Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zháňam nové, alebo použité takmer v 100 percentnom stave paraboly do origo xenónov....viete niekto poradiť, alebo ponúknuť, nechce sa mi nové výbojky kupovať do mierne matných, v jednom mieste vypálených parabol

Odesláno

Another-íku, silno sa premáham, aby som Ti tu niečo blbé neodpísal, zas by som bol zlý, ale sarkasticky komentovať niekoho príspevky bez znalosti...no veď asi vieš čo robíš......po prvé som tu zháňal radu, a nie Tvoj pokus o zosmiešňujúci príspevok, po druhé, ja paraboly mám a určite všetci, čo tomu rozumejú...vysvetľovať Ti to nejdem...študuj, alebo rozoberaj, alebo si z niekoho opäť rob srandu 

Odesláno

Už sa ozval nejaký Havlíček L. ktorému asi tiež ako Anotherovi svetelné lúče z výbojky do šošovky usmerňuje  pokrčený hajzlový papier

Odesláno (upraveno)

Stále zháňam rady kde zohnať paraboly pre xenónové výbojky odhliadnuc od fyzikárov konštruktérov a šošovičkátov typu Havlíček :-))))))))))))

Upraveno uživatelem fifi
Odesláno (upraveno)

Another-íku, silno sa premáham, aby som Ti tu niečo blbé neodpísal, zas by som bol zlý, ale sarkasticky komentovať niekoho príspevky bez znalosti...no veď asi vieš čo robíš......po prvé som tu zháňal radu, a nie Tvoj pokus o zosmiešňujúci príspevok, po druhé, ja paraboly mám a určite všetci, čo tomu rozumejú...vysvetľovať Ti to nejdem...študuj, alebo rozoberaj, alebo si z niekoho opäť rob srandu

Nezhanal si radu ale diely, sekcia "inzercia" je kusok vedla. Tam by sa teda mozno fundovanejsie vyjadrili k tvojej ziadosti. Upraveno uživatelem merlin99
Odesláno

A určite Ti tu niektorí, čo za šošovkami a výbojkami parabolu nemajú zatlieskajú :potlesk

Tak to by tlieskali všetci. To zrkadlo za šošovkou nie je ani parabola ani pokrčený hajzlový papier. Je to elipsoid a hlavný rozdiel oproti parabole je ten, že kým parabola pri klasických halogénoch vytvára zväzok rovnobežných lúčov vystupujúcich zo svetla, elipsoid ich usmerňuje do ohniska šošovky a až tá vytvára rovnobežné lúče. Toľko k tvojim fyzikárom a šošovičkárom.
Odesláno

Anotheríku, vidím,že si si poštudoval....to som rád....do budúcna ak môžeš poraď, ak nie nehraj chytráka....ale som rád, že si sa v geometrii trošku zdokonalil, možno Ti to tu niekto zúročí :-)))) (okrem iného nedoštudoval si to až tak do dokonalosti :-) ale študuj ďalej...prečo myslíš že šošovka má nejaký priemer a nejaké vonkajšie  a vnútorné zakrivenia, ja som chcel radu, či má niekto problém s PARABOLAMI za výbojkami, a tí, čo to pochopili, aj mi pomohli .....asi tak Ty elipsoid :-)

Odesláno

P.S Einstainovi anotheríkovi....si si istý, že niešošovkové svetlomety majú hajzlový papier v pozadí v tvare presnej rotačnej paraboly? :-)

Odesláno

V praze mam pana co dela nove pokoveni parabol za par si uctuje 1000,- kc

A nevieš, či je možné pokovovať aj plastový diel, ktorý nie je možné uzemniť, to neviem ani ja preto sa slušne pýtam

Odesláno

A ešte na anotheríka....dúfam že vieš, kde ktorý typ šošovky má ohnisko :-)))))))))))))))  proste po rozobratí svetlometov pri čistení šošoviek, som zistil, že mám načaté PARABOLY...to je všetko, a chcel som rady a nie aby sa tu niekto zosmiešnil :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...