Losky Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Ahoj, dost zvažuji nákup této C8, ale zdá se mi poměrně drahá. Je vidět z fotek nějaká nesrovnalost? Auto je z BE a koupeno v DE před šesti roky tímto majitelem. Rozvody komplet byly dělány před 35000 km v autorizaku a občas tam bylo na jiných věcech. Km by měly sedět. Co na to říkáte? www.auto.bazos.cz/inzerat/59468254/Citroen-C8-100-kW-HDI-rv-2008.php Citovat
vendelinek Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 (upraveno) 404 Not Found http://auto.bazos.cz/inzerat/59468254/Citroen-C8-100-kW-HDI-rv-2008.php Upraveno 12. květen 2016 uživatelem vendelinek Citovat
Leo Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 http://auto.bazos.cz/inzerat/59468254/Citroen-C8-100-kW-HDI-rv-2008.php Citovat
xpetrix Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Stale nerozumiem,preco pri tychto autach pisu do popisu 4zonova klimatizacia,ked je iba 2zonova. Citovat
Zodiak Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 A airbagů není osm ale jen šest - řidičův+na sedačce, spolujezdcův+na sedačce a dva střešní. Citovat
xpetrix Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 presne tak... A obcas vidim v inzerate aj multifunkcny volant Citovat
Leo Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Z těch fotek se toho moc nepozná. Vypadá hezky, dobrá výbava. Otázka proč to majitel prodává, ale protože to není v bazaru, tak soudím, že by mohlo být v pořádku (troufne si nést záruku). Nevím jak se pohybují ceny nyní, ale za dobrý kus se mi cena nezdá vysoká. Akorát to má trochu víc najeto km (snad skutečných). Citovat
kavol Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Stale nerozumiem,preco pri tychto autach pisu do popisu 4zonova klimatizacia,ked je iba 2zonova. nejspíš protože se zadek dá ovládat zvlášť? A airbagů není osm ale jen šest - řidičův+na sedačce, spolujezdcův+na sedačce a dva střešní. nevim, jak C8, ale Phedra má v návodu nakreslenejch 10 airbagů - 2*přední, 2*boční v sedadle, 3*2 střešní ... jinak mně to přijde drahý ... před třemi lety jsem viděl v bazaru Phedru stejné motorizace a stejné nebo lepší výbavy r.v. 2005, tedy tehdy stejně starou, a s míň kilometrama (kterejm bych ale věřil) za 120 kKč - že já vůl to tehdy nevzal místo toho krámu, co máme; no chybama se člověk učí, to zas někomu skočím na špek, že kamarád tomu rozumí :-( teď tam maj tamtéž (gamacar.cz) r.v. 2004 / 239 t. km / motor 4HW, bez koule a nosičů za 87 kKč Citovat
Culaq Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Mně to teda na C8 drahý nepřijde. Já kupoval Ulysse před měsícem, dost jsem vybíral, srovnával ceny na Tipcars.com. Při výběru stejného ročníku C8 a motorizace, je to odpovídající cena. Jestli chceš ušetřit vstupní investici, kup si FIAT ULYSSE Je ze všech variant těchto autobusů nejlevnější. Citovat
Leo Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 To kavol: Snad nechceš srovnávat rok 2005 s rokem 2008? Je to nový model s jiným motorem. Co Ti v té výbavě chybí, kůže? Citovat
Losky Odesláno 12. květen 2016 Autor Odesláno 12. květen 2016 Phedra je vybavená, ale povrchové díly snad všechny jiné a co vím, tak druhovýroba dost chybí. Ulysse nevím, možná to samé. Řeším, jestli koupit třeba za kilo a dát ji dokupy a nebo radši dražší. Jinak majitel má auto od roku 2010 a jezdil do servisu Citroen, což jsem si i ověřil. Sedaček má v autě pět. Síť uvnitř je textilní, takže žádná N1 jak se třeba může zdát. Ještě k tomu jsou jedny alu kola na léto s pneu. Citovat
Zodiak Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 nejspíš protože se zadek dá ovládat zvlášť? nevim, jak C8, ale Phedra má v návodu nakreslenejch 10 airbagů - 2*přední, 2*boční v sedadle, 3*2 střešní ... jinak mně to přijde drahý ... před třemi lety jsem viděl v bazaru Phedru stejné motorizace a stejné nebo lepší výbavy r.v. 2005, tedy tehdy stejně starou, a s míň kilometrama (kterejm bych ale věřil) za 120 kKč - že já vůl to tehdy nevzal místo toho krámu, co máme; no chybama se člověk učí, to zas někomu skočím na špek, že kamarád tomu rozumí :-( teď tam maj tamtéž (gamacar.cz) r.v. 2004 / 239 t. km / motor 4HW, bez koule a nosičů za 87 kKč Phedra možná, ale C8 má jak jsem psal má střešní jen dva. A klimatizace vzadu, tam se dá regulovat jen směr foukání a rychlost ventilátoru. Přívod klimatizovaného vzduchu je jen dvou zónový, levá strana a pravá jsou na sobě nezávislé, ale čtyři zóny to rozhodně nejsou. Citovat
kavol Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Mně to teda na C8 drahý nepřijde. ok, a proč potom kupovat zrovna C8, jestli jiný jsou levnější? - resp. naopak, kdyby to byl třeba ten Ulysse II, proč by neměl stát tolik jako C8? To kavol: Snad nechceš srovnávat rok 2005 s rokem 2008? Je to nový model s jiným motorem. jakým jiným motorem? - pokud vím, je jen jedna verze co má rovnejch 100 kW a v roce 2005 se už montovala řešil jsem to mimojiné kvůli udávanýmu rozdílu ve spotřebě, a dopočítal jsem se, že při našem nájezdu to skoro ani nemá cenu uvažovat do rozdílu kupní ceny (rozdíl cca 10 kKč za pět let, kdoví, co bude s autem po pěti letech, navíc tam vstupuje milion dalších faktorů) ... takže myslím, že bych si to mohl pamatovat správně, ale přeci jen tři roky jsou na mou hlavu děravou dost, hádat se nebudu a pokud by to byl ten 88 kW, v čem je tak zásadní rozdíl proti 100 kW? - tedy myslím jednak konstrukčně v motoru, a jednak z uživatelského hlediska, proč by mi mělo tak záležet, co konkrétně tu káru pohání, nemyslím rozdíl těch 12 kW a 20 Nm, které se triviálně nahoní čiptuningem :-) Co Ti v té výbavě chybí, kůže? říkám "stejná nebo lepší" - třeba v inzerátu píše spoustu věcí, co jsou v elektrice, ale o dveřích se nezmiňuje (což neznamená, že nejsou, prostě to najistotu nevím, ale vím, že vše, co je v inzerátu, to mělo - ostatně Phedry se snad ani v chudších výbavách nedělaly ...) Citovat
kavol Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 (upraveno) A klimatizace vzadu, tam se dá regulovat jen směr foukání a rychlost ventilátoru. Přívod klimatizovaného vzduchu je jen dvou zónový, levá strana a pravá jsou na sobě nezávislé, ale čtyři zóny to rozhodně nejsou.já neříkám že to čtyři jsou, já pouze spekuluju v odpovědi na dotaz, proč to někoho napadne tak do inzerátu psát ;-)ono také záleží, jak si nadefinuješ, co je to "zóna" - zkusím analogii, ty o tom mluvíš jako o kombinované lednici, podle tebe má dvě zóny, jednu ve které mrzne (mrazák), a druhou ve které je nad nulou (chladnička), ale když si otevřu návod, tak zjistím, že v rámci chladničky mám asi milion zón, je tam "nulová zóna" na maso (malý šuple), "zóna na nápoje" (držák flašek), "zóna na zeleninu" (velký šuple) atd. atd. no a někdo třeba počítá v autě jako zóny to, že si to může nechat foukat na nohy s jinou intenzitou než do xichtu ... už na to nějakej euroúředník vymyslel normu, čemu se smí a čemu nesmí v autě říkat zóna klimatizace? edit: "někdo třeba počítá" - neříkám, že s tím souhlasím, beru to stejně jako ty, jen se snažím vysvětlit, že někdo to může vidět jinak (zvlášť když se snaží věc vychválit) Upraveno 12. květen 2016 uživatelem kavol Citovat
Leo Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Já bych řek, že motor 100kW RHR se dával od poloviny roku 2006 až do konce. Určitě ten motor nebude stejný jako jiný starší motor od stejného výrobce a pouze ve spotřebě to nebude. Jeho obliba bude mít asi nějaký důvod. V roce 2007 vyšel nový model (navenek to moc vidět není, ale změny tam jsou). U těchto aut rozlišuji tři typy výbav: 1. Sociální - Manuální klimatizace, ruční zavírání dveří - nebrat. 2. Standard - Automatická klimatizace, elektrické dveře - to je pro mne dostačující minimum. 3. "Plná" - Navíc sedadla v elektrice a navigace (kožená sedadla neřeším). Toto auto patří do třetího typu. Dveře v elektrice má což je vidět na fotkách (osobně jsem ještě neviděl auto s manuálními dveřmi a navigací). Citovat
Losky Odesláno 12. květen 2016 Autor Odesláno 12. květen 2016 Kamarád má 2.0hdi 79kw a ma dveře manuální. On frantiky opravuje a ten zase jede to, že čím míň věcí, tím je větší šance, že to bude v pohodě :-) Citovat
Leo Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 ... a pak si borec koupí auto s manuálními dveřmi a po čase si tam chce dodělat elektrický. Když zjistí kolik by to stálo, tak auto prodá a koupí si s elektrickými dveřmi. Co člověk to názor (u automechanika tomu rozumím, autoelektrikář by byl možná jiného názoru). Myslím si, že elektrika je pro šoupačky šetrnější, protože zavírání je vždy stejné (pokud zavírají). Ručníma každý mlátí a potom se divý, že nejdou zavřít a nebo mají nějaké problémy. Citovat
Losky Odesláno 12. květen 2016 Autor Odesláno 12. květen 2016 Já osobně taky manuální nechci. Auto bude sloužit jako druhé v rodině, tak doufám, že C8 bude dobrá volba. Citovat
kavol Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Já bych řek, že motor 100kW RHR se dával od poloviny roku 2006 až do konce. ok, viz výše, mohl jsem se splést a bylo to 88 kW anebo třeba rok 2006 místo 2005; každopádně pokud rozdíl u jinak skoro stejného auta je o polovinu, tedy o 60 kKč, tak o to víc by mě zajímala otázka: Určitě ten motor nebude stejný jako jiný starší motor od stejného výrobce a pouze ve spotřebě to nebude. Jeho obliba bude mít asi nějaký důvod. v čem jiném to tedy bude, jaký konkrétně ten důvod je? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.