příčiny závady, zda je to něco zapeklité).

Odesláno

Jasný...

Právě jsem myslel že když to půjde celý i s ECU a vším podobným tak by to šlo ale to si nechci ani představit to sra*** s těma kabelama ...

Asi máš pravdu.. bylo by to drahý a kdo ví jestli vůbec úspěšný ..

Nooo.. ještě mě napadlo .. co kdybych vyměnil část karoserie ( přední pravá strana - ťukanec na světlo a spodek co drží nárazník bo co  byl o 180 stupnů tažné oko bylo směrem do vozu :D...škarpa = strom ) ,

Uvidíme ted se v tom budem vrtat .. třeba to bude všechno jenom jedna malá prkotina .. jako vždy..

Odesláno

To není číslo motoru, ale jeho kod. Na čísle motoru nezáleží, dnes se již neeviduje.

V autě lze motor vyměnit, ale musí být zachován jeho kod. Jako například to HFX.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...