Swallow Odesláno 7. listopad 2005 Odesláno 7. listopad 2005 Původně zaslal: svoji Případně není někdo z Brna, kdo má k dispozici soft + kabel na mou 406ku? Přivezu, odvezu, doveze, zaplatím .... Díky. Něco málo máš tady. Citovat
svoji Odesláno 7. listopad 2005 Autor Odesláno 7. listopad 2005 Dík, zkouknu to, zda se z toho dá něco vyčíst. Protože výroba kabelu a sehnání softu nebude jen tak, není tady někdo z okolí brna, kdo by to měl už uděláno? Díkec. Citovat
svoji Odesláno 8. listopad 2005 Autor Odesláno 8. listopad 2005 Tak mám další info a samozřejmě dotaz. Zjistilo se, že jsou 1. a 2. válec bez tlaku. Prosím o info, co to může být a co to mohlo způsobit a případně co s tím (cena?). Podotýkám, že rozvody byly OK - nebyly přeskočené - seděly na šrouby. Díky. Citovat
oddie Odesláno 9. listopad 2005 Odesláno 9. listopad 2005 1. a 2. válec bez tlaku? Prostřelené těsnění mezi nimi... Citovat
svoji Odesláno 9. listopad 2005 Autor Odesláno 9. listopad 2005 To Oddie : To nezní tak hrozně (ře by to nemuselo být tak drahé). Jestli je to ono, tak . 1. jak k tomu dojde (je to běžná závada nebo se muselo něco přihodit a je to jeho důsledek) 2. co obnáší oprava (práce, cena) Díky. Citovat
svoji Odesláno 12. listopad 2005 Autor Odesláno 12. listopad 2005 to oddie : díky, trefil jsi to přesně - prostřelené těsnění pod hlavou mezi 1. a 2. válcem. Dnes jsme vyměnili, poskládali, ale teď pažout vůbec netáhne. Nejen že jakoby nezabírá turbo (je ale slyšet, že píská), tak ani od spodu (ještě před 2000 ot.) jakoby netáhne. Navíc to mnohem víc v nízkých otáčkách kouří. Mimo to mi přijde, že při řazení nahoru se při sundání nohy z plynu (no není to úplně sundaná noha, ale ubrání plynu), tak jakoby zařahtají ventily - takové tupé poklepání. Netušíte nač se zaměřit? Rozvody by měly sedět. Těsnění pod hlavou je o něco nižší než tam původně bylo (byla tam 5 a nyní 2 kovová). A ještě jedna věc, která mě a kámošovi vrtá hlavou. Z podtlakové vývěvy vede hadice k plastovému téčku, odtud vede jedna hadice do posilovače brzd. Třetí konec téčka nebyl kam připojit ... Takže nyní jsme ho zaslepili. Nemáte jestli tohle má spojitost s nízkým výkonem, nebo jsou to dvě nesouvisející věci (pravděpodobnější varianta) a co by to tedy mohlo být ... Díky. Citovat
oddie Odesláno 14. listopad 2005 Odesláno 14. listopad 2005 Neměl by z toho podtlaku vést vývod k ovládání EGR ventilu? Nevím přesně, jak má ten 2,1TD ovládaný EGR, ale většinou bývá právě podtlakem, a tohle chování by odpovídalo tomu, že je stále otevřen. V první řadě bych se podíval na něj - ale může to dělat víc věcí. Citovat
svoji Odesláno 14. listopad 2005 Autor Odesláno 14. listopad 2005 ano, k EGR ventilu vede podtlak, přímo z vývěvy přes nějaký elektronický prvek (spínač, čidlo?) a pak někam dolů k turbu, předpokládám, že EGR ventil je přímo na turbu. Ale i přesto mi zůstává jeden vývod neobsazený. Našel jsem na peugeot CD, že je pravděpdoobně zaslepený. Zaslepil jsem ho tedy také, ale příznaky stále stejné. Je rozvod správně tak, že kliková hřídel (je na ní řemenice) je postavená v horní úvrati a čerpadlo + vačkovka jsou zaaretovaný šroubama? Takto jsme rozvody nasadily. Nemůže být háček v tomto? díky Citovat
oddie Odesláno 14. listopad 2005 Odesláno 14. listopad 2005 U XUD9 má klikovka taky aretaci, aretační díra je v setrváku a odpovídající díra v bloku je v nálitku za startérem. Jak to má 2,1TD z hlavy nevím, čekal bych, že to bude stejné, ale jistý si tím ani trochu nejsem. Citovat
svoji Odesláno 15. listopad 2005 Autor Odesláno 15. listopad 2005 takže jsme zaaretovali klikovku na setrváku, čerpadlo a vačkovku a vše sedělo. Klepání jsme doladili hejbnutím směrem dolů s čerpadlem a teď je to již skoro OK. Jen ten motor nemá ten správnej lauf a řek bych, že netáhne jak před tím ..... Jak už jdu ke 3500 otáčkam, tak už to prostě nejede tak jak jelo ..... v čem by to ještě mohlo být. Je pravda, že seřízení toho čerpadla bylo jen na pocit z jízdy, žádný přístroje či přípravku jsme nepoužili ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.