Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak reklamovali snížení spotřeby to se nekonalo.Asi na pročištění trysek to mohlo mít vliv,ale jak to poznám?Olej v motoru používám plnou syntetiku,takže i po víc jak 100 tis.KM je motor relativně čistý.Spíš si myslím,že záleží,jak je kvalitně motor navrhnutý a vyrobený.Mám Hyu accent 2008,motor 1,4 16v CVVCT s proměnným časováním ventilů.

Musíš si uvědomit, že jsou dva oddělené prostory v motoru. Zjednodušeně se dá říct, že jedna část je pod dnem pístu a ta druhá nad dnem pístu v kompresním prostoru. Samo sebou si uvědomuji, že jejich oddělení není na 100%. Kvalitní olej, filtr a včasná jejich výměna dopomáhá k čistotě spodní části motoru (samo sebou i rozvodů v hlavě). Kvalitní benzín s případnou, k tomu určenou, přísadou dopomáhá udržovat čistotu sacích, výfukových kanálů, spalovací ho prostotu a hlavně ventilů. Stav spalovacího prostoru a jeho okolí se nedá běžně zjistit jinak než demontáží. Tak to je malé vysvětlení pro pochopení Tvého omylu při tvrzení, že máš u "Hundé" relativně čistý motor.     

Odesláno

Volal jsem dnes do prodejny peugeot a pry benzin 98 se musi davatt do vsem techto aut, ktera jsou vyrobena od 15. 1. 2016, zrovna od doby, kdy byla akce 7 dnu....

Vyrobená auta úřed tímto datem se může používat dále 95

Chyba. Týká se to vozů, která byla prodaná po tomto datu. Předejdu následné otázce a odpovím hned. Je to určené datum změny předepsaného paliva z N95 na N98. Nehledejte v tom nic jiného. 

Odesláno

JVT-nevím proč píšeš Hundé,když je to Hyundai.On ten Peugeot taky není a nikdy nebyl hvězdou.A samozřejmě vím,

že v motoru jsou dva relativně oddělené prostory.Jen jsem psal,že různé přísady at do benzinu,nebo do oleje,toho moc nezachrání.Spíš překupníkovi,nebo prodejci o nějakou tukorunku přibude v peněžence.Když každý majitel,či provozovatel používá dobré palivo,kvalitní olej a dodržený interval výměny,je to pro motor daleko lepší.A ve finále i levnější.

Odesláno

Byl to dobrej fór :D  ale už je pryč.

Já jsem ženě udělal z vozu PEUGEOT PARTNER vůz PEUGEOT TRAPER. Stačilo to ze dvou nápisů přeskládat. Když jsem jej odvezl na STK tak mi volali co je to za typ, že jej neznají.  :myslim

Odesláno

Ja posilal mejl do pojistovny ze chci nacenit pojiateni na suzuki gladius 750 a 14 dni zadna odpoved tak tam volam a oni ze cekaji az to technici zadaji do systemu ze takovy stroj v databazy nemaji a technikum se nedari najit nikde technicke info k takovéto motorce. Po dalsim tydnu uz mi to bylo divne tak jsem jukl do toho mejlu co jsem odeslal a on mi to autlok precestil z suzuki na sužuji :) :) :) chudak technici v pojistovne :)

Odesláno

JVT-nevím proč píšeš Hundé,když je to Hyundai.On ten Peugeot taky není a nikdy nebyl hvězdou.A samozřejmě vím,

že v motoru jsou dva relativně oddělené prostory.Jen jsem psal,že různé přísady at do benzinu,nebo do oleje,toho moc nezachrání.Spíš překupníkovi,nebo prodejci o nějakou tukorunku přibude v peněžence.Když každý majitel,či provozovatel používá dobré palivo,kvalitní olej a dodržený interval výměny,je to pro motor daleko lepší.A ve finále i levnější.

já napsal Hundé a ty píšeš  "Mám Hyu accent " O žádné hvězdě jsem nepsal. Proč taky.    Oba dva jsme použili přezdívku. To je špatné?  

Odesláno

Chyba. Týká se to vozů, která byla prodaná po tomto datu. Předejdu následné otázce a odpovím hned. Je to určené datum změny předepsaného paliva z N95 na N98. Nehledejte v tom nic jiného. 

Toto musí mať nejaký technický základ.

Taktiež dátum výroby vozidla a dátum predaja nemajú so sebou nič spoločné...

Pokojne mohli byť vyrobené 2 identické autá s identickým motorom v roku 2015 (teda s bližšie neurčenou vadou), jedno z nich bolo ešte v roku 2015 predané a majiteľ veselo jazdí na N95, zatiaľčo druhé mohlo stáť zopár mesiacov v showroome a bolo predané po 15.01.2016, t.j. predpísané palivo je N98.

A čo teraz?

Pri pokazení 1 vozidla z dôvodu používania N95, ktorá bola aj predpísaná, bude uznaná majiteľovi reklamácia a potenciálna výmena motora?

Znie to logicky, no minimálne by som, (byť predajcom) tých ľudí upozornil na danú skutočnosť.

Živý príklad som ja sám, keď mi v jedno krásne popoludnie zavolal predajca s tým, že mi vrámci zvolávačky idú meniť motor (P2008, 1.2 VTi 60kw).

Z pohľadu predajcu všetko super, motor vrámci záruky vymenený a auto jazdí krásne.

Z pohľadu zákazníka som ostal znechutený, lebo auto s vymeneným motorom vrámci záruky bude mať značné problémy pri predaji, ľudia si radšej vyberú iné auto s nemeneným motorom.

Auto nakoniec poputovalo naspäť predajcovi a vymenil som ho za P308.

Očakával som, že servis poserie výmenu motora a aj sa to splnilo...

Odesláno

JVTtak jo,dobrý.Ale fakt se ted rozmýšlim,jestli v tom květnu do toho P2008 půjdu.Tu 60kw verzi jsem zavrhnul.Je to málo.

Tak pokaždý se všechno nepovede,viz VW s motory řady111.A do dneška se k problému nepostavil čelem.

Příbuzná byla s fabkou na svolávačce,ale stejně ji v+-40000 řetěz přehoupl,ale už po záruce :grr ,takže oprava za své 

Odesláno

Nemesiskolegovi měnili v I30 motor po 16 000,paj najel asi 3 000 a auto prodal.Myslím,že výměnu neuváděl,nevim jak to měl se servisní knihou.Dával to přes A...Ale je fakt,pak takovou paštiku koupit.I když kdo neví,tak to neřeší

Odesláno

To ovšem zcela postrádá logiku. V čem (kromě ne/podloženého) rozhodnutí výrobce/dovozce/prodejce je rozdíl v datu prodeje? Motor je přeci danej tím, jak a z čeho je vyrobenej, kdo a jak ho vyrobil, kdo a jak a kolik moc toho s tím motorem najezdil, resp. jak dlouho stál...
Odesláno

Miroska, výmena motora sa zapísala u mňa do servisnej knihy.

Hovorím za seba, chcem byť pri predaji férový a bohužiaľ toto je jedna z vecí, ktorú keď človek spomenie, sám si uškodí, lebo auto takmer nepredá, jediná možnosť sú autobazáry na štýl A.

tam kúpia všetko i keď za akú cenu.

Presne si to vystihol, chudák človek, ktorý to potom tak kúpi.

Ten motor nikdy tak nezaložia s takou presnosťou ako v továrni, tie podmienky nemajú.

Videl som servisný úkon na výmenu môjho motora, 30 stranová novela s obrázkami.

V podstate idú podľa návodu, no to sa továrnemu skladaniu nevyrovná.

Odesláno

Nemesis moc to prožívá s ty motory ve fabrice taky skládají lidi,v servise pokud je šikovný technik tak na výměně motoru nic neni dělá ho i můj mechanik....

Odesláno

To ovšem zcela postrádá logiku. V čem (kromě ne/podloženého) rozhodnutí výrobce/dovozce/prodejce je rozdíl v datu prodeje? Motor je přeci danej tím, jak a z čeho je vyrobenej, kdo a jak ho vyrobil, kdo a jak a kolik moc toho s tím motorem najezdil, resp. jak dlouho stál...

Pro mne je to naopak logické rozhodnutí v případě, že nehrozí nebezpečí poruchy motoru vyrobeném v určitém období. Předepsání N98 je jen preventivní opatření. V případě když je zjištěna případná chyba výroby určitém období tak nasleduje svolávací akce dotčených vozů. 

Odesláno

Miroska, výmena motora sa zapísala u mňa do servisnej knihy.

Hovorím za seba, chcem byť pri predaji férový a bohužiaľ toto je jedna z vecí, ktorú keď človek spomenie, sám si uškodí, lebo auto takmer nepredá, jediná možnosť sú autobazáry na štýl A.

tam kúpia všetko i keď za akú cenu.

Presne si to vystihol, chudák človek, ktorý to potom tak kúpi.

Ten motor nikdy tak nezaložia s takou presnosťou ako v továrni, tie podmienky nemajú.

Videl som servisný úkon na výmenu môjho motora, 30 stranová novela s obrázkami.

V podstate idú podľa návodu, no to sa továrnemu skladaniu nevyrovná.

Demontáž a montáž motoru v servisu je naprosto běžná práce. Je několik oprav vyžadující demontáž pohonné jednotky. Mechanik který tuto práci provede v servisu má na rozdíl od operátora výroby určitě minimálně výuční list. Také s vozem po opravě provede zkušební jízdu. Zaráží tě továrnou vypracovaný postup D+M motoru? To vůbec nechápu. Naopak by jsi měl být rád, že i na toto výrobce pamatuje a nenechává svou servisní sít v nejistotě jak se má co dělat. To je velká výhoda před servisem někde v garáži.  

Odesláno

Demontáž a montáž motoru v servisu je naprosto běžná práce. Je několik oprav vyžadující demontáž pohonné jednotky. Mechanik který tuto práci provede v servisu má na rozdíl od operátora výroby určitě minimálně výuční list. Také s vozem po opravě provede zkušební jízdu. Zaráží tě továrnou vypracovaný postup D+M motoru? To vůbec nechápu. Naopak by jsi měl být rád, že i na toto výrobce pamatuje a nenechává svou servisní sít v nejistotě jak se má co dělat. To je velká výhoda před servisem někde v garáži.  

Nezaráža ma postup s jednotlivými krokmi, ktoré by mal zvládnuť servis čo najlepšie..

Sklamal ma samotný úkon, ktorý nebol prevedený dostatočne precízne a pri preradzovaní vibroval spojkový pedál.

Výmenu som teda reklamoval a keď motor rozobrali, zistili, že osadili spojkové ložisko nakrivo.

Pritom by plne stačilo, keby sa s tým technik po výmene motora prešiel aj na vyššom stupni, ako na jednotke a nie len okolo servisu ale aj na normálnu cestu.

Toľko moja skúsenosť s autorizovaným servisom v košiciach...

Možno to prežívam troška viac, no to je jedna z mála skúseností s autorizovaným servisom, čo mám.

Každopádne to človeka nepoteší.

Odesláno

Dnes som volal do predajne, či vedia o tom odporúčanom N98 benzíne pre 1.2T motory.

Odpovedali že vedia a tu je stručný popis situácie:

Peugeot zistil, že kvalita benzínu N95 v strednej európe je nedostatočná pre 1.2 turbomotory.

Postihnutý je hlavne motor 1.2 110k no keďže 1.2 130k je takmer identický, odporúčanie platí aj pre neho, aj keď sa to na tejto motorizácii neprejavilo.

Teraz k samotnému problému:

Ide o malé percento majiteľov 1.2 110k, ktorí nahlásili, že pociťujú vplyvom nekvalitného N95 benzínu "cuknutie" pri akcelerovaní.

Akoby na moment motor nedostával dostatok paliva a trhol pri akcelerácii.

Následne diagnostika nič neukáže. Peugeot prešetrovaním zistil, že na vine je nekvalitný benzín N95, preto ako preventívne opatrenie odporúča tankovať N98.

Je to zatiaľ v Peugeote horúca téma, no napriek tomu nebola ohlásená žiadna zvolávačka, ani sa nebude posielať žiadny list majiteľom.

Keďže nevedia majiteľov nijako donútiť tankovať N98, ide len o preventívne opatrenie.

Vraj budú informovať postihnuté vozidlá pri pravidelných prehliadkach.

Stále sa to však v Peugeote rieši, nie je vylúčené, že sa niečo nezmení.

Ja tankujem už od prvej nádrže Shell V-Power Nitro+, čo by mala byť obohatená N95.

Tento problém som si vôbec nevšimol a pýtal som sa predajcu, či je tento druh paliva dostatočný, alebo prejsť takisto na N98.

Odpoveď bola, že s týmto palivom nie je vôbec žiadny problém a nie je dôvod tankovať N98.

Konkrétny jeden prípad bol, kedy majiteľ natankoval N95 na no-name pumpe a následne to trhalo.

Po dotankovaní 1/2 nádrže kvalitnejšieho paliva problém zmizol.

To mi príde ako normálna situácia, no-name pumpy nezriedka riedia benzín vodou, trhať môže akýkoľvek motor.

V skratke, žiadny závažný problém tu nevidím, kto toto pociťuje, tak tankovať buď kvalitnú N95 alebo N98.

Odesláno

Pro mne je to naopak logické rozhodnutí v případě, že nehrozí nebezpečí poruchy motoru vyrobeném v určitém období. Předepsání N98 je jen preventivní opatření. V případě když je zjištěna případná chyba výroby určitém období tak nasleduje svolávací akce dotčených vozů.

Tím spíš se mi to zdá jako čistej právní alibismus. Bohužel :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...