Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

čau kluci. pořídil sem horsky kolo s odpruženou vidlici ale majitel řikal at tam doleji olej, moje otazka zní jaký? 

sice mám hydraulický olej do c5  ale nevím zda bych to tím nepo...

Odesláno

LHM je minerální olej ,blízký konzistence friťáku. Je to taky docela agresivní materiál na obyčejný plast,který je časem schopný zežrat..

ale to asi dobře víš....

Odesláno

upřímně moc nevím. je to poprvý co sem koupil kolo s odpruženou vidlicí.

na bike forum sem koukal jako první ale po tom co sem tam četl že někdo tam dava nějaky special do vidlic a druhy že tam leje total.

no do obchodu se chystám ale to kolo mám od včerejška a tady nic o víkendu otevřený není proto zjištuji něco vic

Odesláno

Víš aspoň, zda je ta vidlice vzduchová nebo pružinová? Má někde ventilek (jako autoventilek od pneu), nebo nahoře na korunce regulační kolečko na předpětí pružiny?

Odesláno

Tam se da dolejvat olej?já myslel ze tam je uzavřena olejová patrona která se nedá dolejvat....

Když jsem byl na servisu vidlice viděl jsem jen tu patronu a vevnitř mazal tukem ty nohy vidlice...ale to je vše...

Odesláno

total transmisson x4 , co se leje do diferáků na 4x4 ,to je hustý oil tak,že to naleješ na plenu,aby si to přefiltroval jak já ..a ono nic,taková viskozita ,že neproteče.To je jen postřeh,ne návod.

Odesláno

proto sem asi psal že tam někdo lil to co mu přišlo pod ruce :D

ještě nahodím celý kolo teda jestli to k něčemu budou ty fotky 

post-41548-0-00638200-1454273062_thumb.j

Odesláno

Dobrý návod. Díky moc.. Můj problém je v tom že ta vidlice je jakoby moc měkká, tudíž i při malém zapření se okamžitě zatlačí dolů, a co jsem koukal tak perovaní nejde uzamknout ( odkoukáno od kamaráda) 

Odesláno

Měkká, to je dáno charakteristikou pružiny, s tou nic neuděláš, leda vyměnit za tvrdší. Předpětí pružiny (regulační kolečko) charakteristiku neřeší. Nejde zamknout, to zřejmě v tlumicí patroně pravdu chybí olej, ale obávám se, podle toho, jak vypadá na fotce, že už ta vidlice má stejně celkově dost.

Odesláno

U nás se platí za servis vidlice 250 Kč Suntur udovozce bp lumen Úpice....

Podle me stačí vymenit tu olejovou patronu,ale novou vidlí sezenes tak za 1500,nevím jestli ma cenu opravovat tuhle...

Odesláno

no když si vemu že sem našel levnější celou vidlici tak to jí radši rovnou vyměnim než nechavat tuhle opravovat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...