Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nikoliv, tento rozměr je určen pro vozy 406 nebo 307 (a další). Na 15" disku 306tka má jezdit s rozměrem 195/55 R15 (případně 195/50 R15 - to platí ale většinou pro starý model).

Do podběhu to kolo dáš, ale obávám se, že v plném rejdu budeš chytat o podběh. 

Samozřejmě nehledě na to, že tento rozměr určitě není zapsán ve velkém TP.

Odesláno

Zdar ozzy, dlouho jsem o Tobě neslyšel, Tobě bezmezně věřím. Škoda, 307 jsem prodal pneu Michelinne s najetím cca 2000 km zůstaly. Tak, pokud vejdou na SEAT Alteu, dojezdím je tam, či prodám. Chtěl jsem na Alteu koupit již celoroční, které s mým nájezdem cca 2000 km ročně budou stačit, ale asi změna. Měj se chlape fajn.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, je možné napsat, které rozmery 14" a 15" kola mohu ofiko nasadit na 306 break 65kW? Ve velkým TP mám napsaný pouze jeden rozměr. 16" kola asi nejdou vůbec, že?

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odesláno

Oficiálně můžeš dát jenom to, co máš v TP. 

Nevím, co máš za model, zda starý nebo nový. A ani jak velké máš brzdy. 

Pokud vpředu máš 247 mm, pak tam dáš i 13" disky a pneumatika pravděpodobně 175/70 R13. 

V 14" jsou tyto možnosti: 175/65 R14 (starý model) a 185/65 R14 (nový model)

V 15": 195/50 R15 a 195/55 R15

Dáš tam samozřejmě i 16", ale musíš dodržet obvod kola: 195/45 R16 nebo 205/45 R16

Troufáš-li si, dáš tam i 17": 205/40 R17

O 18" neuvažuji, protože vhodnou pneumatiku těžko seženeš, ta by musela být asi 205/35 R18 nebo 205/30 R18. Možná by šla použít šíře 215, ale to není jisté, zda se vejde. 

Jednou věcí je pneumatika, druhou věcí je disk, použiješ-li ET 15 nic tím nezkazíš, to jde i na velké rozměry (205), pokud dáš 195, pak půjde ET 20. Pokud by ti stačily 14" s 185, pak tam dáš i ET 25, ale určitě i ET5. 

Odesláno

Já mám toto (VF37ENFZE32703080), ale koukal jsem teď do zápisu z nedávného tukance a celou dobu ziju v tom, že mám auto z r.'99 a pojistovak, co to řešil mi dal do zápisu r.v.'97, tak už nevím

Odesláno

Díky za potvrzení.

Mám ještě dotaz, je možné, že když mám na autě pneu o rozměru 185/70, že mi tachometr ukazuje nižší rychlost, než skutečně jedu??? Při rychlostech nad 100km/h mám rozdíl 10km/h. Podle toho co jste psali, je to větší rozměr, bez bych tam měl mít. Je pravda, že ty kola jsou tak akorát, nikde nic nedre, ale víc bych už asi nedával :)

Odesláno (upraveno)

ano, je to jisté--rozměr pneu má vliv i na rychloměr, je to jeden z důvodů, proč uvedený rozměr pneu nesmíš na autě mít ;)

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...