Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Průzkum zájmu o subwoofer 2 - maximální objem


peugeot09

Průzkum zájmu o subwoofer 2 - maximální objem  

  1. 1. Průzkum zájmu o subwoofer 2 - maximální objem


  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Pokračování předchozího threadu, ve kterém jsem se vás ptal, kolik jste ochotni do \"bass boxu\" investovat. Teď se vás ptám, \"jaký maximální objem téhle bedýnky je pro vás přípustný\"? :)

Od výsledku ankety se bude odvíjet i výběr měniče a samotné zpracování bedýnky.

Pokud budete mít nějaký specifický požadavek a plánovaná, klasická konstrukce (boxík potažený kobercem, zadní strana zkosená) vám nebude vyhovovat, nebojte se mi to přes SZ napsat.

Anketa je jako obvykle absolutně nezávazná, stejně jako jakýkoliv názor, který sem napíšete.

Za jakýkoliv názor, který postoupí teoretický projekt blíže k realizaci, budu moc vděčný. :papa;)

Neodpustím si ještě malé vysvětlení k jednotlivým odpovědím:

V případě, že zvolíte nižší objem ozvučnice, je tomu potřeba i adekvátně vybrat reproduktor. Je tedy absolutní nesmysl chtít nacpat do 20 litrového boxíku 12 palcový reproduktor a myslet si, že \"něco zahraje\". Do 20 litrového boxíku je adekvátním reproduktorem nějaký kvalitnější osmipalec, na desetipalcový reproduktor je to málo.

Při objemu 30 litrů se již dá s úspěchem použít kvalitnější 10 palcový reproduktor.

40 l již bez větších problému vyhoví dvanáctipalcovému reproduktoru.

Poslední možnost \"50 a více litrů\" jsem zde dal jen pro úplnost. Tím ale nechci v žádném případě říct, že je pro mě problém takový boxík navrhnout a zkonstruovat. K dotyčnému ale budu muset přistupovat individuálně a výsledná cena se mu taky nemusí líbit. ;)

[upravil dne 25/10/09 peugeot09]

[upravil dne 27/10/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panečku, tady si někdo říká o pořádnou 100 litrovou krávu. To jste mě teda překvapili, vážení, ale snad ještě nějaký ten hlas přibude. :D:papa

Takové těleso bych nejspíš do své miniatury nenacpal a když už, tak bych po pár kilometrech měl zadní kola do A. :D

[upravil dne 26/10/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do nějakých 15 litrů počítejte spíš s 6,5 palcem nebo 8 palcem. Jako doplnění spodku je to ideální, i trochu rozhýbat auto to dokáže, ale nic víc od toho nečekejte. ;)

Do 40 litrů bych nacpal kvalitní desetipalec, ten už dokáže udělat s dobrým (či potuněným) zesilovačem solidní parádu. :super

Ještě jednou upozorňuju, že 100 litrová kráva se mi do kufru (kufříku) mazlíka nevejde, takže pokud výslovně budete trvat na téhle možnosti, nejspíš žádná prezentačka nebude. :D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, ale jak to asi tak přivezu na prezentačku? Na střeše? Na káře?

Pro mě nění problém udělat 100 litrovou, odladěnou ozvučnici a použít do ní adekvátní reproduktor, ale z ceny (i zvuku) se vám podlomí kolena. Kdo chce subwoofer, který dokáže o půlnoci vzbudit celé sídliště, ať se ozve. Bylo by taky fajn, aby se tu ukázal ART a napsal, co slyšel, když jsme testovali můj tehdejší sub s dvanáctipalcovým, vysoce citlivým (a navíc ještě potuněným) reproduktorem na jeho zesilovači Audison. Upřímně říkám, že jsem neslyšel nic. :D

[upravil dne 26/10/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anketa potrvá do zítřejšího večera. Pokud bude hlasů dostatek, budou výsledky vyhodnoceny a pravděpodobně se přejde k samotnému teoretickému návrhu, jehož hrubá podoba snad bude přes víkend hotova. Díky lidičky. :papa

Zatím to z ankety vypadá na kompromis ze všech čtyř možností, nebo dva různé projekty o objemu 20-25 (osmipalec) a 40-45 litrů (pravděpodobně desetipalec, možná dvanáctipalec). :myslim

[upravil dne 29/10/09 peugeot09]

[upravil dne 31/10/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že jsem čekal trochu různorodější výsledky, ale nějak už si s tím poradím, i když se bude jednat o kompromis (ty moc rád nemám).

Teoretický návrh č. 1 už mám pravděpodobně hotov. Cenovka je zatím rovné tři tisíce a zdá se, že by ani nemusela být vyšší, přičemž kompromisy v konstrukci a osazení nebudou nijak drastické. :o

Pokud by se sešlo dostatek vážných zájemců i o \"malou krabičku\" o objemu nějakých 15-20 litrů, jsem ochotný rovněž něco dát dohromady, i když si o tom myslím svoje. :myslim

Jakmile doladím rozměry ozvučnice, zadám to známému, truhláři, který provede nařezání desek, hrubou stavbu a následné potažení profi zátěžovým kobercem. :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Peugeot09:

Uvažuji o subwooferu. Měl by mít tyhle vlastnosti:

-měl by dobře vytáhnout především bicí tzv. kopáky, nebo taky šlapáky (jak rockové sady, tak i ty tuc tuc tuc - dance), druhořadě i basové linky

-měl by ležet v kufru a zadní stěna by měla být přibližně rovnoběžná se stěnou zadních opěradel, aby tam dobře pasoval a bylo efektivně využité místo za zadními sedadly pro ozvučnici.

-nevím, jestli je pro zvuk nutné, aby ozvučnice obsadila celou šířku zadních sedadel. Pokud ne, tak by vedle mělo zůstat trochu místa pro krabici s další výbavou.

-taky by velikost subwooferu měla být přizpůsobená tak, aby se dalo bez problémů zvednout dno kvůli přístupu k rezervnímu kolu a zvedáku (z podpisu je zřejmé, že mám čtyřistašestku kombíka)

Taky nevím, jestli v tom cenovém rozsahu je i zesilovač a kapacitor (je nutný kapacitor?), nakonec není na překážku ta vzdálenost Olomouc-Tábor?

Jinak nemám představu, kolik bych do toho musel vrazit - pokud by to bylo jak jsi psal kolem 3,5t, tak to by asi ještě šlo. Nemám představu, jaký je rozdíl v tak malém prostoru, jako je osobní auto mezi 20ti, 30ti a třeba 50ti litrovým subwooferem, takže asi tak.

[upravil dne 20/11/09 kajk]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážený pane kajku,

nevím, co Vám mám napsat. První část příspěvku, kde byly zmíněny požadované vlastnosti jsem vcelku se zaujetím přečetl, ale jakmile jsem dočetl, že tohle všechno chcete vměstnat do 3,5 tisíce korun, tak jsem zůstal pouze nevěřícně zírat.

Doporučuji ty 3 tisícovky využít nějakým vhodnějším způsobem, abyste nelitoval, že jste je zbytečně vyhodil do kanálu. Třeba dvakrát, třikrát zajít do bordelu. Zážitek z toho budete mít určitě lepší než ze zesilovače, kapacitoru, bedýnky a veškeré kabeláže za 3,5 tisíce Kč.

:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli můžu něco dodat tak vzdálenost od zadních sedadel po tu část kde se zvedá víko nad rezervou je docela malá, tam by se určitě woofer nevešel, mám totiž taky kombajna, tak to náhodou vím, pro tebe bude lepší jen nějaká obyč. basová tuba kvůli provedení ozvučnice, ale na kvalitní woofer se buď rozluč s tím, že budeš moct zvedat víko rezervy bez vyndání woofru z kufru a nebo si radši kup MP3 s kvalitníma sluchátkama a basy budeš mít taky:D;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peugeot09:

Děkuji, nepotřebuji chodit do bordelu.

V auto hifi se příliš neorientuji, proto taky nemám o cenách příliš dobrou představu.

Šalda:

Nepotřebuji aby to vzbudilo celé sídliště. Když ta basová tuba zahraje tóny, které z reproduktorů ve dveřích při normálním nastavení rádia nejsou slyšet (nebo se musejí potlačit všechny kmitočty od středobasů nahoru a pak jsou slyšet, ale je to hrozné), tak se spokojím i s ní.

[upravil dne 21/11/09 kajk]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil jsem se podívat po aktivních subwooferech, abych získal nějakou představu o cenách.

Nejlevnější aktivní 12cit palcový Magnat Active Reflex 300A 80/200W (asi nějaký šit) jsem někde našel za 2999,-

Jinak se 10ti palcové aktivní pohybují od 3592,- (Alpine SBE-1043BR 150/500W) a 12cti palcové od 4743,- (Fusion EN-AB1120 180/360W).

Předpokládám, že všechny jsou bez kapacitorů.

Horní cenová hranice překračuje 10.000,-.

Doufám, že už aspoň ohledně ceny nejsem tak úplně mimo. Bohužel neznám objem ani jednoho z uvedených...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...