Knightey- Odesláno 21. únor 2015 Autor Odesláno 21. únor 2015 Tak dnes jsem se k tomu konecne dostal. Starter ven a rozebrat. Mam tam Valeo D7R27. Kompletne vycisten, odmasten a na soustruhu pouze rounem vylesteno to medene jadro v civce. Jinak vse ostatni promazano aby to chodilo jak ma. Pri startovani ten starter toci uplne jina. Strasne lehce a tim motorem otaci mnohem rychleji. Cili auto chyta i o hodne driv, nez pred jeho vycistenim. Az jsem tomu neveril. Tak uvidime zda-li bude po problemu. Citovat
Knightey- Odesláno 22. únor 2015 Autor Odesláno 22. únor 2015 To teda, vycistil a promazal. Docela me prekvapil stav zubu. Citovat
Vasa19 Odesláno 29. červen 2015 Odesláno 29. červen 2015 To jsi měl kliku, já mám benzína 1.6, 16V a přesně tohle se mi začalo dít asi před třemi roky. Když už jsem málem vykysal v podzemních garážích (chytil snad na 30 pokus), musel jsem to řešit, startér vyndal, vyčistil, vyleštil kontakty na rotoru, vyčistil drážky, napružil uhlíky (byly dobrý), atd., ve svěráku startér točil jak za mlada, ale jak jsem ho dal do auta, je cvakala cívka a nic. Nakonec po úvahách o repasovaném asi za 4 tis., jsem se zkusil zeptat v Elán caru a za 1900,- mi přivezli funglovku až domů, je to samozřejmě druhovýroba, ale není to taková hrůza jako starline, přežil už tři zimy a jede bez problémů. Ptal jsem se na to autoelektrikáře a ten mi řekl, že to je někde prošlehlý vinutí, za studena nastartuješ, ale jak se startér trochu ohřeje od motoru vinutí se roztáhne a zkratuje. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červen 2015 Odesláno 29. červen 2015 proto vždycky píšu, že je rozumnější dát starter na opravu (repas) odborníkům--udělají co je třeba, proměří oboje vinutí a hlavně zkontrolují starter na stolici v záběru, jaký má odběr A i V, taky mám na opravu nějakou záruku a pak se můžu spolehnout, že v případě opětovných problémů se startováním je závada mimo starter, on totiž starter nebývá umístněn nahoře na motoru s krásným přístupem ... Citovat
Knightey- Odesláno 29. červen 2015 Autor Odesláno 29. červen 2015 Mate recht. Nastesti starter zde je docela pristupnej, narozdil od alternatoru Ja mam zatim starty jedna basen... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.