Stastnyja Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Ahoj, mám celkem zajímvej problém se světlama a než to povezu do servisu, chtěl jsem se zkusit zeptat, jestli někdo nemá nějakou zkušnost. Mám Peugeot 301 (6/2012, 1.6 HDI) a nesvítí mi přední potkávací světla pří zapnutých světlech. Detailní vysvětlení: Vypnutá světla: Přední potkávací světla svítí!!! (= nastaveno na denní svícení) - OK Zapnuté obrysovky: Svítí obrysovky - OK Zapnuté potkávací: Svítí přední obrysové + zadní správně (= nesvítí přední potkávací!!!) Moje otázka je, je nějaká pojistka třeba pro každý z těchto samostatných režimů? Do manuálu jsem koukal a bohužel (nebo nerozumim řeči tvůrce příručky) jsem nikde nenašel, že by existovala vůbec pojistka pro světla jiná než vnitřní nebo dálková. Díky moc za nápady, protože řešení nevim jestli tu dáme dohromady... Honza Citovat
mirra 66 Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Zdravím nějaká divocina ,nastartuji rozne se denní sviceni nic jiného nesvítí,otocim jednou zapnou se obrysovky,zhasne denní,otocim podruhé zapnou se potkavaci a obrysovky svítí Citovat
Stastnyja Odesláno 20. leden 2015 Autor Odesláno 20. leden 2015 mirra 66: Jojo, takhle by to mělo bejt v ideálním případě, bohužel já to mám momentálně tak, jak jsem popsal... :/ Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 ja to proste furt nechapujaky typ svetel mas ? se samostatnou zarovkou pro denni sviceni nebo bez ??prvni moznostPY21W - smerovka (blinkr)P21/5W - svetlo pro denni sviceni / obrysovka (pozicka)H7 55W - tlumeny svetlomet (potkavacky)H1 55W - dalkovy svetlomet postup sviceni popsal mirra 66 v tom pripade mas asi spatne zarovky tlumenych svetel nebo pojistky druha moznost PY21W - smerovka (blinkr)W5W - obrysovka (pozicka)H7 55W - tlumeny svetlomet (potkavacky)H1 55W - dalkovy svetlomet rezim automatickeho sviceni - tlumene by meli sepnout s veskerym osvetlenim ale display v interieru zustavaji zhasnute (nejdou zapnout mlhovky ani dalkove svetlomety) a dale manualni rezim pomoci packy pod volantem za predpokladu ze v tomto manualnim rezimu nefunguji tlumene bude potreba nechat otestovat packy pod volantem asi tam je nejaky problem Citovat
mmartinkovic Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Od vyroby by po nastarovani mali svietit denne svetla. Az po otoceni prepinaca svetiel na 1 sa zapnu obrysovky, a na 2 aj stretavacie. Pristrojovka svieti od 1. Ak je este v zaruke, tak to ries zarukou. myslim ze kontrola ziaroviek, tym myslim vytiahnut a prekontrolovat by sa dalo aj doma. Tiez mame auto vyse roka a uz 1 ziarovka pukla. vymenil som doma. Je mozne ze praskli obe. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Možná je něco špatně nakonfigurováno. Určitě by to chtělo diagnostiku Citovat
Stastnyja Odesláno 20. leden 2015 Autor Odesláno 20. leden 2015 Zkusim Vám to shrnout, všechno co tu píšete je správně! Pokud by to fungovalo správně! Jenže ono to funguje špatně, tzn. v "Režimu pro potkávačky" (3. poloha páčky) se prostě potkávačky nezapnou. Pojistka byla samozřejmě první co mě napadlo, jenže v originálním manuálu není popsané, která pojistka by to měla být. Pokud mi nevěříte, koukněte na stránky Peugeotu. Našel jsem pojistku pro dálkový světla = sólo pravá + levá, pak pro vnitřní osvětlení, ale pojistka pro venkovní osvětlení mi zůstává utajená... Hrabu se v tom teď, tak když na to přijdu, tak dám vědět... ...přijde mi to dost prkotina na to, abych kvůli tomu jezdil na diagnostiku, když ty světla evidentně svítí (v režimu denního svícení = 1. poloha páčky) Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 packa KO !!jelikoz je auto nove tak diagnostika a radsi se v tom uz nehrabej nebo ti neuznaji zaruku Citovat
Stastnyja Odesláno 20. leden 2015 Autor Odesláno 20. leden 2015 nemám záruku, je to 2012, takže mám půl roku po záruce... Citovat
HonzaZ Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Pojistka to být nemůže, když ti světla svítí na denní. Určitě diagnostika. Citovat
mmartinkovic Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Ja by som isiel po ziarovke. Stalo sa mi na 605 ze zhasla jedna a do 24 hod druha stretavacia. Niekedy to ani nepostrehnes, zhasnes, isli obe. zapnes nejde jedna. mozna ani druha.vymen ziarovky, aj nahradnu, stoja od 1,5€ hore. tolko to zase ozelie? Ci? Citovat
HonzaZ Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Ale hned na začátku píše, že při vypnutých světlech mu na denní svítí potkávačky, tak nemůže být vadná žárovka. Potkávačky mu nesvítí při zapnutí na páčce. Takže problém musí být v ovládání od páčky. Automaticky na denní mu potkávačky sepne BSI na základě konfigurace denního svícení. Takže to vidím nejspíš na špatnou konfiguraci nebo problém na páčce. To se ale opravdu zjistí jedině na dia. Citovat
Stastnyja Odesláno 20. leden 2015 Autor Odesláno 20. leden 2015 Omlouvám se všem, kdo se snažili mi pomoct, bohužel tuhle paniku způsobila neznalost vlastního vozu... To, co jsem napsal nahoře totiž neni vůbec pravda, ač z auta to vypadá stejně. Pro denní svícení se totiž (aspoň na mym autě) používaj zesílený obrysový světla. Takže řešení bylo naštěstí to nejjednodušší a to: dát tam 2 nový H7čky... Stydim se, ale aby to nevypadalo, že jsem uplně blbej, ve finální fázi jsme byli uplně blbí 3... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. leden 2015 Odesláno 21. leden 2015 (upraveno) uprime nemej mi to za zle ale takoveho "de**la" sem uz dlouho nevidel hlavne ze sem to v tom popisu napsal dostatecne zretelne Upraveno 21. leden 2015 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
mmartinkovic Odesláno 21. leden 2015 Odesláno 21. leden 2015 Aj tak je to divne, v jednej lampe majú byť 4 žiarovky. Obrysovka, Denne svietenie Stretavacie Diaľkové svetlo. Bolo by divne, aby niekto dával zosilnenu žiarovku na obrysovku kde ma byt malička 5W žiarovka. Denne svetlo ma 20w žiarovku (myslim) Stretavacka 50w Diaľkové tiež 50w. Dávali sa také krabičky ako náhrada denného svetla, čo robilo cca 30% intenzity diaľkového svetla, ale aby to niekto dal do auta, kde od výroby je denne svietenie. Chcelo by to asi jedného co bude prepínať svetlá vo vnútri, a druhý co bude pozerať vonku, čo svieti. V príručke to je rozkreslene aké svetlo je kde. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. leden 2015 Odesláno 21. leden 2015 (upraveno) mmartinkovic nahore sem dal cely popis zarovekto je proste tak kdyz clovek ani nevi jake zarovky ve voze ma a na co slouzi Upraveno 21. leden 2015 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
mmartinkovic Odesláno 21. leden 2015 Odesláno 21. leden 2015 Nie kazdy beha okolo auta ako ty alebo ja. moja mam by bola schopna jazdit na defekte a nic by nezistila. Niekedy staci precitat si celu prirucku k autu, ale 101 % ludi ju necita. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. leden 2015 Odesláno 21. leden 2015 tak snad mu prodejce dostatecne vysvetli co ve voze ma a nema a kdyz nevim tak vezmu ten zminovany navod k obsluze a stranku to auto s nim projdu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.