JVT Odesláno 15. únor 2016 Odesláno 15. únor 2016 (upraveno) Veverka Určitě jsi četl příběh motoru 1.6 THP 156k. Kouzelný motor. Na naší první předváděčce byl plný zátah již od 1.200 otáček. Stačilo se na pedál plynu jen podívat a auto jelo jako poháněné sériovým elektromotorem. Jak šel čas tak se na těchto motorech začali objevovat závady. Vytahané rozvody, velká tvorba karbonu. Výrobce to řešil a postupně vyřešil několika způsoby. Například nová palivová mapa motoru zapříčinila, že ta naše původní předváděčka už měla ten plný zátah až od cca 1.500 otáček. Také se o těchto motorech hodně psalo. Tento motor nebyl nejlevnější a v ČR se hodně kouká na peníze. Neprodaly se jich desetitisíce. Většinou diskutující jen slyšel o poruchách a bylo to jako když spustíš sněhovou kouli ze svahu. Nabalovalo se to do neskutečných velikostí. Občas se na tom přiživil i někdy až nemístný obdiv diskutujících k nejmenovanému velkému koncernu. U něho se to údajně nemohlo stát. (nemají oni dnes nějaký celosvětový problém?) Přitom se na vývoji tohoto motoru podílel jiný a jistě kvalitní výrobce ze stejné země. Dnes začíná nová šeptanda o motorech 1.2 Pure Tech 110/130k. Je to motor, který byl vyhodnocen jako nejlepší v Evropě, ve své objemové třídě. Jede také jako z praku. Nevím jak ty, ale já v tomto výrobce chápu. Možná to je alibi, ale dobré jméno dělá prodeje. Upraveno 15. únor 2016 uživatelem JVT Citovat
Veverka Odesláno 15. únor 2016 Odesláno 15. únor 2016 (upraveno) Veverka zůstal nepochopen. Je fuk, jaký má motor příběh, třebaže Gold Pro Plus... Je-li motor dobrý, osvědčí se, dobrá reference je nejlepší reklama, ale ta pseudologická mlha kolem toho, to není dobrý. Jednoduchý problém má obvykle jednoduché řešení. Vše ostatní bývá většinou jen kouřová clona, jež má jedině negativní účinky... A osobně z toho radost nemám Upraveno 15. únor 2016 uživatelem Veverka Citovat
miroska Odesláno 16. únor 2016 Odesláno 16. únor 2016 takže závěr???No pro jistotu jsem se byl podívat v Renaultu na Captura Citovat
Veverka Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Závěr? To by bylo věštění z koule. Jestli výrobce/dovozce/prodejce předepisuje N98 a nebudeš na něj jezdit, zaděláváš si na potencilání problém - technický/právní. Je na té mlze něco reálného pravdy? Asi ano, ale co?! Takže chceš to shrnout? 1. Buďto to riskni a 1a.) pořád si s tím lámej hlavu, nebo 1b.) to hoď za ni. 2. Jdi do dieselu (úplně něco jiného). 3. Vyber si jiný auto. 4. Nejezdi autem. Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Hold platí víc než kdy jindy Peugeot jediné s HDI... Tahle mlha jen škodí Peugeotu jak píše Veverka...kdyby svolali auta kterých se to týká a vysvětlili ze jsou problémy s benzinem a na problémů se pracuje a doporučení je zatím jezdit na N98...asi by to bylo lepší než hrát na mrtvyho brouka... JVT ty tam přeci pracuje s a o problémů vis,mohl jsi to sem napsat nebo jako zaměstnanci musíte mlčet az když se někdo zeptá tak mu to reknete? Představoval by si od Peugeot ČR nějakou tiskovou zprávu než mlzit a dělat ze je vše OK. Doufejme ze se najde brzy řešení. Citovat
luki52 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Som strasne zvedavy co mi zajtra na to povedia, uz mam vyplatene auto, takze asi cuvnut sa neda ked to nie je zatial officialne...tiez som premyslal hdi, ale tie kratke jazdy a dpf, to nejde spolu....ked nieco zistim, zajtra napisem Citovat
ozzy56 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 i když máš auto zaplacené, pořád lze odstoupit od smlouvy a auto nepřevzít, třeba z uvedeného důvodu...,prostě k tomu motoru už nemáš důvěru...,ovšem musíš zaplatit náklady související s objednáním atd. prodejci, dá se i domluvit, že si vezmeš stejné auto s jiným motorem, zaplacení nákladů má v moci prodejce, může je odpustit Citovat
miroska Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Ozzy,to jsem zvědavý,co Ti řeknou.Naftu nemá cenu kupovat,jezdím krátké trasy,nejvíc město,semtam do 15 km,pak měsíčně v tahu tak 2x70km.Když byly naftáky klasický pařezy,tak jo.Měl jsem Ritmoa 3x golfa,Octu ještě s 1,9tdi.Ale ty nový s filtrem nechci Citovat
luki52 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Presne tak, ja jazdim kazdy den 4x10 km, deti do skolky a potom manzelka do skoly kazdy vikend po cca 250 km, tak preto padla volba na benzin, hoci som diesel, ale vsade kde som sa pytal mi kazali, nech si kupim benzin Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 U blue hdi umí regenerace proběhnout při 50km po dobu 3 minut a jses na to upozorněn s předstihem,vůbec bych se nafty nebál,pokud budu jednou kupovat Peugeot tak už jediné naftu benziny od doby 406,407 už jsou na pytel a puretech velká neznámá při větším nájezdu.... Citovat
ozzy56 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Ozzy,to jsem zvědavý,co Ti řeknou.Naftu nemá cenu kupovat,jezdím krátké trasy,nejvíc město,semtam do 15 km,pak měsíčně v tahu tak 2x70km.Když byly naftáky klasický pařezy,tak jo.Měl jsem Ritmoa 3x golfa,Octu ještě s 1,9tdi.Ale ty nový s filtrem nechci nevím, co mi má kdo co říct, nějak tě nechápu..., ale mám naftu s FAP, jezdím převážně město a víkendy chata když nechceš diesel, tak ho nekupuj Citovat
luki52 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Tak tiez my kazali, aj v peugeote aj v citroene, ze na take jazdenie radsej benzin Citovat
miroska Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 jo promin.Spletl jsem se,myslel jsem lukiho.Ano když nechceš,nekupuj Citovat
JVT Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 (upraveno) Charlie 1 a ostatní Ano pracuji u koncesionáře Peugeot. Nicméně se v žádném případě nehodlám pasovat do mluvčího dovozce Peugeot ČR s.r.o. to mi nepřísluší. I vedení tohoto klubu má určitě přístup k informacím od dovozce. Najdou se zde jeho tiskové zprávy. V tomto vlákně jste mi to už někteří dost nandali když jsem se pozastavil nad zde prezentovanou cenou objednaného vozu P 2008 u jiného koncesionáře. Na rozdíl od některých z Vás je mi známa přesná nákupní cena vozu včetně všech ostatních finančních bonusů a věřte, že když se nad zde prezentovanou nereálnou prodejní cenou pozastavím tak jsem: konkurent, školitel, prodej jinde je dle mne nefér, neumím smlouvat a jsem na tom blbě povahově. Nejsem urážlivý a raději jsem se již o ceně nevyjadřoval. OK napíšu tedy o tom novém opatření ohledně motorů 1.2 Pure Tech 82k / 110k / 130k. Snad se to neobrátí proti mne. Berte to jako informaci od jednoho prodejce, který zdaleka nemá všechna potřebná a ověřená data. Na začátku se musím vrátit k motoru 1.6 THP 156k. Jak jsem tady už psal, kouzelný motor, který téměř všude v Evropě fungoval a s vozem najel x km. Bohužel, ale v ČR ne. Můj osobní názor je, že se na nadměrném zanášení karbonem a občasným sotva postřehnutelný nepravidelným chodem motoru, který zapříčiňuje rychlé vytahání rozvodů, skrývá nevhodný způsob používání tohoto motoru nebo problém s palivem. Proč? Motor a použitý olej je všude stejný. Co je jiné? Řidič a palivo. Proč řidič? Protože způsob používání vozu v ČR je trochu jiný. Statisticky najedeme průměrně do 10.000 km a to ještě většinou na krátkých trasách. Například v Německu se ročně najede cca 25.000 km z toho je jich hodně na dálnici. Při rychlejší jízdě se karbon vytváří pomaleji. Proč palivo? Protože to je to poslední co ještě může ovlivňovat ty popsané problémy. Nejsem ale odborník na paliva. Toto jsou mé vlastní názory a zároveň si uvědomuji, že se mohu mýlit. Motor 1.2 Pute Tech. Kdo ho vyzkoušel tak mi dá asi za pravdu, že nemá ani malý výkon ani velkou spotřebu. Bohužel začíná mít kolem sebe šuškandu na kterou se ze strany, od které by to všichni očekávali, rychle nereaguje. Mohu prohlásit, že všechny vozy u nás prodané jezdí a neznám jeden jediný který by se zastavil. Níže je uvedena obdržená informace týkající se motoru 1.2 Pure Tech. Neplatí to na nepřeplňovanou variantu tohoto motoru o výkonu 60kW / 82k. Bohužel i v našich řadách se najdou kolegové, kteří klienty mylně informují, že nutnost použití paliva N98 plati i pro tyto motory. SPECIFICKÁ OPATŘENÍ V ČESKÉ REPUBLICE Naše motory Puretech využívají nejmodernější technologie pro dosažení nejvyšších výkonů při nízké spotřebě paliva. Pro dokonalé využití potenciálu těchto motorů je třeba používat kvalitní paliva. Benzín s oktanovým číslem 95, který je běžně dostupný v České republice, Chorvatsku, Rumunsku a na Slovensku obsahuje specifické složky, které nemohou garantovat optimální výkon. Proto je v uvedených zemích nezbytné používat pouze bezolovnatý benzín s oktanovým číslem 98 nebo vyšším (oktanové číslo zohledňuje chemické složení benzínu; čím je vyšší, tím je vyšší kvalita paliva). Toto doporučení platí na vozy předané po 15.01.2016 Upraveno 17. únor 2016 uživatelem JVT Citovat
miroska Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 JVT,chápu Tě,ale opravdu vše vyřeší přechod na N98?Není to jen alibi? Citovat
ozzy56 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 (upraveno) napsal jsem blbost, tak ji taky smažu Upraveno 18. únor 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Laďa Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 (upraveno) SPECIFICKÁ OPATŘENÍ V ČESKÉ REPUBLICE Naše motory Puretech využívají nejmodernější technologie pro dosažení nejvyšších výkonů při nízké spotřebě paliva. Pro dokonalé využití potenciálu těchto motorů je třeba používat kvalitní paliva. Benzín s oktanovým číslem 95, který je běžně dostupný v České republice, Chorvatsku, Rumunsku a na Slovensku obsahuje specifické složky, které nemohou garantovat optimální výkon. Proto je v uvedených zemích nezbytné používat pouze bezolovnatý benzín s oktanovým číslem 98 nebo vyšším (oktanové číslo zohledňuje chemické složení benzínu; čím je vyšší, tím je vyšší kvalita paliva). Toto doporučení platí na vozy předané po 15.01.2016 To se opravdu týká jen těchto čtyřech zemí? Např. Polsko tam nepatří? Upraveno 18. únor 2016 uživatelem Laďa Citovat
JVT Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 (upraveno) ozzy56 taky jsem to smazal Láďa "Specifické opatření" vyjmenovává dotčené země. Nic jiného se na prodejny nedostalo. Jak na to koukám, tak jsem jen přilil olej do ohně. Stále dokola tady opakuji, že se žádný motor nezastavil. Dle mého názoru se výrobce obává stejné laviny pomluv která následovala kolem motoru 1.6 THP 156k a jedná možná až moc preventivně. Upraveno 18. únor 2016 uživatelem JVT Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 JVT bud v klidu,kdo o tom neví tak se nestresuje,neřešil bych to byt majitelem,stejně každý ma záruku min.80000km tak kdyby se nedejboze pokazil motor Peugeot ho vymeni... Citovat
petr 1 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Dobrý den všem Protože bych se měl v březnu stát majitelem vozu z dotčeným motorem,je tu dilema jestli jej vůbec převzít. Druhotně bude velký problém jej vůbec prodat. Nikdo se špetkou rozumu nekoupí malé auto, z potřebou lít do něj dražší benzín . Není vinou Peugeotu jaký benzín je v České republice ale není to ani vinou nás spotřebitelů. Samozřejmě něco jiného je uvést to do podmínek při objednávce, např. pokud si kupujete náš vůz je nutné ujet za rok cca. 25 000 km. A na rozdíl od jiných srovnatelných vozů je do něj vhodnější naturál 98. Jinak snižujete životnost motoru. Jenže pak by konkurence schopnost auta byla nulová. Uvažuji co s tím, není to snadné rozhodnutí u auta za 400 000 kč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.