krtek 2 Odesláno 1. září 2015 Odesláno 1. září 2015 (upraveno) sak odpoj konektor cidla teploty tusim hnede a sahary by mali bezat naplno tym by slo tie sahary overit Upraveno 1. září 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
punkac Odesláno 1. září 2015 Odesláno 1. září 2015 Ano po odpojení hnědého konektoru se sahary asi na dvě vteřiny roztočí na pomalý chod a pak se přepnou na rychlý chod Citovat
OK406 Odesláno 1. září 2015 Autor Odesláno 1. září 2015 Díky, zkusím odpojit hnědý konektor a uvidím, co to udělá. Citovat
OK406 Odesláno 1. září 2015 Autor Odesláno 1. září 2015 (upraveno) Odpojil jsem hnědý konektor a přesně, jak napsali krtek 2 a punkac. Vrtule se chvilinku točily na první stupeň a pak se roztočily na druhý stupeň a to byl hukot! Z toho plyne, že relátka + ventilátory jsou v pořádku. Je to tak? Dnes jsme jel s 406 (34 st. Celsia) a zapnul jsme klimatizaci (AUTO). Bohužel, foukal pouze vlažný vzduch. Po vypnutí klimatizace a zapnutí obyč. větrání, tak to bylo stejné. Zapnul jsme znovu klimu, zastavil a sáhl si na trubku (horní viz příloha popis, jak by to mělo být při funkčnosti klimatizace), tak ta byla studená, ale ne ledová, jak by měla správně být. Teplotu mám nastavenou na 22 st. Celsia. Pokud přepnu na 14 st. Celsia, tak se nic neděje, pouze je slyšet z průduchu změna rychlosti foukání. Pokud dám na 30 st. Celsia, tak to topí bez problémů. Zdá se mi, že pokud zastavím a mám zapnutou klimatizaci, tak se horní trubka od klimakompresoru trošinku ochladí = nemá stejnou teplotu, jako spodní trubka. Upraveno 1. září 2015 uživatelem OK406 Citovat
Tony Stark Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 (upraveno) Tedy pokud jsi vse vyzkousel tak, to co jsem psal se aplikuje i u tebe na volnobeh trochu vlazne chladi, pri zatezi/jizde kompresor nema potrebny tlak/silu a tlak pada pod 10baru. To ze se tento jev projevuje nahodne asi znaci ze kompresor pujde brzy do kytek. Ale ciste ma teorie a nechci strasit. Upraveno 2. září 2015 uživatelem Tony Stark Citovat
OK406 Odesláno 2. září 2015 Autor Odesláno 2. září 2015 Také se bohužel přikláním k tvé diagnostice . Citovat
sowwwa Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 Jestli se hřídel kompresoru točí (to poznáš podle matičky uprostřed) a kompresor nedává tlak, je to téměř jednoznačně tím ventilem, co jsem tu psal minule. Nemá smysl hledat závadu jinde ani kupovat nový kompresor. Citovat
Tony Stark Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 (upraveno) Netusim jak presne to vypada a je sestrojene na 406 ale na 307 je ten ventil jakoby pred vstupem do kabiny za motorem, vymenit se da lehce to jo. Ale ten ventil pri naplneni/odsati klimy dela takovy zvuk kdy v nem jakoby pukne/praskne/cvakne/streli tehdy se hybe ale nema zasadni vliv na naplneni/odsati naplne? Upraveno 2. září 2015 uživatelem Tony Stark Citovat
ferinko2 Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 ......sowwwa myslel ventil regulátora tlaku na kompresore,nie expanzný ventil.... Citovat
OK406 Odesláno 2. září 2015 Autor Odesláno 2. září 2015 (upraveno) sowwwa, prosím tě, to v garáži asi neudělám. Musí se odsát médium i olej. Ventil se dá koupit? Ten tedy vytváří tlak pro médium. Je to tak? Pokud myslíš hřídel = prostředek řemenice viz fotka (použil jsme starší fotku-napínací kladka je nová), tak ten se roztočí a napínací kladka se troškou pohne, ale pouze při zapnutí. Je slyšet cvaknutí v kompresoru. Upraveno 2. září 2015 uživatelem OK406 Citovat
ferinko2 Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 A toto možno pomôže http://www.s10forum.com/forum/f125/sanden-compressor-facts-and-info-178969/index2.html Citovat
OK406 Odesláno 3. září 2015 Autor Odesláno 3. září 2015 Video dobrý, ale odkaz je v angl. jazyce . Citovat
ferinko2 Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 V tom odkaze je obrázok toho ventilu a jeho umiestnenie.....to len pre predstavu,ako vyzerá Citovat
sowwwa Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 Je to ventil, který reguluje tlak v "klikové skříni" kompresoru a tím mění zdvih pístů (jsou připevněné k naklápěcí desce) od 0 po maximum. Princip není úplně podstatný, jestli si dobře pamatuju, má udržovat konstantní teplotu média na sání kompresoru. Většina starších klimakompresorů nic takového nemá, regulace je jen "on/off" podle termostatu na výměníku, 7V16 je vyjímka. Není problém udělat to v garáži, jen musí někdo předem odsát médium a pak to zase naplnit. Olej se leje do kompresoru tím šroubem na boku (při vypuštěném okruhu samozřejmě). Ventil se dá koupit, dej vyhledat "regulacni ventil 7v16". Citovat
OK406 Odesláno 3. září 2015 Autor Odesláno 3. září 2015 (upraveno) Pokud by se jednalo pouze o regulační ventil, tak bych byl moc spokojený. Nechci dávat starší kompresor (neví se jeho stav) a repase klimakompresoru je 75% cena nového. Psal jsme badisakovi, ale ted jej nemá v nabídce. Upraveno 3. září 2015 uživatelem OK406 Citovat
sowwwa Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 Starší bych nedoporučoval. Nedávno jsem koupil jeden z aukra, byl plný vody a tak zrezlý, že s ním ani nešlo otočit. Naštěstí jsem z něj potřeboval jen hřídel kvůli strženému tisícihranu, ta se ještě dala použít, i když byla taky značně zkorodovaná. Přehodil jsem ji do svého a běhá. Novou jsem jako náhradní díl nikde nesehnal. Citovat
OK406 Odesláno 3. září 2015 Autor Odesláno 3. září 2015 (upraveno) A toto je hlavní důvod, že nikdy nevím, v jakém je stavu. Mám takové nemilé tušení a smůle, že by se kromě regulačního ventilu, mohla objevit další závada. Co mohlo způsobit krátkodobé vrzání na pravé straně (popisuji v příspěvku dne 11.8.), kdy začala celý den klimatizace foukat jak měla? Druhý den také byla funkční, ale pak již opět foukala vlažně. Upraveno 3. září 2015 uživatelem OK406 Citovat
Tony Stark Odesláno 11. září 2015 Odesláno 11. září 2015 Můžu se zeptat, jak to nakonec dopadlo/čím to bylo? Citovat
OK406 Odesláno 11. září 2015 Autor Odesláno 11. září 2015 (upraveno) Ano, můžeš se zeptat, bohužel, zatím jsme s tím nic nedělal. Už to fouká pouze vlažně . V okolí není servis, kde by dělali klimatizaci a nebo, který by měl ,,moji " důvěru . Moc rád bych měl klimatizaci plně funkční. Upraveno 11. září 2015 uživatelem OK406 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.