AnotherOne Odesláno 18. září 2015 Odesláno 18. září 2015 Áno, prvé dva kroky nemusia ale byť v tomto poradí - tj môžeš C najprv zmenšiť potom D zmazať a vytvoriť podľa návodu nanovo. Citovat
Pacho69 Odesláno 18. září 2015 Odesláno 18. září 2015 (upraveno) C můžeš zmenšit i když tam budeš mít D. Ale až uděláš odpovídají C, podle svých představ, smaž D a vytvoř ho znova v uvolněném prostoru. Bude to asi i nejrychlejší postup. Ale prostě D budeš muset udělat znova, tak je jedno, kdy ho smažeš. Ještě je otázka, zda D je primární disk nebo jen volume? Ty zákonitosti se pak mohou trochu lišit. AnotherOne mě předběhl. Upraveno 18. září 2015 uživatelem Pacho69 Citovat
AnotherOne Odesláno 18. září 2015 Odesláno 18. září 2015 (upraveno) Ono jde spíš o to, dostat je k sobě, není to tak úplně o začátku. Prostředek je optimální. Ale ono samo o sobě se jedná o velmi sofistikovanou logiku, která tak úplně nemá jednoznačné řešení. Potřebuješ mít data pro čtení fyzicky co nejblíž k sobě, abys omezil prodlevy při pohybech mechaniky. Jenže mezi daty potřebuješ i nějaké místo, protože dochází ke změnám, Logicky bys měl k sobě sdrcnout data v adresáři, ale ono to tak úplně nemusí být pravda. Je to statisticky prakticky neřešitelný oříšek, takže se při defragmentačních mechanismech vybírá nějaký kompromis a záleží na implementátorovi... Různé implementace klidně mohou vést k tomu, že defragmentace nebude zrychlením nýbrž naopak... V tomto jsou naprosto dokonalé SSD disky, jen ta "nejistota"... Dobre, ale to sme už zašli niekam inam, v každom prípade, ale platí to že defag beží pred zmenšením disku automaticky a keď ho spustí najskôr ručne nič nepokazí len nasledný proces zmenšovania urýchli.Teraz som to skúšal, disk X som dal zmenšiť na minimum v správcovi diskov. Okno pre optimalizáciu diskov sa pri tej operácii tvári, že prebieha defragmentácia viď obr. Pri pokuse o zastavenie defagu potom automaticky v správcovi diskov vyskočí správa, že zmenšovanie disku bolo zastavené. Samotné zmenšovanie vlastne riadi samotný preces defrag, viď správy v event vieweri pri zmenšovaní disku. Upraveno 18. září 2015 uživatelem AnotherOne Citovat
roman II Odesláno 18. září 2015 Autor Odesláno 18. září 2015 děkuji moc za pomoc, snad to zvládnu, večer jdu na věc Citovat
Pacho69 Odesláno 18. září 2015 Odesláno 18. září 2015 AnotherOne: Před chvílí jsem si jen tak cvičně dal zmenšit disk, jediné co mi napsal bylo "Probíhá výpočet potřebného místa", následně jen přesýpací hodiny. Ubral jsem z 500GB cca 100GB, na disku je tak polovina zaplněná. trvalo to 2minuty (přesýpací hodiny). Žádná defragmentace, jen analýza. Pravděpodobně si systém sám vyhodnotí podle toho, kdy naposledy proběhla analýza, případně si ji udělá, a podle výsledku vyhodnotí potřebu defragmentace, tu ale nejspíš spustí v případě, že nemá vyhovují prostor pro přesun dat. Následné zvětšení/zmenšení už probíhalo raketově. Roman II: neboj, v nejhorším ti systém řekne, že to nejde. Doporučuji číst hlášky a přemýšlet o tom, co oznamují Citovat
AnotherOne Odesláno 18. září 2015 Odesláno 18. září 2015 (upraveno) Presýpacie hodiny po dialógu kde nastavuješ novú veľkosť disku? To bola tá defragmentácia, keby si v tom čase klikol na vlastnosti disku, dal vlastnosti/nástroje/optimalizácia tak by si videl ten stav čo som dával na obrázku tj. akoby si spustil defrag odtiaľ. Pozri tiež do denníka udalostí/aplikácie - zdroj defrag. Áno je možné, že podľa stavu fragmentácie, ktorý si priebežne udržiava, ju vôbec nemusí spustiť ak je nízka. Upraveno 18. září 2015 uživatelem AnotherOne Citovat
Pacho69 Odesláno 18. září 2015 Odesláno 18. září 2015 Nebyla, koukal jsem na procesy, psal analyzuji, zjišťuji potřebné místo na disku. žádná defragmentace neproběhla. Nicméně jak říkám, pokud by analýza zjistila potřebu, tak by defragmentovala. Na tom disku jsou zálohy a VHD, takže většinou velké soubory. Disk není systémový a nejsou tam žádné časté změny. V systému je navíc nastavena údržba, takže nejspíš po analýze k defragmentaci nepřistoupil. log: 1. Optimalizátor úložiště úspěšně dokončil odhad zmenšení na DATA (D:) 2. Byla spuštěna analýza zmenšení svazku na svazek DATA (D:). Tato položka protokolu událostí uvádí podrobné informace o posledním nepřesunutelném souboru, který může omezit maximální počet bajtů uvolněných zmenšením. Podrobnosti pro diagnostiku: - Poslední nepřesunutelný soubor (pravděpodobně): \$BitMap::$DATA - Poslední cluster souboru: 0x1c27a87 - Potenciální cíl zmenšení (adresa LCN): 0x28a82e8 - Příznaky NTFS souboru: -S--D - Fáze zmenšení: <analysis> Další podrobnosti o tomto souboru získáte použitím příkazu fsutil volume querycluster \\?\Volume{8adc8992-7705-11e4-8285-f0761c037eee} 0x1c27a87. 3.Optimalizátor úložiště úspěšně dokončil odhad zmenšení na DATA (D:). Citovat
Doctor Who Odesláno 21. září 2015 Odesláno 21. září 2015 Ja bych pouzil nejaky externi program, vybornej byl PartitionMagic, ale ten tusim pod W10 nejde. Ale treba Partition Home Wizard by mohl chodit. Je v celku jednoduchej. Odesláno z mého SM-T211 pomocí Tapatalk Citovat
lape Odesláno 21. září 2015 Odesláno 21. září 2015 Já používám na tyto věci Easeus partition master.Ale pod 10 jsem ho nezkoušel.Dřív jsem používal Partition magic,ale ten nechtěl fungovat už pod W7,tak jsem přešel na tento.Osobně se mě s tím dělá líp,než s nástroji ve windows u kterých jsem vždycky narazil na nějaký problém typu:Oddíl nejde zmenšit i když v tom Easeus pak nebyl žádný problém oddíl zmenšit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.