Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mam pulrocniho Peugeota a na chrom. listach pod okny jsou fleky jakoby od vosku, nejde dolu. Vypada to blbe. Plus hodne vrze sedacka ridice. Mate nekdo podobne zkzusenosti? Diky.

Odesláno

Zdravím., listy jsem mel uvolneny a nezarovny, v ramci zaruky je narovnaly a pripevnily. Sedacka me taky vrze (v oblastileve strany zad u ramene) - nekolikrat vramci zaruky opraveno (vzdy to pomohla jen na 14 dni), ale po case opet vrze - je tam airbag v plastu a ten je v kontaktu s penou, ktera je lakovana a proto to vrze, tak kdyz tam jim auto davam tak me to vzdy opravy.

Odesláno

Děkuju moc za odpověď. Já jsem jinak z auta nadšená, ale předtím jsme měli Audinu a tam se nic takového ani po deseti letech nedělo, tak mi to připadá nějak moc brzy.  :myslim

Odesláno

No já mám taky půl roku staré a vrzala mě sedačka řidiče tak v období od 1000km do 5000km pak to ustalo. Občas mi ještě zavrzal plast nahoře tam jak signalizuje připoutání osádky. To ale bude tím, že tam servis protahoval kabílek na kameru (na čelním skle).

Ty fleky od vosku na lištách-to je z venku? Neparkuješ někde pod stromem?

Odesláno

fleky na chromech mám vždycky, když mi auto umyjí v servisu. Nejspíš špatně oplachují. Leštěnka na chrom nebo FG400 to vždy spraví. Mám to obvykle i na chromech na masce. Tím neříkám, že to musíš mít taky tím, ale každopádně šamponem ani rozpouštědly to dolů nejde, musí se to rozleštit.

Odesláno

fleky na chromech mám vždycky, když mi auto umyjí v servisu. Nejspíš špatně oplachují. Leštěnka na chrom nebo FG400 to vždy spraví. Mám to obvykle i na chromech na masce. Tím neříkám, že to musíš mít taky tím, ale každopádně šamponem ani rozpouštědly to dolů nejde, musí se to rozleštit.

díky, zkusíme! My to máme hlavně u zrcátek. Přesně, šamponem to nejde. Dám vědět, jak jsme dopadli. 

Odesláno

Lepší ztratit v životě minutu, než v minutě život...

Trefné  :). Zrovna dneska přede mnou chlapík s fiestou předjížděl přes dvojitou a nic tam nemohl vidět... jsem si na to vzpomněla, jak jsem to tu četla. 

Odesláno

U těch zrcátek je blbé, že se tam nedá dostat strojně leštičkou. Některá autokosmetika je vyloženě dryják (ale hlavně, že umele rychle...). Zkusil bych leštičku na chrom, případně leštící pastu, pokud to nepůjde, tak pak pasty brusné, ale maximálně ty na opravu škrábanců). Nedovedu si představit, co by to muselo být za flek, kdyby si s tím neporadila třeba Menzerna FG 400. To používám, jako vysoce úspěšné "léčidlo" :) .

Odesláno

mpavlinka: bylo to heslo mého známého autobusáka na délkových spojích.

Za celý život najezdil X mil.km a bez nehody=držel se toho. ;)

Já dost jezdím s dětmi tak mám stejné krédo.

Jo v dnešní džungli to skoro nikdo neřeší.

Spíš se většina drží: nepřekážej, předjedu tě, to stihnu.....

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, takže s leštěnkou na chrom jsem neuspěla, ani se to nehne. Nakonec to dopadne výměnou lišt v rámci záruky, alespoň mi to bylo na servisu přislíbeno a teď čekám, až lišty dorazí. Prý se tato vada vyskytla i na nějakých před faceliftových verzích. Tak jen doufám, že se to neudělá znova :-D 

Každopádně díky za rady. 

Jinak auto je roční, máme najeto skoro 8 tis. km. Zatím žádné problémy, jen povrzávaj občas sedačky. Máme 7 místnou verzi a často ji používáme, takže ty mechanismy budou dost trpět. Vadí mi štelovácí mechanismus sedačky - zádové opěrky, co bych dala za klasické kolečko :-D, tady se vždy posunu kilometr dozadu nebo dopředu. Ale jinak vše super, prostor pro naší famílii je k nezaplacení (2x dítě, 2x pes a veškeré krámy k tomu). Jsem hodně spokojená se spotřebou, dlouhodobá od začátku je 6,0l a to je tam spousta krátkých jízd po městě. 

Upraveno uživatelem mpavlinka
Odesláno

No 8tis/ročně - to je diesel velkej luxus. A ještě krátké jízdy, FAP si to vyloženě užije.

Máme dvě auta, tak ten nájezd není tak velký. Ale před časem jsme se přestěhovali a k rodičům, na chatu apod. to máme 100 km, takže ono to bude víc přibejvat :-)

Odesláno

Je to vždycky o volbě, diesel má smysl od cca 20-25tis ročně, to je zhruba hranice, kdy rozdíl ve spotřebě vyváží vyšší pořizovací cenu, případně servisní náklady. Přičemž pokud jezdíš krátké trasy a po městě, nejsou moderní diesely vhodné vůbec, neboť filtry pevných částic jenom plníš a ničíš a servisní náklady stoupají - výměna/repas FAPu daleko dřív.

Nové PureTech tříválce je zatím předčasné soudit, v modelu po FL již jsou. Hodnotit jejich spolehlivost/poruchovost je zatím jen věštění z křišťálová koule.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...