Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Prosím o radu zkušenějších. Namontoval jsem si tažné na svou 307SW 2.0i kde se psalo 1700Kg, v TP mi napsali 1500Kg bržděný a 715Kg nebržděný maximální přípustná...

Chápu to dobře že si nemůžu koupit vozík z bazaru který je 750Kg protože nejde o hmotnost aktuální, ale maximální na papíře a tudíž mi chybí 35Kg na papíru abych si mohl koupit obyč vozík 750Kg? A tudíž leda tak Sport jacht na tak 300-400Kg nebo bržděný do 1.500Kg protože nepřesáhnu 3500Kg maximální hmotnost soupravy? ( 307 1950Kg a vozík 1500Kg = Do 3500Kg souprava)

Díky

Posted (edited)

Tažné zařízení má sice 1700kg,ale je to daný přesně podle typu auta. Pokud máš řidičák B tak můžeš tahnout jenom 750kg,pokud budeš tahat více musíš vlasnit B+E

doc1.pdf

Edited by kacaba12
Posted

kacaba 12 Informace MD k rozsahu řidičského oprávnění skupiny B.

b) o největší povolené hmotnosti převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg

už se to tady probíralo xkrát

přečti si vrchní odkaz

Posted

kacaba 12 Informace MD k rozsahu řidičského oprávnění skupiny B.

b) o největší povolené hmotnosti převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg

už se to tady probíralo xkrát

přečti si vrchní odkaz

o co ti jde,vím jak používat řidičák mám C+E 

Posted

Jinak od ledna 2013 platí ještě jedna skupina - B96. Můžete s ní tahat právě přívěsy nad 750 kg, ale hmotnost soupravy nesmí přesáhnout 4250 kg. Výhodou je, že kurz na tuto skupinu je levnější (cca o 50%) než na E a nedělají se testy, pouze praktická zkouška.