Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

kolik tak má být spotřeba?manželka s ním jezdí 7 km ráno a 7 km večer a mezitím stojí na semaforu nebo startuje u krámu a spotřeba je teď v zimě 7,8l.Příjde mi to dost,ale když se nad tím zamyslím , tak vlastně furt jede na aut. sytič.Dá se něco na tomhle autě seřídit,aby spotřeba klesla.Nebo jde něco udělat s aut.sytičem?Nebo je normální v tomhle nečase?Díky

Odesláno
Původně zaslal: karelretik

kolik tak má být spotřeba?manželka s ním jezdí 7 km ráno a 7 km večer a mezitím stojí na semaforu nebo startuje u krámu a spotřeba je teď v zimě 7,8l.Příjde mi to dost,ale když se nad tím zamyslím , tak vlastně furt jede na aut. sytič.Dá se něco na tomhle autě seřídit,aby spotřeba klesla.Nebo jde něco udělat s aut.sytičem?Nebo je normální v tomhle nečase?Díky

ta spotřeba je poměrně vysoká,já teda nemám 106,ale 205 1,1 a ted v zimě jezdím max za 6,5 a to jezdím 8km,takže je to podobný.Jinak koukni na filtr,ten může zvyšit spotřebu,sice ne o tolik,ale může a skus proměřit lambdu
Odesláno
Původně zaslal: karelretik

díky...a jak se to měří?Není lepší rovnou koupit novou?Auto má najeto 82000.Kolik tak stojí?Která je nejlepší v poměru k ceně?Díky

Měří se odpor.Změříš to multimetrem.Ale na to že to má najeto 82tis, by měla bejt snad dobrá,no i když odejít může asi kdykoliv.žralo to takhle celou dobu?jinak co stojí lambda nevím a nejlepší bude asi koupit origo,než nějakou z druhovýroby
Odesláno

Ehm.. chlapi.. nechcem vas odradovat, ale ked kupi novu lamdbu kvoli tym 14 km denne, tak to sa nato muze vysr.t...

pretoze nova Lambda okolo 10 tisic...

a si spocitaj, ze MOZNO ti klesne spotreba o 1 liter...

tak aku mas navratnost?.. niekolko desiatok rokov!...

Ja bych to v tomhle pripade vymenou Lambdy neresil :myslim

Odesláno
Původně zaslal: ALFWORKS

Ehm.. chlapi.. nechcem vas odradovat, ale ked kupi novu lamdbu kvoli tym 14 km denne, tak to sa nato muze vysr.t...

pretoze nova Lambda okolo 10 tisic...

a si spocitaj, ze MOZNO ti klesne spotreba o 1 liter...

tak aku mas navratnost?.. niekolko desiatok rokov!...

Ja bych to v tomhle pripade vymenou Lambdy neresil :myslim

jenže to asi nebude jen o tom že se s tím jezdí denně 7km,co když se s tím bude muset jet někam jinam?a co když lambda skolabuje uplně,jestli s ní teda něco je?tak už to pak nepojede vůbec:myslim to je zvláštní přístup,ale nic proti gustu;)
Odesláno

No mám velmi podobné auto a musím říct, že při courání po městě je tahle spotřeba u něj naprosto běžná.:super

Ale pokud se ti to zdá moc, tak a? si manželka sežene práci dále od domova - na delší trasy spotřeba výrazně klesá!:D

Odesláno

No jasne... tak rozhodne, ze je fajn mat auto v poriadku :)

Ale ked stym planuje jazdit len tolko a vadi mu len ta spotreba, tak by som to neriesil :).. a myslim, ze na dlhych trasach mu to viac ako liter spotrebu nespravi tiez :)

Proste navratnost je dlhodoba a investicia velka :)... ale treba to spravit.. v kazdom pripade by som to skor pretestoval... lambda sa skazi ked prave prilis vela benzinu zerie to auto.. takze pokazena lambda moze byt skorej nasledok ako pricina :mrk

Hot... reatime diagnostika nadovsetko a nie len menit doradu senzory :D:papa

Odesláno

Já myslím, že je to úplně normální. Já jezdím v létě kolem 6ti a teďka taky kolem 7-8.Kór když popojíždíš.... Asi bych to nějakýma závratnýma částkama za nový díly neřešil.

Odesláno

to alfworks ses si s tou cenou 10 litru jistej? me se to zda nak moc,kdyz sem chtel menit na 309 tak me rikali tak 1500,nakonec tam sla z vrakace za 700 a po mereni vse ok:mrk spotreba sla z 8 na 7:cool:

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Já si taky myslim, ze to je uplne normalni, mel jsem citroena s 1,1i a jezdil jsem s nim taky za 7 - 7,5l ale tezka noha, prime sani a bez katu... no nejelo to zrovna spatne pri 690kg meho auti.:D

Ale vim, ze ve meste pri courani i 8l. Lambdu bych nemenil, svitila by kontrolka poruchy. Nastavit sytic jde,ale jedine preprogramovanim ridici jednotky nebo zmenou odporu na teplotnim cidlu v bloku motoru. Je to termistor a vlivem sveho odporu nastavuje pres krokovy motorek skrtici klapku, pak se to da jeste trochu doladit potenciometrem na skrtici klapce, ale je to drbacka a musim hodne citlive a primo za chodu. Nejlepsi je k tomu digitalni otackomer.

To je ma zkusenost.

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...