Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 old-klimatizace chladí,ale po chvíli chladí vlažně.

Recommended Posts

Odesláno

Ano po odpojení hnědého konektoru se sahary asi na dvě vteřiny roztočí na pomalý chod a pak se přepnou na rychlý chod

Odesláno (upraveno)

Odpojil jsem hnědý konektor a přesně, jak napsali krtek 2 a punkac. Vrtule se chvilinku točily na první stupeň a pak se roztočily na druhý stupeň a to byl hukot! Z toho plyne, že relátka + ventilátory jsou v pořádku. Je to tak?

Dnes jsme jel s 406 (34 st. Celsia) a zapnul jsme klimatizaci (AUTO). Bohužel, foukal pouze vlažný vzduch. Po vypnutí klimatizace a zapnutí obyč. větrání, tak to bylo stejné.

Zapnul jsme znovu klimu, zastavil a sáhl si na trubku (horní viz příloha popis, jak by to mělo být při funkčnosti klimatizace), tak ta byla studená, ale ne ledová, jak by měla správně být. Teplotu mám nastavenou na 22 st. Celsia. Pokud přepnu na 14 st. Celsia, tak se nic neděje, pouze je slyšet z průduchu změna rychlosti foukání. Pokud dám na 30 st. Celsia, tak to topí bez problémů.

Zdá se mi, že pokud zastavím a mám zapnutou klimatizaci, tak se horní trubka od klimakompresoru trošinku ochladí = nemá stejnou teplotu, jako spodní trubka.

post-4390-0-11568900-1441145474_thumb.jp

post-4390-0-52369500-1441145718_thumb.jp

post-4390-0-53943500-1441145836_thumb.jp

post-4390-0-70201800-1441145844_thumb.jp

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno (upraveno)

Tedy pokud jsi vse vyzkousel tak, to co jsem psal se aplikuje i u tebe na volnobeh trochu vlazne chladi, pri zatezi/jizde kompresor nema potrebny tlak/silu a tlak pada pod 10baru. To ze se tento jev projevuje nahodne asi znaci ze kompresor pujde brzy do kytek. Ale ciste ma teorie a nechci strasit.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno

Jestli se hřídel kompresoru točí (to poznáš podle matičky uprostřed) a kompresor nedává tlak, je to téměř jednoznačně tím ventilem, co jsem tu psal minule. Nemá smysl hledat závadu jinde ani kupovat nový kompresor.

Odesláno (upraveno)

Netusim jak presne to vypada a je sestrojene na 406 ale na 307 je ten ventil jakoby pred vstupem do kabiny za motorem, vymenit se da lehce to jo. Ale ten ventil pri naplneni/odsati klimy dela takovy zvuk kdy v nem jakoby pukne/praskne/cvakne/streli tehdy se hybe ale nema zasadni vliv na naplneni/odsati naplne?

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno (upraveno)

sowwwa, prosím tě, to v garáži asi neudělám. Musí se odsát médium i olej. Ventil se dá koupit? Ten tedy vytváří tlak pro médium. Je to tak?

Pokud myslíš hřídel = prostředek řemenice viz fotka (použil jsme starší fotku-napínací kladka je nová), tak ten se roztočí a napínací kladka se troškou pohne, ale pouze při zapnutí.

Je slyšet cvaknutí v kompresoru.

post-4390-0-39371800-1441219857_thumb.jp

Odesláno

Je to ventil, který reguluje tlak v "klikové skříni" kompresoru a tím mění zdvih pístů (jsou připevněné k naklápěcí desce) od 0 po maximum. Princip není úplně podstatný, jestli si dobře pamatuju, má udržovat konstantní teplotu média na sání kompresoru. Většina starších klimakompresorů nic takového nemá, regulace je jen "on/off" podle termostatu na výměníku, 7V16 je vyjímka.

Není problém udělat to v garáži, jen musí někdo předem odsát médium a pak to zase naplnit. Olej se leje do kompresoru tím šroubem na boku (při vypuštěném okruhu samozřejmě). Ventil se dá koupit, dej vyhledat "regulacni ventil 7v16".

Odesláno (upraveno)

Pokud by se jednalo pouze o regulační ventil, tak bych byl moc spokojený. Nechci dávat starší kompresor (neví se jeho stav) a repase klimakompresoru je 75% cena nového.

Psal jsme badisakovi, ale ted jej nemá v nabídce.

Odesláno

Starší bych nedoporučoval. Nedávno jsem koupil jeden z aukra, byl plný vody a tak zrezlý, že s ním ani nešlo otočit. Naštěstí jsem z něj potřeboval jen hřídel kvůli strženému tisícihranu, ta se ještě dala použít, i když byla taky značně zkorodovaná. Přehodil jsem ji do svého a běhá. Novou jsem jako náhradní díl nikde nesehnal.

Odesláno (upraveno)

A toto je hlavní důvod, že nikdy nevím, v jakém je stavu. Mám takové nemilé tušení a smůle, že by se kromě regulačního ventilu, mohla objevit další závada.

Co mohlo způsobit krátkodobé vrzání na pravé straně (popisuji v příspěvku dne 11.8.), kdy začala celý den klimatizace foukat jak měla? Druhý den také byla funkční, ale pak již opět foukala vlažně.

Odesláno (upraveno)

Ano, můžeš se zeptat, bohužel, zatím jsme s tím nic nedělal. Už to fouká pouze vlažně :( . V okolí není servis, kde by dělali klimatizaci a nebo, který by měl ,,moji " důvěru :bojim . Moc rád bych měl klimatizaci plně funkční.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...