Dakaros Odesláno 1. listopad 2005 Odesláno 1. listopad 2005 Na svým P309, 1,4i budu měnit termostat, nebo? od té doby, co se ochladilo jezdim ve městě na necelejch 80 stupnů a mimo město tak na 72-75stupnů! Nevíte někdo, jaká je provozní teplota tohoto motoru? Já to tipuju na 90! A ještě k výměně. Máte s tím někdo skušenost? U Peugeota to budu dělat poprvý! Co je k tomu všechno potřeba? Mam objednanej termostat u nás na venkově (na chatě) v jedný firmě, která se specializuje na výfuky, ale zatím jsem nenašel jedinou věc, kterou by tam neměly. Je to termostat od francouzský firmy. Pan majitel mi řekl, že je to kvalitní firma, teď si nevzpomenu na název, no a vyjde mě na 222kč i s DPH, což mi přijde přijatelný? Pak tam má i od jiných firem, ale od 500 vejš, což se mě i jemu zdálo přehnaný. Co na to říkáte??? Díky Dan(Dakaros) Citovat
durino81 Odesláno 1. listopad 2005 Odesláno 1. listopad 2005 Ahoj, mam rovnake auto, ako ty. Pred cca 1,5 rokom som menil termostat za novy (v zime v meste mi to slo len na 68-70st), teraz mam teplotu okolo 80st, v kolone to ide k 90st, ale potom sa otvori a klesne to na cca 80st. Je mozne, ze je zle naciachovana rucicka ukazovatela teploty, lebo prevadzkova teplota byva okolo tych 90st... Termostat stal 306sk. Ked to budes menit, treba davat pozor na hadicu, ktora ide od termostatu do chladica (tvar \"schody\") - vytahovat ju silou, ale moc s nou neotacat, lebo po druhom takom rozobrati (ked som cistil chladiaci okruh) mi po opatovnom nasadeni po nejakom case praskla v mieste, kde bola nasadena na kovovu rurku pri termostate. A neda sa to nicim zalepit, treba potom kupit novu, co ma vyslo 547Sk (+jedna za 649Sk od koncesionara Peugeot, ktora mi vobec nepasovala a nechceli ju vratit spat, tak ju mam ako nahradny diel gumovej hadice:bojim) Co sa tyka vymeny - vypustit aspon trochu chladiaci okruh, vymenit termostat, doliat okruh, odvzdusnit... Klasicky postup. Odvzdusnovacie skrutky su 2 - pri termostate a na hadici vzadu pri stieracoch. Citovat
Dakaros Odesláno 1. listopad 2005 Autor Odesláno 1. listopad 2005 Jo, to jsem chtel vedet. Tak moc dekuju Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.