Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute..Casto mam problemy s turbom, stale mi ho vypina.. Pred pol rokom som vymenil El. ventil, aj konektor bol uz opravovany.

Dnes som vymenil olej a zas problem  :nevim svieti mi kontrolka motora a nezapina turbo..

Chyba zase: Obvod elektromagnetickeho ventilu plniaceho tlaku turba: skrat alebo odpojeny konektor

Neviete mi poradit ako jednoducho skontrolovat podtlak? 

Odesláno (upraveno)

nikto nic? neverim ze nemate problemy tiez stym el.ventilom

Vsak si popisal v prvom prispevku v com mas problem :myslim . Ak ti  riadiaca jednotka nevie ventil najst  a dia pise skrat na kostru alebo preruseny obvod, tak co viac potrebujes vediet?

S konektormi v tomto  type auta  nemam dobre skusenosti ale treba vylucit aj ine priciny.

Mas dia? Mas multimeter, pripadne aj svetelnu skusacku(ziarovka na 12V= s vodicmi)? Asi mas....

Podla mna ventil je elektricky blbovzdorny. Moze vsak mat poskodene zasuvkove koliky. Multimetrom zmeraj odpor na kolikoch. Nejaka tam musi byt, presnu hodnotu zisti porovnavacou metodou niektoreho z dalsich ventilov(najpristupnejsi asi ventil EGR). 

Zapoj multimeter v rozsahu merania napätia, vizualne je lepsia  svetelna skusacka priamo do konektora, ktory ide do ventilu. V dia sa preklikaj do sekcie(neviem presne) kde sa da robit test elektroventilov a  spust test. Skusacka musi blikat-multimeter zobrazovat 5/12voltov. Ak si nezavahal pri vytvoreni dobreho spoja skusacky a zastrcky je nutne preverit obvod vodicov konektora. Myslim ze jeden z nich ide niekde na spolocnu kostru a druhy do RJ.

Kedze mam skusenost s vytlacenymi zdierkami  konektora tak si myslim ze chybu budes mat prave v nich.  Konektorove zdierky sa daju prihnut ale jedine po rozobrati konektora.

:(Neviete mi poradit ako jednoducho skontrolovat podtlak? .....pripájaním na 12V= v rychlych intervaloch musis citit rukov otrasy. :)

fapoff nema mat preco vplyv na chybu elektroventilu turba

Upraveno uživatelem vlado-.m
  • O 2 týdny později...
Odesláno

:( Neviete mi poradit ako jednoducho skontrolovat podtlak? .....pripájaním na 12V= v rychlych intervaloch musis citit rukov otrasy. :)

Vdaka, toto som presne potreboval vediet... ja som si nebol isty ci tam aj ide naozaj 12V

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...