Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čau je tady nějaký zemědělec?

chceme si domů pořídit 10 nosných kuřic stáří 12-22 týden.

Řešíme jaký druh (barvu) si pořídit,které hodně snáší vajíčka?

jaké jsou Vaše zkušenosti?

díky

Odesláno

Druh nemá na počet vajíček moc velký vliv... Vyber si je klidně podle toho jak se Ti líbí ;) Kdybys pak potřeboval poradit s chovem klidně se ozvi...

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odesláno

Zeptám se našeho tatíka. Já vím kulový pro mě slepice jako slepice ale vím že tvrdí že některý druh nese lépe (více) některý hůře(méně).  Pamatuju si že se u nich na dvorku střídají asi tak 3-5 druhů.  Ale jistě vím že tvrdí pokud je víc jak 4 slípky na dvoře tak se snadno uživí  i kohout a pak snášejí ještě lepší. Co si pamatuju když ho občas vezu na nákup mladých tak se ptá čím krmí dodavatel a pár dní jim krmení míchá s tím co krmí on aby si postupně navykli na jiné krmení. Svého času míval i 20 slepic ale to bývalo v časech kdy jsem chodil brigádničit k sedlákovy a obilí bylo za děkuju. Určitě jim budeš muset ale i přilepšit na samotném obilí Ti neponesou takže nějaký ten přebytečný suchý chleba atd. Tatík když prodával vajíčka tak měl lidi naučený že mu sušili skořápky a když mu vraceli obaly tak donesly i ty skořápky. Záleží taky na jak velkém place jim dovolíš se pohybovat když bude malí musíš jim přilepšovat o to víc.

Odesláno (upraveno)

Pokud mohu doporučit (dříve jsem choval drůbež Amroksky, Sasexky, Vlašky rodobarvé). Na snážku bych doporučil ,,nosná" plemena Leghornky, Vlašky, Plymutky, AustralkyČeské zlaté kropenky, Hamburčanky, Araukany, Velsumky a Vyandotky.. Jedná se o lehké plemeno, které ,,létá", takže se musí ,,přistřihnout" letky (pokud nejsou výstavní).Pokud je zahrada, tak je to lepší, než je mít ,,zavřené" v ohradě. Osobně jsme byl spokojen s Amroksky. středně těžké plemeno, které nelélo. Vajíčka byla 50-55g. Jedná se o krahulicové zbarvení (bílá,černá,šedá). Já jsem měl na výstavy i na vajíčka, popřípadě na maso.

Záleží také, čím se budou nosnice krmit!!! Zdali granilové směsy a nebo klasické jádro + minerální látky a pod.

Jinak jsem choval králíky (berany :super =výzkumní chov).

Sušené skořápky nahrzují vápník.

Upraveno uživatelem OK406

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...