Milhausekkk Odesláno 28. červenec 2015 Odesláno 28. červenec 2015 Ahoj, měl jsem prázdnou klimu, vždy mi po naplnění utekla. Naposledy jsem ji plnil minulé léto a tedy doteď jsem jezdli bez klimy. Nechal jsem ji dnes naplnit, čuchometrem se zjistil únik přes ventilek, ventilek se vyměnil a během plnění a servisování klima šlapala OK. Pak jsem vypl motor, zaplatil, pokecal a odjel. Během jízdy jsem si zapl klimu a ono nic. Tak jsem se vrátil do klimaservisu, zkontrolovali to a vše ok. Pak se zjistilo, že kompresor po zapnutí klimy sepne, pak ale hned vypne a nesepne. Po chvíli se dá klima zase spustit, nachvíli sepne, ale zase vypne. Pojisty jsou OK, sahary fungují..... mechanik říkal, že tohle ještě neviděl.... aby vždy po pár pokusech, po chvíli seplo, ale hned vyplo. Říkal, že se na to musí podívat servisák s diagnostikou, jestli tam jde dobře štáva, jestli to není nějaký kablík ..... Doufám jen, že neodešel kompresor. Jsem v tom klimaservisu během úkonů nastartoval a pustil klimu, která nešla. Mechanik ji plnil a za chvíli sepl kompresor a klima po celou dobu plnění fungovala až do doby, kdy bylo vše hotovo a motor jsem tedy vypl. A pak nic Tlak drží, neutíká .... vše se jeví OK, ale kompresor po sepnutí vypne nevíte co s tím? Citovat
kacaba12 Odesláno 28. červenec 2015 Odesláno 28. červenec 2015 (upraveno) přeplněná klimatizace. nápln je 450g, určitě ti tam dali 570 g Upraveno 28. červenec 2015 uživatelem kacaba12 Citovat
sušenka Odesláno 28. červenec 2015 Odesláno 28. červenec 2015 Ahoj, souhlasim s kolegou. Take jsem si nechal naplnit klimu, tlak drzel a klima delala to same co tobe. Zajel jsem do servisu a popsal mechanikum problem. Docela kroutili hlavou a koukali na me jak na pitomce. Pak to zacali zkouset a prisli na to,ze kdyz sepne klimakompresor, tak tlak v okruhu klimatizace nastoupa vice nez by mel a presostat ihned kompresor odpoji. Chvili nad tim dumali az teda dosli k zaveru, ze je potreba z okruhu klimy chladiciho media odpustit. Klima hned zacala fungovat a od te doby vse ok. Ale rikali ze by to mohl byt take ten presostat a nebo jeste zacpany chladic klimy a tim padem to nestiha uchladit. Snad ti moje zkusenost pomuze vyresit tento problem. Citovat
Milhausekkk Odesláno 28. červenec 2015 Autor Odesláno 28. červenec 2015 (upraveno) tak jsem tam volal a dali tam podle internetu 580g ..... jakto že by tam mělo být jen 450g? Jestli je to jen tímto, ta nefunkčnost, tak to bude super a dá se jen pouhým odpuštěním zajistit, aby tam zůstalo jen těch 450g nebo metoda odpuštění jen odhadová? Upraveno 28. červenec 2015 uživatelem Milhausekkk Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2015 Odesláno 28. červenec 2015 (upraveno) trochu odpust ventilkem a zkus,zda klima zase vypne , dělej to do té doby, dokud klima pojede v kuse, na upouštění si vem rukavice... stejně tak to kdysi dělal v klimaservisu A.T.U., když mi přeplnil klimu na 406ce Upraveno 28. červenec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
kacaba12 Odesláno 28. červenec 2015 Odesláno 28. červenec 2015 (upraveno) jsou to matláci změn servis . Taková základní věc. Nevědět kolik plnit do auta. Mimochodem od 1.10 2004 se láme typ a plnií se už jenom 450g Upraveno 28. červenec 2015 uživatelem kacaba12 Citovat
Milhausekkk Odesláno 29. červenec 2015 Autor Odesláno 29. červenec 2015 jéé, díky za tabulku. Předpokládám, že když mám auto po faceliftu, tak jsem ten řádek restyling, že? Citovat
Milhausekkk Odesláno 29. červenec 2015 Autor Odesláno 29. červenec 2015 (upraveno) ok, díky. Pak řeknu jak to dopadlo tak jsem navštívil servis, klimu odpustili a šlape nádherně, alespoň prozatím. Po cestě ze servisu domů jsem si po dlouhé době dopřá trochu toho chladu .... a už mě škrábe v krku všem díky za rady. PS: uvidíme, jestli mi zase nevyprchá do měsíce, jako posledně Upraveno 29. červenec 2015 uživatelem Milhausekkk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.