Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hledám auto pro dceru v benzínu. Myslíte si, že najeto cca 245 000 km na tento motor je hodně.? Ona najede tak  do 10 000km ročně. Kolik vydrží uvedený motor + - km? Předem děkuji za informace.

Upraveno uživatelem Laďa
Odesláno

Řekl bych, že limitním faktorem bude během následujích 5 let něco jiného, než motor.

Apropos, motory z Favorita/Felicie měly nájezd 300.000 km, a to jsou konstrukčně z roku 1988.

Odesláno

Máme krátkou 307 s tímto motorem (r.v. 2004/5), přítelka auto, koupila s 90000 km na tachecu, teď má necelých 200000. Olej měním po 15000, rozvody udělaný. Startuje na drc. Táhne hezky. Ve městě s tím jezdím za 7,2L (Lenka umí i 6L), dálky po okreskách za 5,8L, dálnice 130 kmh si vezme 7,9-8,5 dle toho kdo jede :D

Závada spojená s motorem byla za dobu provozu auta jen jedna. Odešel starter. Jinak auto dělá radost, pro cesty na chalupu naprosto ideální levné auto.

Počítej, že verze s tímhle motorem bude mít asi vzadu brzdové kotouče s ložiskem, které jsou dražší

Odesláno

Taky přemýšlím nad nákupem 307 (asi sw) s tímto motorem. Můžete mi prosím někdo napsat, na co si dávat u tutoho auta pozor a co si pohlídat?

Odesláno

výměny které jsem udělal od doby, co Lenka koupila naší 307:

1/ zadní a přední kotouče (zadní jsou s ložiskem = dražší) + destičky (beru toto jako spotřebák)

2/ rozvody, vodní pumpa, klíňák (klasika po koupi)

3/ startér (první závada), výměna za nový 2100 Kč

4/ jelikož auto bylo jen s klíčem bez origo dálky, dodělal jsem ťamanskou dálku za 350 Kč ;-)

5/ HonzaZ mi povolil přes DIA tempomat a CD changer pro připojení MP3 konverteru

6/ vyměnil jsem páčku stěrače (rozbil se prstenec na zapnutí zadního stěrače) díky Johne! :-)

7/ tmavnoucí středový display, Hugo Boss poslal jiný

8/ čeká mě chladič klimatizace - toto je bolest snad všech 307

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...