Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nejde otevřít kufr

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Nejde mi oteřít kufr na 307sw. Vše jsem rozebral, vyčistil kontakty. Motůrek se ani nehne. Mikrospínač spíná (zkoušel jsem ho i obejít spojením 2 drátků a nic). Elektromotůrek v mechanismu jsem píchnul na trafo a normálně běhá. Poslední možnost by byl zlomený drátek v průchodce. Vede mi tam svazek kabelů, může mi někdo poradit, který to je? Jinak všechny ostatní systémy na zadních dveřích fungují (stěrač, podsvícení spz, vyhřívání skla).

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

Tak všechny dráty v husím krku jsou ok... už fakt nevím. Patlám se s tím dneska celý den a žádný pokrok.

Odesláno

Ještě mě tak napadlo,kde jsou 5té dveře napojené na centrál? Je možné, že je centrál prostě neodemkne? Potom by bylo jasné, proč se motorek při pokusu o otevření ani nehne. Nicméně centrál na 5té dveře reaguje. Pokud jsou otevřené, tak centrál auto nezamkne.

Odesláno

Tohle jsem už taky řešil ale né na mém voze, na sousedčinem SW, problém byl v zámku, bylo potřeba a to doslova, tak zarvat v moment kdy mi kolega centrálem odemykal auto a povedlo se mi to snad až na po 30té, to že jsem ulomil krytku chuj s tím ale otevřel jsem ho, zámek nechodil jak by měl, potom po promazání je skoro rok klid.

Případně mě ještě napadlo, zevnitř sundat ten plast a majzlíkem mu pomoct (myslím páku)

Odesláno

Měl jsem to rozebrané komplet. Můj problém je v tom, že se motorek při otevření ani nehne. Nedostává signál, že je odemčenej centrál. Problém bude asi trochu někde jinde. Budu to muset svěřit odborníkům.

Odesláno

skôr si myslím, že nedostáva šťavu, centrál, teda vlastne BSI, kufor priamo neotvorí, iba mu pripojí napätie keď je auto odomknuté, otvára sa potom manuálne cez mikrospínač, keď je auto uzamknuté tak tam nie je žiadne napätie

otváranie kufra môže byť tiež blokované nesprávou funkciou spínača predných dverí (ten je tuším priamo v zámke) pretože otváranie je taktiež blokované po rozbehnutí auta na rýchlosť min 10km až do chvíle otvorenia predných dverí ale to už by sa prejavilo aj inak nie iba pri otváraní dverí kufra, problém skôr v BSI, poistky alebo poškodený vodič kdekoľvek medzi kufrom a BSI :myslim

Odesláno

Nejhorší možnost. Odchází BSI. Trošku mi do něj stékala voda po napájecím kabelu zesíku,který nad BSI vedu z motoru. Tvrdili mi, že BSI z jinýho auta tam nedám, prý nejde přeprogramovat, tak mi nabídli za 9000 novou. Podle mě kecají. 

• O 3 roky později...
Odesláno

Zdravím, trochu oživit téma. 

Mam stejný problém. Spínač v pořádku, kabely taky. Našel jsem v bsi kabel, který vede k motorku kufru - po připojení + motorek reaguje. Po otevření kufru bsi ví že je kufr otevřen - rozsvítí se světlo, na pc se objeví otevřený kufr. Přes diagbox jde kufr otevřít. Zámky dveří jakžtakž fungují, nehlásí chyby.

Neresil někdo? Nemůže být problém v zámku dveří?  Už jsem bezradny. Zítra se chystám připojit kufr na tlacitko.

307 2002 3DV

Díky za každou radu

Odesláno

To jsem kontroloval. Alespoň pohledove. V kufru je vše v pořádku, kabeláž až do konektoru u zadního světla také. Pokud by byl kontrolní kabel do bsi přerušen tak by bsi nevěděla že je kufr otevřen nebo? 

Odesláno

Musíš je proměřit, pohledem nic nezjistíš. Pokud neotevřeš tlačítkem na dveřích kufr a spínač, zámek, motorek, osvětlení kufru je OK, tak bude přerušen vodič od spínače do BSI. Impuls z tlačítka jde do BSI a ta následně pošle ovládací napětí do motorku zámku, který otevře.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...