Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci. Mám ve 406 original radio na cd a v poslední době mi jakoukoliv stanici přeladí na Vltavu.

Večer přijedu, poslouchám F1 a ráno Vltava! A už se mi 2x stalo, že se přes noc vynulovaly stanice a smazalo datum a hodiny. Odchází radio, nebo je problém jinde?

Odesláno (upraveno)

Mohly by za to těžké zimní starty a stará baterka. Napětí klesne pod nějakou hranici, např. 8 V. Zkus zapnout rádio ráno po zapnutí klíčku, ale dříve než startuješ, zda už bude přeladěné. Pokud souhlasíš, tak vyměň baterii v autě.

Kdyby to bylo špatně zapojené, tak by to zapomnělo každou noc.

A zálohovací baterie uvnitř rádia není, tu jsem viděl naposled v Panasonicu z r. asi 89.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Baterka mě teda nenapadla, ale je fakt, že je už postarší. S tím zapnutím to vyzkouším. Jen to ještě upřesním. Někdy se mi za jízdy povede tu požadovanou stanici naladit a do vypnutí motoru běží, někdy mi třeba F1 naladit vůbec nejde. A když přehazuji naladěné stanice v ovladači, tak to nefunguje. Pořád to zůstáva na první pozici, kam se nacpe ta Vltava. Přijde mi, že se to pořád zhoršuje.

Odesláno

Taky by mohl být zoxidovaný spoj na anténu, a signál je čím dál slabší. To bys vyzkoušel tak, že rádio vyndáš a namísto antény připojíš metr drátu. Rádio by hrálo normálně. A pak proměřit anténu ohmmetrem (pokud v ní není zesilovač).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...