Přejít na obsah

martys

Uživatel
  • Počet příspěvků

    59
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Hencovce
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

1 344 zobrazení profilu

martys's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. Tak toto plní účel veľmi dobre! Poriešim to trochu individuálne a to tak, aby to nebolo tak vidieť - teda umiestním to pod nárazník, aby som tým nikoho neosvetľoval, nech je vidieť iba vyžarované svetlo. Ďakujem za inšpiráciu!
  2. Tak trochu nesúhlasím - buď ten filter stratil účinky alebo si to neviem vysvetliť, ale ak tam dám napríklad 50W žiarovku a 80W žiarovku, je viditelný rozdiel. Budem to zrejme riešiť tými „rampami“ a ako píšeš, že to mám napojiť priamo na zpátečku - to práve nechcem. Dôvod - na čo budem svietiť počas dňa, keď je vidno. Inak ďakujem za radu, všetko sa to dá poriešiť a ak pracovné svetlá nemajú prísne vyhlášky a prkotiny okolo toho, tak to urobím takýmto štýlom. Napájať to budem priamo od autobatérie cez pojistku.
  3. Tu je LED P21W, ktorú mám aktuálne nahodenú - klikaj sem, varianta 80W. Tu je odpor, ktorý funguje ale nemám ho zapojený - klikaj sem, varianta 1156 BA15S. Nesvieti to nejak silno, ale to je choroba tých spátečiek v P307, že svietia extrémne slabo. Problém je, že odpor som kúpil už aj s paticou na P21W (plug a socket) a nechcem to moc strihať - viď. odkaz vyššie. Ale ak by si mohol ukázať nejakú fotografiu, akým štýlom to máš urobené, bol by som veľmi vďačný a vedel by som objednať samostatný odpor.
  4. Áno, ako som napísal, malo by to samostatný vypínač a bolo by to využívané len v núdzových prípadoch, kedy fakt potrebujem vidieť dozadu. Žiadne blbiny, keď sa na mňa niekto vyslovene lepí a líže mi nárazník, preto pod nárazníkom, tudíž to nebude nikoho oslepovať. Skúšal som sa informovať u známeho, ktorý kedysi robil na stredisku STK a potom ešte jedného chalana, ktorý je dopravák a ich názory boli rozlišné - možno ani sami nevedia. Takže také pracovno-núdzové svetlo.
  5. Nie, problémy v interiéry s LEDkami som vyriešil asi na 5. pokus. Každý obchodník z Aliexpresu píše „Canbus“ do popisu produktu kvôli vyhľadávaniu. Objednal som veľmi dobre T10 (W5W) do interiéru, ktoré robili rovnaký problém - slabulinko svietili. Len je risk hľadať to v Číne, pretože také P21W sú na trochu inej cenovej úrovni a nechcem investovať zbytočne. A k tej rampe - presne kvôli tomu som mal obavy, je to také diskutabilné, pretože: a.) tá rampa by nikoho neoslepila z dôvodu umiestnenia pod nárazníkom b.) nevyužíval by som ju na verejných parkoviskách, ktoré sú osvetlené c.) bola by napájaná „samostatne“ - ako tie rampy na nárazníkoch pri off-roade Napríklad - pôjdem sa niekam otočiť, kde je úplná tma, zapnem si ju pri cúvaní a pak ju vypnem. Ale dobre vieme, aké je to ísť slovo proti slovu s policajtom alebo technikom na STK-čku. Každopádne ďakujem za odpoveď a ako „odměnu“ dávam +.
  6. Ahoj, nevyznám sa a pozerám, že tu nemáš žiadnu odpoveď, ale podľa mňa najlepšia voľba je „podvesiť“ motor. Tak máš bezproblémový prístup k všetkému. Pre zaujímavosť - chceš vymeniť kvôli úprave, alebo odchádza/odišlo? Inak prajem veľa šťastných kilometrov, 307-čka je šikovné autíčko.
  7. Ahojte, potrebujem poradiť. Tí, ktorí máte tento konkrétny model viete, že spátečka svieti na ... prd. Kúpil som (ako inak) čínsku LED P21W, zapojil, svieti parádne - maximum 80W je poznať, avšak pri naštartovanom motore slabulinko svieti. Kúpil som aj odpor, ale nechcem moc zasahovať do existujúcej elektroinštalácie - odpor funguje. Ak používate ledku v spátečke, viete mi poradiť, akú kúpiť? Chcem sa zbaviť toho zbytočného prisvecovania. Premýšľal som aj nad dodatočným osvetlením (LED rampa pod nárazník a samostatné zapnutie, keď to bude potrebné - nech to nesvieti cez deň), ale mám trochu obavy z STK. Pre lepšiu predstavu, večer pripojím fotografie. Ďakujem za každú radu, tip.
  8. martys

    Podsvícení interiéru

    Tak to sa už teraz môžeš tešiť na výsledný efekt. Potom očakávam nejaké fotky, ako sa Ti to povedlo urobiť.
  9. martys

    Podsvícení interiéru

    Odporúčam - vyzerá to esteticky perfektne a je to jednoducho napojené. Ak by Ti šlo o reguláciu jasu, vieš kúpiť z Ebay alebo Aliexpress rôzne moduly s DO.
  10. martys

    Problém s DIY osvetlením nôh

    Výsledný efekt tej 30-minútovej driny. Klikni pre zobrazenie - môžete sa kochať. Ďakujem vám za rady, vážim si to!
  11. martys

    Podsvícení interiéru

    jarokare - ďakujem za ozrejmenie. Tak to teda nechám tak. A káble sú zaizolované už. Tu sú moje nedostatky „z elektriny“ - ale nikto múdry z neba nespadol. Ako som sľúbil - výsledný efekt, viď. fotky. Samozrejme, intenzitu svetla si viem meniť na nižšiu/vyššiu, farby taktiež. Rôzne efekty, ako postupná zmena farieb, zmena farieb podľa hudby a mnoho ďalšieho.
  12. martys

    Podsvícení interiéru

    To osvetlenie nôh je len dekoratívna záležitosť - 100 ľudí, 100 chutí. Ale áno, myslel som na tú tmu a preto som si kúpil regulovatelné, tzn. viem si meniť farbu, jas, sú tam aj rôzne efekty. A ak by ma to omrzelo, jednoducho to vypnem a nesvieti to. Čoo sa týka tej BSI, tak ďakujem za tip.
  13. martys

    Podsvícení interiéru

    Podľa mňa zbytočnosť, pretože počas dňa aj tak nič neuvidíš. Ale je to na Tebe. Keby to riešim inak, pripojil by som to na káble, ktoré idú do dverí - tam je myslím nejaké čidlo, ktoré zaznamená otvorenie dverí a tým rozsvieti interiérové svetlá. Ešte mám v pláne vymeniť poistku za silnejšiu k tomu zapaľovaču, predsa je tam ďalší odber navyše. Ale neviem, v takýchto veciach som úplný laik, tiež sa učím, je to zábavné a v budúcnosti plánujem aj osvetlené prahové lišty a myslím, že jeden chalan to pripájal presne takým spôsobom, aký som vyššie spomínal. Od zapaľovača je to najjednoduchšie, mne to trvalo zhruba 30 minút, ale to som si dal záležať a dával som obrovský doraz na kvalitu - modul toho osvetlenia som lepil Mamutom na vnútornú stranu tých plastov, káble som upevňoval aby to nelietalo po prevodovke a aby to pri nájazde na nerovnosť nespadlo a tak ďalej.
  14. martys

    Podsvícení interiéru

    Zapojil som to od zapaľovača pri radiacej páke, odtiaľ som si poťahal LED pásy s káblami (dole poza plast v stredovom tuneli) a káble som schoval za plasty. Predné osvetlenie nôh som nalepil na vrchné čalúnenie, spodné osvetlenie na koľajničku sedadla tak, aby sa pri manipulácii so sedačkou nepoškodil pásik alebo kábel. Taktiež pri vysávaní auta, aby sa nič nepoškodilo. Mám to napojené na malý vypínač, aby mi to nesvietilo permanentne a aby som si to rozsvecoval kedy chcem. Pridávam aj fotku zapojenia pre inšpiráciu, montáž som robil na P307. Večer odfotím celkový výsledok, ale z predošlých skúseností je to paráda.
  15. martys

    Podsvícení interiéru

    Ahoj, ak tomu správne rozumiem - chcel by si dorobiť podsvietenie interiéru, to znamená pod nohy? Ak áno, práve som dokončil svoje a vedel by som Ti poradiť.
×
×
  • Vytvořit...