Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, kúpil som si takú srandu z Číny-GPS Tracker, teda zariadenie na sledovanie auta pomocou SIM karty a GPS. 

Má niekto skúsenosti so zapojením? Ide mi o to, či to mám zapojiť na 12V zásuvku kde sa vypne po vypnutí klúčika, alebo na stále napätie od baterky. Ideálne by to bolo na stále napatie. Meral som prúd a vychádzal mi okolo 35mA v klude (pri vysielaní SMS aj 150mA ale to je iba chvílku) Predpokladám že baterka by to asi dlho nevydržala, keďže nejazdím každý deň.

A ešte druhá vec, tá sranda dokáže ovládať relé, čiže keď pošlem príkaz smskou tak relé by moholo niečo odpojiť (zlodejovi by to počas jazdy zdochlo :-)) Čo by bolo najlepšie rozpojiť?

Odesláno (upraveno)

Ahojte, kúpil som si takú srandu z Číny-GPS Tracker, teda zariadenie na sledovanie auta pomocou SIM karty a GPS. 

Má niekto skúsenosti so zapojením? Ide mi o to, či to mám zapojiť na 12V zásuvku kde sa vypne po vypnutí klúčika, alebo na stále napätie od baterky. Ideálne by to bolo na stále napatie. Meral som prúd a vychádzal mi okolo 35mA v klude (pri vysielaní SMS aj 150mA ale to je iba chvílku) Predpokladám že baterka by to asi dlho nevydržala, keďže nejazdím každý deň.

A ešte druhá vec, tá sranda dokáže ovládať relé, čiže keď pošlem príkaz smskou tak relé by moholo niečo odpojiť (zlodejovi by to počas jazdy zdochlo :-)) Čo by bolo najlepšie rozpojiť?

Ahoj

na firmě máme ve služební flotile sledování O2CarControll . Je to něco stejného jen určitě podstatně dražší.

Zapojeno to je přes vlastní pojistku na stálých 12V. Zapojením bez stálých 12V by jsi auto nedohledal, pokud by jej odtáhli.

Největší problém s baterkou mají kolegové parkující v podzemních garážích - GSM modul se snaží občas komunikovat a když se mu nedaří, tak zesiluje signál - stejně jako mobil. Stává se, že po 14ti dnech nepoužívání auta je baterka hotová a startují pomocí kabelů. My, co máme garáž s nebem nad stropem máme tento problém až tak po třech týdnech. (Pro šťouraly jedná se výhradně o osobní auta (Fabia, Octavia, Lada Niva))

V rámci bezpečnosti bych asi nechal odpojit palivové čerpadlo a k tomu spínací okruh startéru. 

U nás systém slouží pouze ke sledování aut takže odpojení čehokoli není použito.

PS: Strejda Google našel návod na zapojení něčeho podobného, to by Ti mohlo napovědět

http://elektrocoleti.cz/Files/GPS_TK_110.pdf

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Ďakujem za info. Tiež som si myslel že by to bolo dobré zapojiť na stálych 12V.

Ešte som rozmýšlal, že by som si vyrobil nejaký modul, ktorý by pri poklese pod 11V automaticky odpojil napájanie z GPS, aby som mohol ešte naštartovať hlavne v zimnom období...

No keby ešte niekto vedel ako najjednodušie pripojiť to odpájacie relé (najlepšie asi niekde pri poistkách) bol by som rád...

Odesláno

To je super. Ale asi záleží, koľko mA si berie v klude samotné auto. Ja to musím cez víkend všetko v aute pomerať. Minule som ešte raz premeral tracker (btw mám GT02) a zistil som, že pokiaľ niesu zafixované satelity, teda ich hľadá, tak to žere okolo 30-35mA, po fixnutí žere okolo 18-22mA. Pri príjimaní hovoru a odosielaní SMS si cucne okolo 150-160mA- ale to je iba pár sekund. Aký by mal byť maximálny odber z autobatérie v kľude aby to bolo ešte v norme?

Odesláno

Díky :super  Som spokojnejší, lebo každý píše max 20mA a menej... Baterku mám v podstate novú- ešte nemá pol roka Exide 64Ah 640A

Ešte sa opýtam, kam konkrétne by som mal pripojiť to odpájacie relé, prípadne na ktorú poistku (v popise poistiek som nikde nenašiel palivové čerpadlo) alebo niekam inam, resp. čo iné odpojiť?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...