romca1 Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 Mam peugeot 407 2004 motor 2.0hdi 100kw RHR najeto 165000 a cuka mi to taky na dia vse ok,byly problemy s regeneraci praskla podtlakova hadicka na bypasu zdvojeneho sani opraveno.Nyní po 300km i dříve od regenerace poškubává v nizkych otackach 1700 po ubrání plynu a jeho lehkém opětovném pridání(křižovatka)Mám nový EGR a taky nevím co s tím.Podle dia by mel FAP vydržet ještě 300000 Byl meněn v r.2009 Citovat
Laďa Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 Jak víš, že 300km od regenerace FAPu? Není to náhou právě ta regenerace FAPu? Jinak by měl FAP vydržet 300 000km? Citovat
HonzaZ Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 Jelikož máš r.v. 2004, tak bych řekl, že po výměně EGR ventilu bude potřeba přehrát SW ŘJ motoru za aktualizovanou verzi. Pokud nebyl nikdy aktualizován, tak po výměně EGR to cuká snad ještě více než před výměnou. Měl jsem před lety na 407 tentýž problém a po aktualizaci SW bylo vše OK. Citovat
romca1 Odesláno 10. červenec 2015 Autor Odesláno 10. červenec 2015 ok zeptam se v origo servise.To bude asi ono mam puvodní soft. Pak napísu.Dík Citovat
romca1 Odesláno 10. červenec 2015 Autor Odesláno 10. červenec 2015 To psala ta diagnostika,ze vydrží jestě 300000 Citovat
romca1 Odesláno 10. červenec 2015 Autor Odesláno 10. červenec 2015 regeneraci fapu poznam tak,ze se zvedne spotreba na volnoběh,spustí se ventilátor na chladiči poloviční otačky a zapne se samo vyhřívaní zadního okna Citovat
PPK Odesláno 30. červenec 2015 Odesláno 30. červenec 2015 Zdravím, při diagnostice se se změnou otáček ukazuje jak EGR pracuje, jak se otvírá a zavírá až na 100%. Je možné, aby při uváděném 100% zavření ve skutečnosti propouštěl, čili že stav elektronický a mechanický nejsou v souladu? Uvažuji o vyčištění ventilu (mám 195.000 km a nevím o tom, že by na něj někdo sáhl), ale jelikož je k němu přístup jak k penězům, tak jsem jej napřed prověřil na dia. Můžu tomu věřit? Máte s tím někdo zkušenost? Moc díky za odpověď! Citovat
Schreek Odesláno 30. červenec 2015 Odesláno 30. červenec 2015 Možné to je, ventil nemusí fyzicky dolehat ale elektronika o tom neví... Odesláno z telefonu za pomocí Tapatalk Citovat
HonzaC2 Odesláno 30. červenec 2015 Odesláno 30. červenec 2015 Zdravím, při diagnostice se se změnou otáček ukazuje jak EGR pracuje, jak se otvírá a zavírá až na 100%. Je možné, aby při uváděném 100% zavření ve skutečnosti propouštěl, čili že stav elektronický a mechanický nejsou v souladu? Uvažuji o vyčištění ventilu (mám 195.000 km a nevím o tom, že by na něj někdo sáhl), ale jelikož je k němu přístup jak k penězům, tak jsem jej napřed prověřil na dia. Můžu tomu věřit? Máte s tím někdo zkušenost? Moc díky za odpověď! Presne jeden takovy ventil mam doma rozkuchany. Podle diag ok, ale - ted nevim jak to popsat. Je tam pruzina, ktera otaci vidlickou a ta i kdyz vytoci ventil na konec, tak je to malo a potrebovalo by to jeste kousek, aby se ventil uplne zavrel. Ta horni cast ve ktere je motorek byla proste asi uz vychozena a ta vidlicka a jakoby byla pootocena. Proste jsem dal novy vrsek (motorek s vidlickou) z jineho ventilu a EGR zase tesni. Ale taky ti v zavreni muze branit jen bordel/karbon v te casti, kde se pohybuje ta vidlicka. Nikde jinde hromada karbonu asi nebude - jo, tam kde jsou spaliny je to cerne, ale neni to hromadam jen proste pokryte steny. Ale tam, kde je ta vidlicka, tak z toho jsem pokazde vysypal hromadku karbonu. Citovat
PPK Odesláno 31. červenec 2015 Odesláno 31. červenec 2015 Moc díky. A když už jsme u toho čištění, stačí obyčejný technický benzín nebo máš něco vychytaného? Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. červenec 2015 Odesláno 31. červenec 2015 (upraveno) Staci jen vycisti kartackem. Nic do toho lit nemusis. hlavne bacha na TESNENI - at jej neznicis at uz mechanicky nebo chemicky. Tam kde litaji normalne spaliny je nanos jako ve vyfuku. Ja myslim, tam zadne cisteni neni treba, stejne to za chvili bude stejne jako predtim. Hlavne je treba vyklepat tu hromadku karbonu z toho mechanizmu - kdyz oddelis tu bakelitovou a kovovou cast od sebe. A taky je zbytecne sundavat z toho motorku - z te bakelitove casti tu horni cepicku. V zavislosti na tom, od jakeho vyrobce ten EGR mas, tak treba z Valea ti vystreli ven pruzina a musis ji pak davat zpatky. Ale treba ve Valeu jsem videt ty saze i pod touto cepickou. Naprotitomu nektere ventily delala firma Johnson a tam pod cepickou ani nic neuvidis. Obrazky jsou z toho Johnson ventilu. Jo a jeste jedna vec. Pokud budes sundavat ventil z auta - budes jej muset odpojit od chladice spalin - je tam dost blbá spona a nová stojí 400kc. Stará bude na speciální kleste, nová je sroubovací. A az tam tu sponu budes vracet - musis povolit uchyceni mezichladice ne bloku. Kdyz to neudelas, tak ta spona pak nebude tesnit. Je potreba aby ta spona mela moznost si ksobe ten mezichladic pritahnout - aby ty priruby na sebe dobre dosedly. Teprve az pritahnes sponu, teprve pak zase zpatky dotahni upevneni mezichladice k bloku motoru. Tu starou sponu uz tam pravdepodobne nedas nazpatek. Taky pozor az ti nekam nazapadne kovove tesneni, co je mezi blokem motoru a tim ventilem. Tento odstavec se tyka situace, kdy sundas cely ventil. Ale kdyz ventil nechas na bloku a sundas jen ten bakelitovy vrsek, tak tohle delat nemusis. Ma to ale nevyhodu toho, ze nemuzes odzkouset, jak moc ten ventil tesni. Kazdopadne ta vidlicka, musi byt predepnuta - tlacena pruzinou, kdyz tu vidlicku nasadis na ten trminek a bakelit vratis na pozice sroubku - jestli mi rozumis. Zkratka kdyz to predepnute nebude, tak ten ventil nebude tesnit. Mam prave jedno takove Valeo, ktere je na prd. Upraveno 31. červenec 2015 uživatelem HonzaC2 Citovat
PPK Odesláno 31. červenec 2015 Odesláno 31. červenec 2015 Staci jen vycisti kartackem. Nic do toho lit nemusis. hlavne bacha na TESNENI - at jej neznicis at uz mechanicky nebo chemicky. Tam kde litaji normalne spaliny je nanos jako ve vyfuku. Ja myslim, tam zadne cisteni neni treba, stejne to za chvili bude stejne jako predtim. Hlavne je treba vyklepat tu hromadku karbonu z toho mechanizmu - kdyz oddelis tu bakelitovou a kovovou cast od sebe. A taky je zbytecne sundavat z toho motorku - z te bakelitove casti tu horni cepicku. V zavislosti na tom, od jakeho vyrobce ten EGR mas, tak treba z Valea ti vystreli ven pruzina a musis ji pak davat zpatky. Ale treba ve Valeu jsem videt ty saze i pod touto cepickou. Naprotitomu nektere ventily delala firma Johnson a tam pod cepickou ani nic neuvidis. Obrazky jsou z toho Johnson ventilu. Jo a jeste jedna vec. Pokud budes sundavat ventil z auta - budes jej muset odpojit od chladice spalin - je tam dost blbá spona a nová stojí 400kc. Stará bude na speciální kleste, nová je sroubovací. A az tam tu sponu budes vracet - musis povolit uchyceni mezichladice ne bloku. Kdyz to neudelas, tak ta spona pak nebude tesnit. Je potreba aby ta spona mela moznost si ksobe ten mezichladic pritahnout - aby ty priruby na sebe dobre dosedly. Teprve az pritahnes sponu, teprve pak zase zpatky dotahni upevneni mezichladice k bloku motoru. Tu starou sponu uz tam pravdepodobne nedas nazpatek. Taky pozor az ti nekam nazapadne kovove tesneni, co je mezi blokem motoru a tim ventilem. Tento odstavec se tyka situace, kdy sundas cely ventil. Ale kdyz ventil nechas na bloku a sundas jen ten bakelitovy vrsek, tak tohle delat nemusis. Ma to ale nevyhodu toho, ze nemuzes odzkouset, jak moc ten ventil tesni. Kazdopadne ta vidlicka, musi byt predepnuta - tlacena pruzinou, kdyz tu vidlicku nasadis na ten trminek a bakelit vratis na pozice sroubku - jestli mi rozumis. Zkratka kdyz to predepnute nebude, tak ten ventil nebude tesnit. Mam prave jedno takove Valeo, ktere je na prd. Perfektní popis, díky. Ta pružinka je předpokládám v té spodní části (viz. foto úplně vlevo). Čili když spojím zpátky obě části k sobě, tak je třeba jít (otáčet) proti odporu pružinky až do pozice, aby se kryly otvory pro šrouby. Je to tak? Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. červenec 2015 Odesláno 31. červenec 2015 (upraveno) Ta druha fotka z prava je zrovna cepicka vrsku. V te cepicce je pruzina, ale je vyresena jinak nez ve Valeu, myslim si, ze lepe. Tu cepicku (4 srouby) ani nerozdelavej. Jen sundej cely ten bakelitovy motorek (horni pulku EGR - na trech sroubech). Vidlicka je na druhe a treti fotografii. Ta vidlicka musi zapadnout do trminku v te kovove casti ventilu a musis citit, ze kdyz ty dve casti - kovovou a bakelitovou das zpet k sobe na pozice sroubu (3 srouby), tak ze ta vidlicka je napnuta - jakoze tlaci ten trminek. On ten ventil je totiz v teto odpojene poloze tlakem pruziny zavreny. Elektronika jej nezavira, jen otvira, zpatky ten ventil vraci a zavira ta pruzina. Pokud je tam bordel, nebo ventil drhne nebo ta vidlicka tlakem pruzinky dojede na kraj (muze to byt porad malo) ale vidlicka v teto krajni poloze nenapne trminek, tak ten ventil nebude zavreny a bude to delat problemy. Upraveno 31. červenec 2015 uživatelem HonzaC2 Citovat
PPK Odesláno 31. červenec 2015 Odesláno 31. červenec 2015 Ještě jednou moc díky za vychytávky! Myslím, si, že jsem se už dost zorientoval a až bude chvilka pustím se do toho. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.