Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

unik oleje


jaku07

Recommended Posts

peter23P

ty bys měnil těsnění pod hlavou aniž bys věděl, že to tam nabeton teče??:o

jinak chlapi--to fakt nemůžete najít místo úniku oleje, když je pod motorem kaluž? :roll

no bylo to tak na 90% že to teče tamtudy tak se to nechalo udělat, i servisák tvrdil že je to typická bolest těchhle motorů.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jaku07 : Ked ti to tecie z oboch stan, tak to bude najskor naozaj tesnenie pod hlavou. Zbytocne spekulejes. Ked nedokazes zhodit kryty na rozvodoch, utriet to a sam zistit odkial to tecie, tak chod do servisu a daj si to urobit. Na druhej strane by ti mohlo presakovat tesnenia na kluke a vymena by ta nevysla o nic lacnejsie. Fotka zateceneho bloku nam vsetkym povie prd. Ked to budes davat robit (na parkovisku to asi nespravis), tak si daj hlavne zrovnat a natlakovat hlavu, pretoze mne tesnenie \"machri\" vymenili za najhrubssie a to po 6000km prdlo znovu. Ta oprava ta proste bude nieco stat, pokial chces mat pokoj, daj si to urobit poriadne.

[upravil dne 13.5.2012 01:08 od jojtik]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tipuju že si objednal nějakou zázračnou vodičku do oleje na utěsnění motoru. Ta ale na gufero nepomůže ta je tak na malej ůnik z vany. Jediné co by mohlo pomoci tak přejít na hustší olej, sníží se tím i spotřeba oleje. Já sem kdysi na jednom autě řešil neznámej ůnik, nalil sem tam hustší olej a přípravek od LIQUI MOLY a pomohlo to tak na 50%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

a zjistil jsem že ten unik není tak velkej u baráku mám malý kapky a v práci je starej asfalt tak ty kapky se rozlejou a pak to vypadá že to teče jak svina pruměr 20 čísel kolo a furt nevim jak schodit kryt rozvodu abych zjistil která řemenice tečezkoušel jsem sundat řemenici na klínak ale nevím jak jí zaaretovat abych jí povolil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do motoru patří nějakej olej. Do těhdle benzínů obvykle 10W40 pokud tam někdo dává 5W40 a žere to olej tak při přechodu na 10W se mírně sníží spotřeba. Nimcéně přejít z 10W na 15W už není pro ten motor zrovna slavný. Spíš bych zapřemýšlel jeslti ten motor netočíš zastudena a vůbec jeslti ho moc nevytáčíš. Možná by ses divil o kolik se rozumnou jízdou dá snížit spotřeba oleje. 15W bych nedával, nech tam 10W a můžeš si malinko prodloužit interval mezi výměnami.

BTW teď koukám, že ti to olej nebere, ale někde kape, takže tam nějaký řešení v podobě jiného oleje a pod. stejně nepomůže - musíš řešit netěsnost.

Pokud v motoru neubývá koukni na převodovku...

[upravil dne 3/6/12 23:13 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...