okrouhle Odesláno 10. únor 2016 Autor Odesláno 10. únor 2016 Tlumiče dělané v říjnu se vší bižu(Ložiska a uloženi) třmen pracuje jak má kolo není přibržděné ale kdo ví co se děje v 70km/h rychlosti když se zatíží ale i tak vše rozebráno namazáno magnetické kroužky jsme se snažili očistit (hadrem a čističem brzd)a problém to neodstranilo leda že by to bylo jiné kolo a pocit by byl jen následek toho že se to ESP snaží srovnat . Lanovody dělány rok zpět s komplet zadními brzdami ručka bere v poho Citovat
Guest Sale Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Podle mě to nemusí dělat zadek, ten se po zásahu ESP jen rovná dle natočení volantu. Pokud dělali spojku a silentbloky vpředu a potom to začalo dělat problémy, tak mohl vzniknout problém na přední nápravě, měl by se na to podívat ten mechanik co ti to opravoval. Které kolo přibrzďuje asi za jízdy nepoznáš. Citovat
Máca 330 SW Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Přidám něco ke čtení pro ty co zajímá daný problém: Měl jsem možnost s tím auťákem o kterém se píše jet. To auto nevykazuje žádné známky něčeho poškozeného ať už na mechanických částech spodku, tak ani na el. systémech. Sedneš a jezdíš, ale najednou v různých zatáčkách, ale podobných ( třeba po najetí 50 km nebo několika dnů od sebe) tě to spustí ESP a prostě ti přijde, že si nabiješ hubu. Jde o to, že nejsi ve smyku a jedeš relativně v poho a ono tě to přibrzdí jakoby zatáhne za kolo - nepříjemné pro fakt, že nejsi ve smyku. Když jsem tu chybu zkoušel a chtěl účelově aby to udělalo je to jako kdyby jsi chtěl hodit rukáf - ručku v zimě, ale bez ručky. Nejlépe to udělá, když ženeš do zatáčky tak 60 kmh, ubereš v ní, vemeš za volant jakoby z ostra a auto trochu naklopíš na předek a pak pomocí plynu jakoby vyjedeš svižněji. V té chvilce kdy přidáš plyn cítíš jakože auto pěkně sedí najednou jakoby si nemohl víc otočit volant a najednou drb. Dalo by se tomu věřit třeba na mokru, ledu, sněhu a ve 100-vce ale na suchu při 60 km a jen slaboučká zatáčka. Je zajímavé když budu chtít tak mi to neudělá žádná zatáčka, ale když budu chtít udělám tu chybu skoro v každé druhé. Dalo by se říci jako kdyby to bylo moc citlivé, nebo jak to říct. Však cítíš, že ještě kola nejdou do smyku a on už sepne. Když byl sníh test na letišti různé prasárny rukávy, couvačky, smyky po předu po zadu - nic zvláštního normál. Další test byl s vypnutým systémem pomocí tlačítka a tu chybu to stějně udělá. Snad poradíte dík Máca Citovat
Máca 330 SW Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Myšlenka geometrie není špatná, ale když uděláš to, že shodíš spodní čep, vyndáš ty dva šrouby od silentbloků a vyndáš rameno proběhne výměna silentbloků, a narveš to zpátky, nebylo hnuto s čepy řízení, s nápravnicí ani s ničím, tak ta odchylka geometrie by musela být minimální a NE na to aby tě auto vykazovalo smyk a mělo důvod ESP spínat. Je tomu dva měsíce co to vyměnil a za tu dobu by měl pneu na hadry. Tím však neříkám, že by nestálo za to udělat kontrolu geometrie. Nechám se rád poučit ??? Divné je že to udělá jen někdy, ale když si promyslíš kdy tak ty situace jsou podobné. Dohodli jsme aby prošel zkušebně technickou ať to tam proklepnou na díře. Citovat
petan307SW Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 (upraveno) Nvm no zkusím tedy trochu upustit i když s takhle nafoukanými jezdím po celou dobu co auto vlastním jelikož dost často jezdím s plným zatížením To ani neupostej. Na A sloupku mas hodnoty tlaku pneumatik. Ja tam mam treba na predek 3,2 a na zadek 2,8. Pri zatizeni 3.2 i na zadek. Zkontroluj si to... Upraveno 10. únor 2016 uživatelem petan307SW Citovat
HonzaC2 Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 (upraveno) Nevim jak u 307, ale u novejsich modelu vypnuti ESP funguje jen do urcite rychlosti cca 50km/h a pak se at chces nebo ne samo zapne. A jeste si jisti, ze to dela zadni kolo? Ja bych kvuli tomu pridani plynu vsadil na predni, protoze ESP zjisti, ze se mu kolo toci moc rychle a ze ho tam tlacis pod plynem ty a proto ho pribrzdi. Upraveno 11. únor 2016 uživatelem HonzaC2 Citovat
petan307SW Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 Tolik?! Jaký tam máš kola? Podle TP mam mit 16-17 palcu Citovat
okrouhle Odesláno 11. únor 2016 Autor Odesláno 11. únor 2016 Jenže se přibržďuje to pravé zadní leda že by se to ESP tím snažilo dorovnat už vážně nevím zítra mi snad vemou na tu technickou a uvidíme co mi řeknou tam jestli nikde nevznikla vůle pak už bude zbývat jedině udělat ABS a ESP kroužky Citovat
Veverka Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 Podle TP mam mit 16-17 palcu Já mám 15-16 a myslím, že i jeden rozměr 17 ale nemám teď TP po ruce. Přitom si jsem skoro jistej, že takhle vysoký tlaky určený (na štítku) nemám Se pak schválně o víkendu kouknu Citovat
HonzaC2 Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 ABS krouzky bys leda musel mit z jineho auta. Zkousel jsi zjistit kolik otacek volantu ma tve rizeni? A porovnat to s nekym jinym se stejnym autem? Kdyz to vemu po selsku, zadni kola se toci vzdycky vicemene stejne rychle. Jo, venkovni kolo se toci trochu rychleji v zatacce, ale v porovnani s prednima kolama je ten rozdil minimalni. Zkouseli jste ty pokusy s vypnutym ESP - vytazenou pojistkou? Citovat
trinity102 Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 No ještě je tam snímač podélného a příčného zrychlení, který předává hodnoty řídící jednotce, která porovná parametry natočení volantu, senzory ABS a když usoudí, že jde o nedotáčivý nebo přetáčivý smyk, provede přibrždění potřebného kola popřípadě snížení výkonu motoru. Musí při tom blikat kontrolka ESP. Mohlo by to dělat ten snímač, je tuším v levém zadním podběhu. Stačí když je špatně upevněný. Podobně se chovala služební Octavia, kde snimač vypadl z držáku. Citovat
Máca 330 SW Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 (upraveno) 1/ Provedeme tedy test bez pojistky - ESP OFF to je jednoduché 2/ Kdyby snímač podélného a příčného zrychlení pokud tam tedy vykazoval chybu asi by se to ukázalo na dia 3/ K řízení uvedeného vozidla - je možné otočení volantu spočítat a srovnat s jiným, ale to auto do dřívějška nedělalo Upraveno 11. únor 2016 uživatelem Máca 330 SW Citovat
okrouhle Odesláno 11. únor 2016 Autor Odesláno 11. únor 2016 Divné je že problém předtím prostě nebyl žádný a od opravy se to děje stále Citovat
HonzaC2 Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 (upraveno) Tady mel pravdu kolega, ktery prvni zminil "snímač podélného a příčného zrychlení". On musi pevne drzet. Pokud by vlal na kabelazi, mohl by zpusobit problem, o kterem se tady mluvi a pritom zadnou chybu v diagnostice neuvidite. Ale to by jeje musel nekdo odsroubovat. Upraveno 11. únor 2016 uživatelem HonzaC2 Citovat
okrouhle Odesláno 11. únor 2016 Autor Odesláno 11. únor 2016 Máte nikdo potuchy kde bych to měl hledat jestli je to na svém místě ?? ? Citovat
Máca 330 SW Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 (upraveno) HAHA po netu se píše o snímači podélného a příčného zrychlení ale jinak je to jak jetty - všichni o tom ví, ale nikdo ho naživo neviděl. Nenašel jsem kde to koupit ani kde to najít na vozidle. trinity102 - hoď nějakou radu, levý zadní podběh? je to nejspíš u ručky Upraveno 11. únor 2016 uživatelem Máca 330 SW Citovat
Guest Sale Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 Mělo by to být vpředu buď u jednotky ABS nebo někde pod předním levým podběhem. Je to krabička připevněná dvěma matkami M6. moc to není na obrázku poznat ale určitě je to vpředu na levé straně. Citovat
vozzyn Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 wikipedia píše toto: bla, bla, bla snímač dostředivého zrychlení (obvykle umístěným ve středu vozu), já vim, že v Peugeotu toho ubvyklího moc není , ale logicky bych to taky hledal někde uprostřed. Citovat
Guest Sale Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 Tak sory máš pravdu, bude to buď u ruční brzdy v tunelu nebo někde zespodu. Teď se na to dívám a šipka míří do středu vozu, je to blbě nakreslené ale na 308 je to uprostřed. Krabička s konektorem přichycená dvěma matkama. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.