Přejít na obsah

Roman Bazi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3 814
  • Registrace

Vše od uživatele Roman Bazi

  1. Roman Bazi

    Rozloučení s Peugeotama

    Bohumile, tu 3008 po Tobě bych koupil. Ke které značce přecházíš?
  2. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    Moc děkuji @Ferry za žaludy a malé duby. Moc děkuji @Medvěd za dovoz. Můžeme zamknout.
  3. Roman Bazi

    Potkal jsem klubáka...

    Ve středu proběhlo v Rájci v pivnici Kopeček velmi příjemné setkání s Medvědem. @Medvěd díky, díky, díky.
  4. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    Dobře. Moc děkuji. Jsem velkým dlužníkem.
  5. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    @FerryNěco za ně musíš dostat, vezeš je do Prahy. Zasadím je do kelímků, pak přesadím do kyblíků a až budou větší tak z kyblíků k jedné staré cestě jako alej. A až budou duby velké, statné a košaté, tak pod nimi udělám lavičku a budu na ni sedávat. @MedvědDěkuji moc. Vyrovnáme se v Rájci.
  6. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    Skělé. Moc děkuji. Napiš cenu do SZ.
  7. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    @Medvěd prosím, přivezeš? @Ferry Tohle stačí.
  8. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    No to je nádhera. Kulaté listy. Ano, s @Medvěd se příští týden uvidím, ale nevím, jestli by se nějak dostaly k němu. Zeptám se kamaráda, jestli nepojede Ferryho směrem.
  9. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    @Ferry Prosím, pokud se koukneš na ty žaludy, koukni i na listy, jestli tam někde jsou. Pokud jsou klasicky hezky kulaté, žaludy beru. Pokud jsou špičaté, je to dub červený a žaludy nechci. Děkuji
  10. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    No, možné to je, i když už mu bude více než 80 let. Beru zpět, Rumcajs už bude po smrti.
  11. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    Tak Řáholec jsem nenašel, ale Rumcajsova jeskyně je, a tím pádem je Řáholec všude kolem té jeskyně. To jen, aby bylo jasno. Rumcajsova jeskyně Brada-Rybníček, Česko https://mapy.cz/s/mozahugela
  12. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    @radim.1008 Radime, to já vím, ale kde přesně ten les je a kde přesně Rumcajs ty žaludy sbíral, to je záhada.
  13. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    @Hafity kdybych věděl, kde je les Řáholec, tak bych si tam pro žaludy zajel, ale ani Mapy cz neví, kde je. @Ferrydobře, děkuji moc předem. Na Brdy se teď nedostanu. Rád bych.
  14. Roman Bazi

    Koupím žaludy 😁

    @Ferry to by jsi byl moc hodný. To by bylo skvělé. Ani jsem nevěřil, že se někdo ozve.
  15. Nechce se mi čekat do podzimu, a potřebuji žaludy. Je už na ně pozdě, tady u nás nejsou. Nemáte někdo na zahradě na zemi pár (10,20,30) naklíčených žaludů? Tady jsou jen u hřbitova, dub červený, a ten nechci. Na ceně se dohodneme. Šance že se někdo najde je malá, ale .... Cena, 10kč za ks + poštovné .
  16. Roman Bazi

    307 RFN tackanie

    Tááák, a máme v tom jasno . Je to záhada.
  17. Roman Bazi

    307 RFN tackanie

    Tobě to dělá stále, ať je teplo nebo zima.@Dave_k psal, že když je teplo, nedělá to, tak jsem myslel, že to máš také tak. Takže vyměníš hydroštely? Jsem zvědav, jestli to pomůže.
  18. Roman Bazi

    307 RFN tackanie

    @Medvěd , tak to se Ti omlouvám. Jsem myslel že jsi jen naftový. V práci jezdím třemi naftovými auty a tam se opravdu na 5ku městem jet nedá. Já takto nejezdím ani kvůli spotřebě, ale nějak mě to nenutí motor točit, když chci jet v klidu. Ono při ceně LPG 15.90kč/l nevadí nějaké to deci navíc. K oleji. Já po koupi auta dal olej 5W40 a motor po startu lehce klepal. Na radu jsem dal 10W40 a klepalo to jak nafta. Tak jsem dohledal, že pro tento motor je možno použít oleje 10W40, 5W40, 5W30, 0W30. Dal jsem 5W30 a motor neklepal a šel pěkně. Při další výměně jsem dal 0W30 a motor měl s tímto olejem nejlepší zvuk. Prostě nádhera a žádné problémy. Tak už jsem u něj zůstal. Pepito na něj také jezdí a je spokojen. Klucí, nechcete tam dát 0W30? @VojtouNerCZ že by hydroštel zůstal viset? A jen při nízkých teplotách a jinak ne? Nevím. Stále se mi to nezdá. Mechanik říká, že pokud to souvisí s teplotou, (studený motor, zima atd.) tak to bude zase jen to, co může teplota ovlivnit. A to se mi na hydroštel nezdá.
  19. Roman Bazi

    307 RFN tackanie

    Takže Ty jsi to měřil. Chápu. Ale ventil uzavírá pružina. Hydroštel ho otevírá. Pokud nemá kompresi před startem, hydroštel na to nemá vliv. Nebo se pletu?
  20. Roman Bazi

    307 RFN tackanie

    @HimpalaSK @VojtouNerCZ - jaký používáte olej?
  21. Roman Bazi

    307 RFN tackanie

    Medvěde, nechci se Tě dotknout, ale jezdíš naftou. Tohle je o 2.0 benzín. Už se to tu řešilo mnohokrát. Nemíchat benzín s naftou. Ten motor mám. Pokud nechci výkon, a v klidu se rozjíždím, nevytočím motor nad 2000ot/min. Při 2000 řadím další rychlost. Města 55k/h na 5ku. Za městem lehce přidám a nepodřazuji. Od ostatních, co tenhle motor nikdy neměli slyším, že ten motor ničím. Jezdím takhle 250000km, najeto má 350000km a šlape jak hodinky. Samoztejmě, že při tak nízkých otáčkách nemohu sešlápnout plyn na podlahu a čekat výkon. To bych ho ničil. Pokud chci výkon, točím na 7000ot/min. Moje aktuání zimní spotřeba na hrubých zimních pneumatikách je 7.2l/100km benzínu. V létě jsem měl i 6.4l. K třepání motoru = můj názor = na to, že to způsobují hydroštely nevěřím. Podle mě, hydroštely a olej vymezůjí minimální vůli a nemohou způsobovat chot na tři válce. Maximálně budou klepat. Toť můj názor. Měl jsem podobný projev. Výměna benzínových vstřikovačů za 8800kč 4ks a bylo po problému.
  22. Koupil bych jinou baterii v jiném obchodé. Mě se také stává, že některá baterie nefunguje jak má.
  23. Měl jsem světla také takto popraskaná, a po kouzelné lampičce jsou jak nová.
  24. Mě teď mechanik měnil těsnění pod olejem chladiče. Je to u olejového filtru. Kapalo to, a to jako hodně. Tak jestli Ti to tam také nekape.
  25. Hodně autům, které jsou předělány na LPG, svítí kontrolka motoru stále, kvůli nízkým emisím, ale to Ty určitě víš. Hází to pak různé chyby.
×
×
  • Vytvořit...