Přejít na obsah

Relaxcz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    32
  • Registrace

O uživateli Relaxcz

  • Datum narození 17. březen

Věci klubové

  • Auto
    Jiné...
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Já První
  • Město
    Stráž
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Relaxcz's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

8

Popularita

  1. Už jsem nadšený a DÍKY za radu. Pomohlo odpojit baterii. Zapomněl jsem na to a tak byla odpojená až do rána, ale ostřik už funguje. Tak do budoucna jen takové opravy.... Díky
  2. Díky. Sice nejsem nadšený, ale trochu jsem to očekával. Snad to bude jen " nějak vypadlé ".
  3. Prosím zkušenější o radu. Nejde přední ostřik a s tím spojené stírání okna. Zadní jde v pohodě. Jde mi o to, kde hledat chybu. Motorek není ani slyšet, tak jestli páčka, nebo lucas...?
  4. Auto opravené. Cenovka celkem 24617 Kč z toho samotná nádrž s 10% slevou cca 17700 Kč. Na práci sleva 20%, ale na položku "manipulace s vozidlem" za 99,90 Kč, byť je v práci-sleva není. To mě rozesmálo. Starou nádrž mám, tak až něco vykoukám, dám vědět.
  5. Tak servis se ozval- bohužel nádrž AdBlue jako celek- 28 000 Kč. Ekonomická řiditelka schválila opravu, takže není prostor pro nějaké domácí pátrání, jedině, že bych se dostal ke staré nádrži. Na moje výše napsané otázky jsem v podstatě nedostal odpověď. Díl se mění celý, části nelze objednat a nemají na to technický přípis, že by měli kromě výměny dělat něco dál. Starý díl se nezkoumá, proč odešel...
  6. Taky i naše auto se řadí k potížistům s ekologií. Je to pár dní, co mě v podstatě po rozjezdu blikla UREA, což jsem si řekl- aha už dochází. Jenže chvíli na to se přidalo chybové hlášení pp s doporučením na servis a zákazem startu za 1100 Km. Cestou jsem dumal a doma se pak podíval, že od poslední močoviny to je 30T Km . Tak jsem si myslel, že selhalo čidlo, když auto celou dobu nic a pak hláška, která se " asi " objeví, když AdBlue dojde na nulu. Další cesta vedla na čerpačku, kde jsem ale horko-těžko do auta dostal 2,14 litru močoviny (a to jen kvůli minimálnímu odběru) až to teklo ven. Servis mě bohužel sdělil, že nádrž AdBlue je opravdu plná a tudíž to není jen nějakou drobností a budou to muset " několik dní " hledat. Celá záhada je v tom, proč neubylo činidlo a auto se tvářilo 30T Km, že je vše OK a pak najednou výše popsané...
  7. Upraveno a zmíněno, aby jste to měli komplet- jako Já.
  8. Zdravím, Po dotazech na foru jsem se pustil do výměny oleje v převodovce. Předesílám, že mám Citroen Berlingo. a drobné odchylky u Peugeotu mohou být. Než začnu popisovat vlastní práce spojené s výměnou oleje, uvedu odkaz na zdejší forum, kde jsou fotky vypouštěcích a " licích " otvorů pro moje auto a zároveń je tam odkaz na stránky Totalu, kde se po zadání vozu a typu motoru dozvíte, jaký olej a kolik se kam lije. Nejlepší je to dělat se zahřátým autem, aby to vše krásně vyteklo. Celé jsem to dělal na heveru a bez levého předního kola, protože se ukázalo, že musím sundat nadkolí. Je to jeden kus plastu, takže bohužel celý ven. Drží to asi na 8 plast. nýtech a 3 jsou pod nárazníkem a jeden u prahu. Plast je dost měkký a poddajný. Vše je krásně vidět a přístup v pohodě. Na netu je dost návodů, jak vyndat akumulátor z auta, takže tím se nebudu zabývat a začnu až od vyndané baterky. Ale jako bod jedna je třeba sundat kus sacího potrubí k vzduch. filtru, jako když se chcete dostat k olejovému filtru motoru. Plastová schránka na baterii drží na dvou šteftech, takže matky (klíč 13) ven a vytáhnout plast- bližší částí k sobě a nahoru. Nyní je vidět nosný plech pod baterkou. Nejdřív je třeba uvolnit úchyt kablíku ze zadní stěny plechu (šroubovák...). Plech drží vlevo na malém vrutu- torx 30 a v pravo na 4 šroubech + ty dva štefty- vše klíč 13. Jeden šroub je schovaný "ZA" pojistkovou skříňkou motoru a hlavu má z nadkolí. Plech se vyndavá nejlépe natočením levé strany nahoru a pak k sobě. Nyní je vidět odvzdušňovací krytka převodovky, ale je pod táhlem řazení. Táhlo je v té větší části na pružině, takže zatáhnout, tím se uvolní " pojistka " a pak druhou rukou chytit táhlo u zátky a trochu točit k pojistkám a zároveň nahoru. Tím se celé táhlo uvolní z držáku a jde sundat zátka. Ta není na závitu, je jen nacvaklá. Po nalití oleje je potřeba dát pozor na správné uchycení táhla řazení, protože v držáku jsou výstupky kam musí zapadnout, kvůli fixaci. Není třeba se toho bát, jen to dělat s citem. Mě to při domáčknutí cvaklo, jak si sedla pružina. Zpětnou montáž snad není potřeba popisovat nijak široce. Jen při montáži nosného plechu akumulátoru, nechte šrouby zprvu na volno, aby to mělo vakl. Trefíte snáz všechny závity, včetně toho torxu. Nezapomeňte nacvaknout držák kablíku na zadní stěnu plechu baterie a při montáži krytu baterky, pohlídejte vedení mínus pólu, aby nepřekáželo "pantu" krytu. Doufám, že vám to pomůže a ať to jezdí.
  9. Relaxcz

    Jaký olej do převodovky?

    Momentálně jsem ve fázi vykapávání, tak potom sesmolím něco jako návod. Zatím je to co do náročnosti na práci tak 6 z 10. A ta zátka, co jsem uvedl jako nalívací, je "odvzdušňovák", ale jde to přes něj nalít v pohodě. Malinko opravím ozzyho- podle odkazu je 2.2 litru do suché převodovky. Při servisní výměně "jen" 2.1 litru oleje.
  10. Relaxcz

    Jaký olej do převodovky?

    Tak jsem se do toho pustil s elánem a narazil jsem... Šroub co fotil ozzy nemám, vše stejně velké hlavy a tak jsem koukl do motor. prostoru na převodovku a tam našel (dle mého) nalívací zátku , ale tak blbě, že to je na vyndání baterky i s držákem. Viz foto.
  11. Relaxcz

    Jaký olej do převodovky?

    Vkládám fotku toho vypoušťáku převodovky, ať je to tady komplet. Ještě jsem to nedělal, jen při výměně motor. oleje jsem koukal, co a jak. Mám šroub pouze na klíč s vnějším čtyřhranem 8mm.
  12. Relaxcz

    Jaký olej do převodovky?

    Díky ozzymu za foto. Koukám, že nalévat se to bude hadičkou, tak doufám, že aspoň vypoušťák bude dole a bez prolisu jako na motoru. Dobišar- díky za odkaz. Už jsem se k němu proklikal přes odkaz na pemu. Zajímavé je, že u auta rv. 2004 je servisní interval 60t a já mám doživotní náplň. Olej je přitom stejný.
  13. Relaxcz

    Jaký olej do převodovky?

    Mám 64, tak to je akorát. Díky
  14. Relaxcz

    Jaký olej do převodovky?

    Vložím sem příhodnou otázku. V jakém nájezdu je vhodné vyměnit olej v manuálu, když chci jen měnit olej ? Díky
  15. Relaxcz

    RT6 - BT audio

    Je vůbec podporován BT profil pro přenos hudby? Domnívám se, že BT handsfree slouží pouze k přenosu hlasu. Tudíž se muzika nepovede.
×
×
  • Vytvořit...