Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, máte někdo už zkušenost s úpravou vaček a snížením hlavy na motoru mi16 ? Jaké ideální upravení vačky a o kolik snížit hlavu ? ? ? Díky

post-46816-0-74486400-1436506630_thumb.j

Odesláno

zkus napsat uživateli Capy ten by ti mohl něco prozradit, nebo koukni do kolonky naše káry podsekce 405 je tam hromada miček :) .. 

Odesláno

Zatím díky, napsal jsem jim, tak snad se tu někdy objeví ... :-) Stejně tak by mě zajímalo těsnění pod hlavu... Celokovové nebo obyč... :-) ?

Odesláno

Dál pak sháním někoho, zatím bezúspěšně, kdo by byl schopný upravit celkově ř.j. s tím že zde se do ní nejspíše musí fyzicky zasáhnout a upravovat :o

Odesláno (upraveno)

Jeste ti dopisu vseobecne a na rychlo.

zdvih vacky je stejne dulezity jako uhel a vacky nad 260 stupnů  uz nefunguji moc v nizkych otackach.

Jednoduseji pokud ma motor vačky 240 a toci treba do 5000 tak s vackami 260 toci do 6000 a 280 do 7000 a bla bla bla...

Max krouták jde taky nahoru s otackami a to napr ze 3000 na 4000 RPM.

Samotná vacka udela hodne, ale neni to jen o ni pro zvadani vykonu.

Kde mame komprese, predstih, bohatost , velikost ventilu a kanalu, svicky a tak dal....

Vseobecne je na nic kdyz na seriovy motor s kompresi 1:treba 8,5 dame vacku treba 280 a predstih upravime o treba -4 stupinky a k tomu napriklad ta vacka bude mit vyssi zdvih a zustanou seriove pera na ventilech a natankujeme 95 natural tak jsme tommu spis uskodili.

V tom pripade nelze tvrdit ze kdyz jsem tam dal ostre vacky a stahnul hlavu tak mam 20 PS navic ale zbytek uprav nikde.....

Uff.

To jsem se rozepsal.

Nedalo mi to nenapsat to i sem kdyz by to chtelo vedet vic upravcu.

Proste jak jsem ti psal.

Zvol si priority kolik chces na motoru tocit RPM.Jestli to chces na zavody nebo delat machra po meste.Jestli chces davat zavodni benzin nebo z pump 95.....a tak dal.

Upraveno uživatelem straki007
Odesláno

Hlavně bacha. Mi-16 má vyšší zdvih než třeba RFS a nepude už točit o moc výš něž v sérii (rozuměj půjde, ale né bezpečně :D  ). Druhá věc je ta, že maj poměrně málo místa mezi pístem a ventilem a po výměně vaček za jiný s větším úhlem a zdvihem nastává problém a kor se zvednutím komprese bez výměny pístů už to vubec nejde dohromady. Hlavu bych určitě nesnižoval, když už, tak blok a upravit písty. Ale jak říkám, je to tam už takhle dost na těsno. Nevím přesně jak MIčko, ale RFS dost.

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...