Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj všem, jelikož jsem řešil různé problémy se spínačkou, ať už to byl nefunkční kabinový větrák nebo její přehřívání, navšívil jsem ex klub (Xantia klub), stáhnul návod na předělání a s Edisonem jsme spínačku modifikovali. Díky Xa-klubu za inspiraci a jelikož do tématu "Udělej si sám" nemůžu přispívat, poprosím moderátory o přesun. Návod je v příloze, ať se daří :-)

Úprava zapojení spínací skříňky P406.pdf

Upraveno uživatelem Krt€K
Odesláno

Samozřejmě veškeré dotazy, pokud budem vědět, rádi zodpovíme. Např. očekávám dotaz, jak identifikovat který z kontaktů vykazuje daný problém - teoreticky to může dělat kterýkoli.

Odesláno

Klidně: Dle tabulky spínání skříňky změřit napětí na kontaktech při co největším zatížení. Změřit se to dá samozřejmě až na konektorech, ale zásadně se strany od spínací skříňky. Vadný kontakt vykazuje rád úbytek napětí klidně přes 600mV na kontaktu pro ventilátor. To je opravdu hodně. Saozřejmě to napětí závisí na velikosti procházejícího proudu.

Odesláno (upraveno)

Ještě lepší by bylo sehnat patici na relé... piny do stávajících konektorů... ale to jsem byl už docela dost línej.

Upraveno uživatelem Edison
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Musím přiat jeden poznatek: Při konečném uspořádání kabelů skutečně pečlivě vyzkoušet, jestli někde kabely za něco nezachytávají, nebo jestli se nevytahují z konektorů dodaného relé. Kabely musejí mít dostatečnou vůli pro pohyb volantu!

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak... To relé s pojistkou zásadně nepoužívat!!! Krtkovi to shořelo. A to tomu píšou 80A (mě se to hned nezdálo). Konkrétně právě v místě tý pojistky na relé. Tak jsem pořídil jiný relé, bez pojistky, 70A (ale myslím, že eistuje i 80A ale moc se to lyšit nebude). Oproti tomu, co jsem namontoval před tím má 9,5mm fastony, což považuji za základ pro to, aby to chodilo. Uvnitř je pak mohutnější kontkakt, silnější dracnou na kotvu toho relé.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

1. nemáme zjištěno jaký reálný proud tam teče. 2. přecijen nejsem konstruktér a to relé někdo zkonsruoval, spořír´tal a prověřil. Já to nebyl.

Reálný proud tím relé?

Pokud bys chtěl tak ti to snad reálně napíšu,jestli najdu ten papír s údajema co jsem naměřil u sebe,co teče spínačkou na ventilátor.

• O 1 měsíc později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

Čau,poradí mi někdo kde je chyba.Mám P406 2,1td climatronic.problém je vtom že climatronic nejede.Prej na tom zavisí spínací skříňka.Jak to prosím mám opravit.Díky za rady a pomoc

Odesláno

opravit něco, co prej nejede, půjde přes net těžko :myslim, zkus to nechat přeměřit v klimaservisu--autoelektrikáři, myslím, že po půlhodině budeš mít JISTOTU, v čem to je

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...