luk1 Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 (upraveno) Ahoj, tento víkend jsem měnil zadní destičky a kotouče. Auto má hodně najeto jako služebák a evidentně ho moc nešetřili, tak mám vzadu různé brzdy. Na jednom brzdiči je vyraženo LUCAS na druhém TRW. Na brzdiči LUCAS jsem točil pístkem (pomocí jakéhosi klíče na utahování kotoučů do flexi se dvěma trny) a pístek v pohodě zajel. Dobře naladěn jsem začal na druhé straně točit pískem a prd. Na brzdiči TRW jsem musel točit pístkem a zároveň na pístek tlačit. Toto jsem vyřešil provrtáním staré destičky. Šroubem se dvěma matkami jsem pak tlačil na ten klíč se dvěma trny a podařilo se mi ten pístek zatlačit. Skutečně zážitek po každé půlotočce znovu nasadit všechno tak aby mi to nevypadlo. Jenom pro úplnost, zkusil jsem koupit kotouče a destičky originál od Peugeota. Cena něco jako 2500,- za oba kotouče a 2000,- za 4 destičky. Trochu jsem se rozšoupl, ale počítám, že už to nikdy měnit nebudu = takhle to půjde na vrakáč :-) Jo ještě pro ty co neznají Peugeoty (toto je můj první), na povolení třmenu (tím myslím to do čeho se dávají destičky a není v tom pístek) je potřeba normální ořech s torx 50. Měl jsem prodloužený a ten jsem tam nedostal kvůli tlumiči. Upraveno 21. únor 2016 uživatelem luk1 Citovat
Dark69 Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 (upraveno) Odvrtat to šlo,ale tím jsem skončil. Vyžraný,zahnilí a po vyříznutí závitu se to nezdálo bezpečný,závit se drolil atd. tak jsem volil bezpečnější cestu .Nemal si odvrtavat celý odvzdusnovak a rezať zavit, totálna hlúposť. Odvzdusnovak sa dá krásne vytiahnuť vytahovakom a keď si ho urval už si ho mal dokonca aj predvrtany, pretože v strede je duty... Tu dieru som len odvrtal kusok viac, zvacsil.. Nasadil som vytahovak a vytočil v pohode vonku.. Radosť robiť, nie ako niekedy. Či veríš alebo nie práca na 5 min bez poškodenia... Upraveno 26. březen 2016 uživatelem Dark69 Citovat
celda1970 Odesláno 26. červen 2016 Odesláno 26. červen 2016 Zdarec......pravý zadní třmen Lucas vázne...a zjistil jsem že na něm zůstává viset táhlo ruční brzdy.....když ho prostříkám,rozhejbu tak za pár dni zase visí....destičky brzdí jen tak ze 30% plochy. Už to bylo jednou po koupi před 30ti tisíci rozebrané.,rozhejbané a..nové kotouče a destičky..... Kde jste to už dělal ....nebude lepší radši novej třmen...?? Citovat
OK406 Odesláno 27. červen 2016 Odesláno 27. červen 2016 Měl jsem něco podovné u své 406. Hlavně zadní levý třemen! Raději jsem vyměnil oba zadní brzdové třmeny (badisak). Od té doby spokojenost a je to znát Citovat
freja Odesláno 27. březen 2019 Odesláno 27. březen 2019 V 3. 2. 2016 at 11:38, ozzy56 napsal: jojo, dnes už ty třmeny nejsou vůči platu to, co bejvávalo..., rozumnější je fung nový, stejně jako zad. pakny--kdysi se lepilo obložení atd., dnes koupíš komplet sadu paken s pružinama,samostavem,rozpěrkama,pojistkama, prostě radost dělat Tak já koupil nový (Volvo,ale mechanismus samostavu ručky bude stejnej) a za 2roky ten samej problém.Trmeny mají za sebou 30 000km,což je o dost míň než měním destičky.Des běs ty nový dily.Leda si nechat doporučit někým prověřenou značku,nebo koupit originál. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.