slamos1 Odesláno 19. červen 2015 Odesláno 19. červen 2015 Zdravím,mám takový problém s klimatizací u P. 306 1.9TDi . Někdy se mě stane, že když ji zapnu, tak se kontrolka rozsvítí a kompresor nejde. Druhý den to zkusím zase a klimatizace jde. Měřil jsem napětí u kompresoru a problém se zdá být nejspíš v kabině. Nevíte, co by to mohlo být? Vadný spínač klimatizace? Špatný kontakt v pojistkové skříni? Citovat
P607Olda Odesláno 20. červen 2015 Odesláno 20. červen 2015 Velký tlak plynu? Doplňovali ji nedávno? Citovat
krtek 2 Odesláno 20. červen 2015 Odesláno 20. červen 2015 to asi velkym tlakom nebude vypinaci tlak je cca 20 barov kde ako, to by najprv kompresor musel bezat aby to vyplo skor by som tipol to rele Citovat
miroja Odesláno 21. červen 2015 Odesláno 21. červen 2015 Predpokladam, ze mas manualnu klimu.. Mam trochu novsi model, ale predpokladam, ze principialne to bude rovnake. Uvedeny stav moze sposobovat (okrem problematickeho tlaku chladiva): - presostat (viackrat sa tento problem riesil, pohladaj) - spojka kompresora (viackrat sa tento problem riesil, pohladaj) - snimac teploty vyparnika Ked zapnes, klimu, sahary sa rozbehnu? Citovat
slamos1 Odesláno 21. červen 2015 Autor Odesláno 21. červen 2015 Ano klima je manuální.Původně,když to nešlo po prvé,jsem si myslel, že klimatizace je prázdná. Zajel jsem ke známému na doplnění,ale systém byl plný a těsný. Někdo už mi radil,ať omrknu kontakty spínače tlaku, ale nevím kde ho najít. Na ty sahary se musím podívat,nejsem si jistý,pokud by neběželi,co by to znamenalo? Citovat
miroja Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 S vyhodou sa da pouzit hladanie na fore (najdes ho vpravo hore na strane, o riadok nizsie, nez sa prihlasujes-odhlasujes). Pozri toto vlakno: http://www.peugeot-club.com/topic/88656-nejde-prnud-na-kompresor-klimy-306/?hl=presostat#entry1469576 Citovat
slamos1 Odesláno 23. červen 2015 Autor Odesláno 23. červen 2015 Tak dnes jsem našel a proměřil presostat v autě s výsledkem: Pin 1-2 sepnutý (odpor 1,5-2,2Ohm) Pin 3-4 rozepnutý. Žádná jiná kombinace pinů už sepnutá nebyla. Sahary se točí. Taky jsem doma našel náhradní presostat z Citroenu ZX 1.9 Tdi (tam mě klima fungovala do poslední chvíle),ale ten proměřit nejde,vzhledem k tomu, že je vymontovaný a žádný tlak na něj nepůsobí. Dal by se použít? 4-pinový je a vypadá stejně. Citovat
P607Olda Odesláno 23. červen 2015 Odesláno 23. červen 2015 (upraveno) ...proměřit nejde... ale jde, naměříš tam hodnoty bez tlaku. Jeden spínač by měl spínat na dolním tlaku a druhý na horním. Aspoň to změř. Zda by se dal použít? Oba mají nějaká čísla, tak porovnej. Nicméně asi při výměně uteče chladivo... Nedoplňovali ti nedávno klimu? To je typický případ, kdy někdy jde a někdy nejde, protože to závisí na teplotě okolí, ale i přehřátí hadic od tepla motoru po zastavení. Upraveno 23. červen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
miroja Odesláno 23. červen 2015 Odesláno 23. červen 2015 (upraveno) Ak si dobre spominam, 1-2 su bezpecnostne kontakty, 3-4 pracovne. Pri spravnom tlaku chladiva by mali byt spojene piny 1-2 a tiez 3-4, ale este si to vecer overim. Napatie na konektore spojky mas,alebo nemas (napate meraj medzi pinmi konektora, nie "zivy" pin oproti kostre)? Upraveno 23. červen 2015 uživatelem miroja Citovat
slamos1 Odesláno 23. červen 2015 Autor Odesláno 23. červen 2015 Rozhodl jsem se na doporučení technika přes klimatizace prvně zkusit relátko klimatizace. Nevíte, kde ho najdu a jak je označené? Na autokelly to není vůbec uvedeno jako položka Citovat
miroja Odesláno 23. červen 2015 Odesláno 23. červen 2015 Co si predstavujes (alebo tvoj technik) pod pojmom relatko klimatizacie? Niektori si pod tym totiz predstavuju rele, ini BITRON, ini rele kontroly teploty vyparnika. Nic v zlom, ale pozna detialne po elektrickej stranke ako konkretne je zapojena klima s tvojim motorom v tomto modele 306-ky? Uz si zmeral, ci mas po zapnuti tlacitka napatie na spojke kompresora? Dost by to pomohlo kam sa dalej pohnut v analyze chyby. Zda sa, ze presostat mas OK. Bezpecnostne kontakty su zopnute (cize tlak chladiva nie je ani maly ani velky) a pracovne kontakty este nie su zopnute. Citovat
slamos1 Odesláno 23. červen 2015 Autor Odesláno 23. červen 2015 Napětí jsem měřil,někdy tam bylo 14V, a někdy čistá 0. Vyměnil jsem relé, které spíná klimu a sahary, a vše je zatím ok. Taky mě bylo řečeno, že mezi elmg. spojkou a kompresorem je možná trochu větší mezera, než by měla být. Údajně je správná vzdálenosti 0,8mm. Tady je 1-1,2mm Citovat
slamos1 Odesláno 27. červen 2015 Autor Odesláno 27. červen 2015 Mám další poznatek. Pokud otočím klíčkem v zapalování a spínám klimu, tak elmg. spojka pracuje. Na svorkách kompresoru je trvale + a -. Pokud ale nastartuju a sepnu klimu,tak elmg. spojka nesepne a na svorce je pouze trvale - a + ne. Presostat jsem vyměnil za náhradní a bez výsledku. V autě je poloautomatická klima, ke které by měla být údajně jednotka v palubce. Také jsem našel relé s označením klimatizace, které když jsem vyřadil propojením kabelu,klima fungovala i při nastartovaném motoru. Citovat
miroja Odesláno 8. červenec 2015 Odesláno 8. červenec 2015 To, ze mas presosttat zjavne OK som ti pisal. Ja mam manualnu klimu,takze mam skusenosti len s opravou takeho typu. Samozrejme, ze problem moze byt v ovladcej jednotke, o ktorej bohuzial nic neviem. Ak si zrucny elektrotechnik, skus tu riadiacu elektroniku najst, rozobrat a pozriet, ci tam nie su nejake studaky,alebo popraskane spoje.Pre istotu pozri snimac teploty vyparnika v kabine, Mna prave ten pekne potrapil (raz mi klima sla, raz nie). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.