kavol Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Zdravíčko. Netempomatuje mi tempomat, podle elektrikáře kvůli spínači na spojce. Neměl jsem čas mu to tam nechávat, s tím, že takovou kravinu v pohodě dořeším sám ... no, tak nevim: Koupil jsem podle katalogu FAE 24896, s tím, že žádný jiný provedení jsem neviděl. Teďkon to jdu v autě přehodit, a ejhle, oni jsou tam spínače dva - jeden stejnej, jako jsem koupil (nalevo), a jeden s umístěním klíče na konektoru na prostředku (napravo). Hm. Tak jsem si řekl, že vytáhnu oba, proměřím, kterej je v háji, a jestli to bude ten, co mám novej, tak vyměním, a teprve potom budu auto prohánět, jestli se ten tempomat chytne. Potud dobrý ... problém nastal, když jsem to zkoušel prozvonit: Ten s klíčem uprostřed reaguje perfektně, na sebemenší stlačení okamžitě sepne. Ten "správnej" s klíčem na straně naopak pípá bez stlačení, tak jsem si říkal, že je nějakej šluslej. Jenomže na stlačení reagoval perfektně tím, že rozepnul! Což je přesně opačný chování, než ten novej, co jsem koupil. Nedalo mi to a rozdělal jsem ho, a to chování odpovídá konstrukci - zjevně není rozbitej. Tak teď su z toho jelen - má se to na stlačení sepnout nebo rozepnout, kterej tam správně patří? - Nechce se mi tady jezdit jak debil sem a tam, abych nakonec zjistil, že chyba je stejně někde jinde, a pro její případný odstraňování to ještě zkomplikoval tím, že tam teď dám špatnej spínač ... p.s. Taky je mi záhadou, na co je ten druhej - říkal jsem si, jestli neblbnu a nevytáhl jsem od brzdy, ale co jsem tady četl předtím, tak na brzdu má být se stavitelným kolíkem, a katalog mi na brzdu hází třeba FACET 71213, což vypadá úplně jinak ... Citovat
Lubo§ Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Po stlaceni spojky ti ma vypnut tempomat cize zopnut spinac aby vyslal do rj ze je spojka stlacena. FACET 71213 je spinac brzdoveho svetla Citovat
kavol Odesláno 14. květen 2016 Autor Odesláno 14. květen 2016 OK, můžete mi oficiálně říkat slepoune. Já blbec jsem se špatně podíval na co kterej plech tlačí, a ono je to opravdu od brzdy, spojka to má víc nahoře. Akorát teda nevim, jak budu shánět, až se mi podělá to k tý brzdě, vzhledem k tomu, že tam mám něco jinýho než jak vypadá výše uvedenej FACET 71213. Ale ten spojkovej se zdá, že stačilo rozebrat, vyčistit a promazat, a už pípe o stošest ... mohl jsem si ušetřit kilčo za novej, achjo. Citovat
kavol Odesláno 16. květen 2016 Autor Odesláno 16. květen 2016 no, nefunguje :-( minule jsem byl s elektrikářem spokojen, tento jeho diagnostický výkon byl zjevně slabší, pokud jsem něco nepodělal já (což je sice dost možné, viz výše, ale nechápu co - výšku jsem nastavil, aby to zvednutý pedál spolehlivě sepnul) nenajde se po Brně a okolí někdo, kdo má se zprovozňováním tempomatu zkušenosti? Citovat
mmartinkovic Odesláno 16. květen 2016 Odesláno 16. květen 2016 Veď a keď máš obe von,tak vyskúšaj riadne či fungujú, Aj tak mechanik spraví čo mu povieš že nejde. Typ pozrieť podľa Vinka, A vyskúšať mozes, keď spustiť tempomat,mal by alebo fungovat,alebo blikať,ako porucha. Prípadne cez diagnostiku preverit funkcnost v systéme. Citovat
kavol Odesláno 18. květen 2016 Autor Odesláno 18. květen 2016 spínače jsem prozkoušel všechny, takže mám zkontrolovaný i na tu brzdu :-) ... teď je tam na spojku ten novej, starej opravdu chodil špatně, ale viz výše, stačilo vyčistit a promazat (je to prapodivná konstrukce se dvěma pružinkama, ta silnější nepřetlačila tu slabší, který pomáhalo tření), takže teď ho mám do rezervy kde mám ověřovat typ dle VIN nevim, všude vidim jen značku, rok a motorizaci když to spustím, tak se kontrolka rozsvítí, nic nebliká, ale ani neukazuje rychlost, a tlačítka můžu mačkat jak chci a nic (někdo tu psal, že u něj se po zapnutí aktivuje současným stlačením zrychlovacího i zpomalovacího, např.) přes diagnostiku to měl právě prověřit ten elektrikář, info od něj je, že to je povolený ale je špatnej spínač - údajně se mu povedlo, aby fungoval při nějakým částečným přišlápnutí spojky ... bohužel jsem u toho nebyl nicméně když jsem tam dal novej, kterej když měřim, tak reaguje krásně, nastavil jsem vejšku aby to při puštěný spojce bylo echt sepnutý, a ono nic, tak to teda ve spínači asi fakt nebude Citovat
ferinko2 Odesláno 18. květen 2016 Odesláno 18. květen 2016 A vôbec to niekedy fungovalo? P.S.Tempomat musí byť povolený v BSI aj v ECU!!! Citovat
Lubo§ Odesláno 18. květen 2016 Odesláno 18. květen 2016 Skus este pozriet kable ci niesu prerusene popripade niekde nieco zaoxidovane Citovat
HonzaZ Odesláno 18. květen 2016 Odesláno 18. květen 2016 Nemáš nějakou závadu na motoru? Dělali jste komplet diagnostiku? Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 V diagnostike vidieť oba spínače, a v akom stave sú. Myslim ze spínač má samonastavenie,čiže stlacis pedál,zalozis spinac pustis pedál,vtedy si nastaví vysku akú potrebuje. Citovat
kavol Odesláno 19. květen 2016 Autor Odesláno 19. květen 2016 A vôbec to niekedy fungovalo? mně ne, ale zatím jsem řešil důležitější věci :-/ Skus este pozriet kable ci niesu prerusene popripade niekde nieco zaoxidovane no, kdybych věděl odkud kam vedou, mezi čím mám prozvánět ...? Nemáš nějakou závadu na motoru? doufám, že už ne :-) (tedy ne v elektrice, jinak teď visí v servise na těsnění pod hlavou, achjo :-( ) Dělali jste komplet diagnostiku? viz výše, bohužel jsem u toho nebyl - zadání bylo zjistit, jestli je tempomat povolenej když fyzicky páčka je a kontrolka svítí, proč nejdou parkovací senzory, jestli umí odbloknout video, a vůbec celkově to proklepnout, co vlastně auto ještě umí a třeba není povolený ... V diagnostike vidieť oba spínače, a v akom stave sú. hm, takže nejlíp udělám, když už se konečně rozhoupu objednat si od číňana adaptér s PP2000? Myslim ze spínač má samonastavenie,čiže stlacis pedál,zalozis spinac pustis pedál,vtedy si nastaví vysku akú potrebuje. to je u toho druhýho provedení s tím stavitelným kolíkem, tady tohle má vroubkovaný tělo, a jak hluboko ho narvu do úchytu, tak vysoko bude spínat - třeba u brzdy, kdybych ho tam narval víc, na doraz kolíku, tak by mi to reagovalo až na silnější brždění, lehkým našlápnutím brzdy neprojedu celou dráhu kolíku ... po úvodní blbé zkušenosti s vlastní slepotou jsem si na to pak už dával pořádně pozor a několikrát jsem si to zkusil procvičit, abych se ujistil, co kde spíná a že vše chodí jak má (nebo teda jak si myslím, že by mělo, samozřejmě blbnout můžu pořád :-( ) Citovat
Lubo§ Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 Tak kable su urcite vyvedene do ecu. najlepsie by bolo zohnat schemu a premerat kable Citovat
ferinko2 Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 Na diag overiť funkčnosť.overiť či je to povolené v BSI a ECU,potom hľadať závadu. Nejaké schémy sa vždy nájdu. P.S. O akom motore a roku výroby sa bavíme? VIN ? Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 Keby si tak zašiel za niekým,kto tomu rozumie,má diagnostiky,ľahko ti preklepne,či by to fungovalo. Staci napísať odkiaľ si,a určite by sa niekto našiel v okolí. Citovat
Lubo§ Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 (upraveno) Na diag overiť funkčnosť.overiť či je to povolené v BSI a ECU,potom hľadať závadu. Nejaké schémy sa vždy nájdu. P.S. O akom motore a roku výroby sa bavíme? VIN ? 2,2 JTD 94 kW predpokladam ze VAN zbernica Upraveno 19. květen 2016 uživatelem Lubo§ Citovat
kavol Odesláno 19. květen 2016 Autor Odesláno 19. květen 2016 Keby si tak zašiel za niekým,kto tomu rozumie,má diagnostiky,ľahko ti preklepne,či by to fungovalo. no tak to měl být ten borec, co mi tvrdil, že to je v tom spínači ... Staci napísať odkiaľ si,a určite by sa niekto našiel v okolí. to Brno v profilu platí - bohužel třeba člen John je věčně k nezastižení, resp. tedy nepovedlo se mi to, když jsem se pokoušel řešit předchozí, a dostatečně mě to odradilo od dalších pokusů jako jedna věc je ptát se na pomoc tady na fóru, kdo má čas a náladu, odpoví, kdo ne, tak to nemusí ani číst, a druhá věc je někoho otravovat fyzicky, aby si ten čas udělal, když mu těžko můžu nabídnout nějakou protislužbu (a není to standardní vztah zákazník-servis, který se snadno vyjadřuje penězi, o jejichž úsporu jde, jinak bych to taky mohl dát do autorizáku co mám za rohem, že) 2,2 JTD 94 kW predpokladam ze VAN zbernica jop, je to 4HW, r.v. 2003, ZLA17900013056433 no, momentálně jsem nahlodanej fakt si tu diagnostiku koupit ... váhám mezi těmato možnostma: 1. nejlevnější, konektor jen OBD2, údajně verze 7.82 funkční i na Win7 http://www.aliexpress.com/item/Lexia3-V48-Diagbox-V7-40-Lexia-3-PP2000-Citroen-Peugeot-Diagnostic-Tool/1820105875.html 2. skoro stejná cena, dva typy konektoru, starší verze, jen po Win XP http://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-Lexia-3-V48-for-Citroen-Peugeo-Diagnostic-Tool-Lexia-3-PP2000-With-Diagbox-Arrival/32665821391.html 3. dražší, ale má všechny typy konektorů, také jen po XP http://www.aliexpress.com/item/2012-highly-recommended-Lexia-3-pp2000-diagnostic-interface/539890645.html u těch Windows neřeším, že nejsou aktualizace, ale potíž je, že si to tak úplně nemusí rozumět s novějšíma strojema (na pracovním noťasu nerozjedu nic staršího než Win 8 ... já vím, virtualizace je taky možnost, ale není to to pravý ořechový); nejspíš by se dala stáhnout novější verze někde z netu, ale tam bych se bál, že nepojede s hardwarem, co mi číňan pošle, přeci jen otázka je, jak dobře to kopíruje a tak vůbec s těma konektorama ... na svým autě to nevyužiju, ale říkal jsem si, že těch pár dolarů navíc mě nerozhodí a mohlo by se to hodit ostatním ok, to sem nepatří, o Lexii a PP je tu jinde napsáno mnoho - až příliš - jen si tu tak nahlas uvažuju ... Citovat
mmartinkovic Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Všetko sa dá vyjadriť peniazmi,kopa chalanov čo tu píše majú diagnostiky,resp aj sa autám venujú,takže "biznis" a výpomoc v jednom funguje. Aj s diagnostikou treba vedieť robiť,ako aby si nepovedal že ťa odradzam,ale v "servise " je téma o diagnostike,a celkom dosť je toho podpísaného. Citovat
kavol Odesláno 4. srpen 2016 Autor Odesláno 4. srpen 2016 V 19.5.2016 at 8:39, mmartinkovic napsal: V diagnostike vidieť oba spínače, a v akom stave sú. V 19.5.2016 at 18:33, ferinko2 napsal: Na diag overiť funkčnosť.overiť či je to povolené v BSI a ECU,potom hľadať závadu. už jsem rozběhnul tu diagnostiku od číňana - kluci, můžete mi prosím napsat, kde přesně to v PP2000 najdu? objevil jsem tam, kde mi píše tlačítka a přepínač na páčce tempomatu pod volantem, ale spínač na spojkovej pedál jsem neviděl ... jak jsem psal výše, su prostě slepoun :-( Citovat
vladosr Odesláno 4. srpen 2016 Odesláno 4. srpen 2016 v predchadzajucich prispevkov je uvedene , kde mas hladat kable.... tak asi si tam najdes v meranych hodnotach overenie ich funkcnost...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.