Dave_k Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 Má to facelift a co mi psal tak ani v autorizáku se jim to nepodařilo přepnout. Nakonec, že si raději sežene jiný panel s °C. Ale pokud máš návod tak sem s ním. Citovat
Tomas405 Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 Nevím jak je to u face, ale podle obrázků jsou vedle displeje dvě tlačítka. Jedno na každé straně. Na francouzském fóru jsem našel toto: http://www.auto-evasion.com/forum-auto/panne-auto-mecanique-et-entretien/peugeot/406/probleme-de-temperature/247540-1050-electronique.html Citovat
Dave_k Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 (upraveno) No v překladu je to co tu je výše psáno a nefunguje. "1-Zapnout zapalování; 2-do 5 vteřin současně stisknout tlačítko A/C a ofuk předního skla" a nejspíše se to týká jen staršího modelu. Upraveno 27. prosinec 2015 uživatelem Dave_k Citovat
Tomas405 Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 To funguje u mého old. U nového, by to mělo být levým tlačítkem u horního displeje, přidržet pár sekund, než se na horním displeji objeví menu výběru jazyka. potom tím samým tlačítkem, by se mělo dojet až na výběr Celsius nebo Fahrenheit. Poté se to pravým tlačítkem u toho horního displeje potvrdí. Nakonec se levým tlačítkem vyjede z menu. Alespoň jsem to takhle pochopil. Bohužel nemám to kde vyzkoušet. Citovat
Dave_k Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 (upraveno) To je nastavení horního displeje. Ale tady jde o displej digiklimi. Bohužel to není totéž. Upraveno 27. prosinec 2015 uživatelem Dave_k Citovat
Tomas405 Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 A nepřeskočí to i dole? Já jsme právě pochopil že se to nastavuje přes ten horní displej. Jinak tedy nevím. Citovat
bert406 Odesláno 27. prosinec 2015 Autor Odesláno 27. prosinec 2015 Chlapi dík za snahu, to že jsou na tomhle fóru lidi ochotni pomáhat je jeden z důvodů proč mám doma dvě lvíčata :-)<br />Zkusím zrekapitulovat další vývoj:<br />- auto muselo z jiného důvodu do Peugeot servisu, tak jsem čekal, jak se "pochlapí" mechanici od Pažouta. Nemohu jim upřít snahu pomocí a vstřícnost, ale evidentně s řešením takovéhoto problému nemají (kupodivu) zkušenost. Jsme dohodnuti, že se pokusí spojit s jejich servisáckým guru, který prý disponuje diagnostickými nástroji, které ani běžné, byť autorizované servisy nemají k dispozici. Otázka je, zda mu takováto "ptákovina" na 15 let starém autě za to bude stát...<br />- mezitím mi přestal fungovat ventilátor topení - odešel předřadný odpor. No, a aby toho nebylo málo, vzal s sebou do věčných lovišť i napájecí konektor, kterým je do odporu přiveden proud. Odpor jsem pro jistotu sehnal nový, (900Kč :-( ) s napájecím kablíkem (naštěstí je to samostatný cca 0.5m dlouhý samostatný kablík) je to podstatně horší.<br />Takže výše uvedené + to, že nutně potřebuji sehnat ten kablík + to, že jsem hledáním kouzelné kombinace kláves pro přepnutí F->C strávil už opravdu hódně času mě vedlo k tomu, že jsem chtěl panel ovládání klimatizace + kablík koupit na vrakáči v Rajhradě. Nad nabídnutou cenou 800Kč za panel jsem (vzhledem k tomu, že jsem od 2 jiných lidí měl nabídku kolem 500kč) hodně skřípal<br />zubama, ale vzhledem k tomu, že mě byli ochotni k panelu přihodit i tolik potřebný kablík, tak jsem byl ochoten do toho jít. Ukázalo se ale, že na jedině 406ce s digitální klimou se už někdo v elektrice kolem ventilátoru vrtal a místo originál kabelu tam byl nějaký "bastl". Takže z obchodu sešlo a primárně řeším propojovací kablík... (vzhledem k tomu, jaké tam tečou proudy,<br />se mi to nechce bastlit, abych nakonec nekupoval další odpor...)<br />- k vlastnímu problému F/C:<br />Minulý víkend jsem znovu zkusil přehazovat panely mezi 2 auty. Nepřišel jsem na to, čím je to způsobené, ale když přehodím panel zobrazující °F do auta, kde normálně funguje panel ve<br />°C, tak se po zapnutí zapalování hodnota teploty ve °F na cca 5 vteřin rozbliká, a zobrazí se desetinná tečka. To je podle mě doba, kdy je možné °F přepnout na °C, jen jaksi vědět jak...<br />Už jsem vyzkoušel opravdu hodně kombinací - zatím bezvýsledně. Hodně nepříjemné je to, že při dalším zapnutí zapalování, se žádné blikání ani zobrazení desetinné tečky nekoná a je otázkou, zda v tomto režimu je možné vůbec nějaké přepnutí F/C provést... Jenže 2 auta jaksi k dispozici nemám stále, a navíc jsem nepřišel na závislost, která by panel do výše uvedeného režimu<br />přepla...<br />- kombinace "A/C + ofuk předního skla" u mě také nefunguje. Uvažoval jsem ještě, že by to mohlo být tím, že zapnutí ofuku předního skla má souvislost s předřadným odporem, který už musel být "načatý" (viz výše). Jenže ona tato kombinace nefungovala ani po přehození panelu do druhého auta, kde s tlačítkem ofuku (rep. předřadným odporem) není žádný problém (zkoušel jsem<br />několikrát). Mě by hodně pomohlo, kdyby někdo potvrdil, že uvedená kombinace (A/C + ofuk předního skla) skutečně funguje.<br /> Citovat
Tomas405 Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 A/C + ofuk, funguje jen u old modelu. Mám to odzkoušeno na své 2,1 TD, r.v. 1998. Teď si to kdykoliv přepnout na F nebo C. Tak leda že by byl opravdu problém v té odkouřené elektronice. Držím pěsti, aby to vše dobře dopadlo. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 mam jen otazku v cemto pises ze se ti tam zobrazuji ty ukoncovaci zkratky <br/> Citovat
bert406 Odesláno 27. prosinec 2015 Autor Odesláno 27. prosinec 2015 mam jen otazku v cemto pises ze se ti tam zobrazuji ty ukoncovaci zkratky <br/> čučel jsem na to taky jak Jaruna. Stalo se mi to myslím poprvé. Píšu to normálně na compu s W8. Jediná "zvláštnost" u předchozího příspěvku byla, že jsem se přepínal do "mapy znaků" a taky mezi českou/anglickou klávesnicí. Citovat
John Odesláno 28. prosinec 2015 Odesláno 28. prosinec 2015 Ofuk a zapnutá klimatizace funguje i u nového modelu, mám doma 2x 406 a u každé mi to normálně funguje zapnu ofuk na okno a můžu zapnout i klimu, kterou stejně z 90% používám pořád. Citovat
bert406 Odesláno 28. prosinec 2015 Autor Odesláno 28. prosinec 2015 Ofuk a zapnutá klimatizace funguje i u nového modelu, mám doma 2x 406 a u každé mi to normálně funguje zapnu ofuk na okno a můžu zapnout i klimu, kterou stejně z 90% používám pořád. Nejde o to, jestli ofuk předního skla funguje současně se zapnutou klimou. To by určitě měl, protože smyslem tlačítka ofuku předního skla je co nejintenzivnější odmlžení předního skla, k čemuž vzduch vysušený klimou určitě přispívá. Otázka zní, zda současné stiknutí (přidržení?) obou tlačítek do 5 vteřin po zanutí zapalování, způsobí přepnutí zobrazení teploty NA PANELU KLIMATIZACE ze stupňů C na Fahrenheita a obráceně. Např. nyní panel klimatizace zobrazuje 22 C, po stisku kombinace tlačítek A/C + ofuk předního skla by se to mělo přepnout na Fahrenheita (tedy min. 56 a výše) a mělo by to fungovat i obráceně F-> C, což potřebuji přepnout já. Akorát si nejsem jistý, zda uvedená kombinace má fungovat i pro auta/panely po roce výroby 99. Citovat
P607Olda Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Zřejmě to blikání a tedy možnost přepnutí existuje po připojení napájecího napětí - i na zálohovanou paměť. Tzn. musíš odpojovat komplet o napětí, tedy odpojovat konektor napájení od panelu. A v té době pak zkoušej tlačítka či kombinace tlačítek. Citovat
P607Olda Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 (upraveno) Z různých webů: Zündung einschalten und innerhalb von 5 Sekunden die A/C-Taste und die Defrostertaste für die Windschutzscheibe (zapalování a v 5 sek a/c a rozmraz čelního skla)Wciskamy 2 przyciski naraz na panelu klimatyzacji (obieg wewnętrzny i a/c), a następnie włączamy zapłon. (stiskneme 2 tlačítka (vnitřní oběh a a/c) a pak zapalováníA/C i nawiew + włączony Zapłon. wyłączyłem zapłon i włączyłem i działa się przestawiło (a/c a ventilace + zapntué zapalování. Funguje, nastavilo se)A/C + SZYBA PRZEDNIA - zaraz po włączeniu zapłonu KLIK (oba guziki równocześnie) jak zmiana programu na pilocie TV (przytrzymanie ich nic nie dało) (a/c a přední sklo - hned po zapnutí zapalování) V příspěvcích se mluví o D8 a D9, ale fotky není možné stáhnout. Ani ty jsi tady nezveřejnil fotku, jaký vlastně panel klimatizace máš. Máš tento panel? Fotka je z našeho prodaného, r.v. 99 Upraveno 29. prosinec 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Dave_k Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Tenhle nemá. Má new model, tudíž jinej panel klimy. Citovat
bert406 Odesláno 30. prosinec 2015 Autor Odesláno 30. prosinec 2015 Za to, že jsem sem nedal fotku čelního pohledu se omlouvám, ale na první straně jsem u jednoho příspěvku přiložil fotku s přesným označením ve formě čárového kódu (i podle něho se to dá vygooglit ). Nicméně mám tam toto: http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/7139/7139174-panel-ovladani-kliamtizace-peugeot-406-i-coupe-1.jpg Je to ten novější typ panelu, co se dával i do 406tek s multiplexem. V pondělí se mi podařilo sehnat ten propojovací kablík k předřadnému odporu ventilátoru , tak to zkusím celé poskládat a znovu vyzkouším všechny výše uvedené kombinace. To, že byl vadný ten předřadný odpor s tím teoreticky může mít souvislost, protože tlačítko ofuku předního skla musí dávat přes ten předřadnej odpor "signál" ventilátoru, že má běžet naplno. Třeba je tam nějaká zpětná vazba.... Moc šancí tomu ale nedávám, protože ony ty výše uvedené kombinace (zkoušel jsem nesčetněkrát hlavně kombinaci A/C + ofuk předního skla) nefungovaly ani když jsem ten panel přehodil do jiného auta, kde byl předřadnej odpor i ventilátor v pořádku (je fakt, že na tomto autě ale zase nefunguje klima...).Ony jsou výše uvedené kombinace ale určené asi pro ten sice digitální, ale starší typ panelu co sem dal P607Olda. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.