Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

dneska mi u Peugeota 405 začal blbnout tachometr. Pokud jedu víc než cca 50 km/h, tak ručička vystřelí na maximu (tuším že na 220 km/h) a z přístrojovky se začne ozývat šílený zvuk - jako by se tam splašily včely :-) . Nevíte někdo co s tím? Myslíte, že je to na výměnu tachometru? Ale kdybych sehnal někde jiný tachometr, už mi nebudou sedět ujeté kilometry, že? Případně kolik tak orientačně stojí (počítám někde z vrakáču). Díky.

Odesláno

Zřejmě je tam vychozené ložisko.

Tachometr je zřejmě mechanický, na ujeté km se vykašli.

Rozeber to a zkontroluj a případně utěsni ložisko, anebo sežeň z vrakáče. Problém bude, že 405 už ani na vrakáči nebude.

Cena je na dohodě, obvolej mnoho vrakáčů.

Odesláno

Ok, díky. A dá se vyměnit jenom tachometr (budík), nebo se musí měnit celá přístrojovka? Volal jsem na jeden oblíbený vrakáč a tam mi řekli, že prodávají jenom celý přítrojovky, za 400,-. Prý snad na 405 něco budou mít....

Odesláno

Na 405 jsem to nerozebíral, ale na XM. Kaplička (tachometr) se dá vždy oddělat, kvůli výměně žároviček. Pod ním je natěsno bowden tachometru (velká matice s vroubky), ten musíš odšoubovat. A konektory.

Dej pozor, aby tachometr byl ze stejného ročníku a diesel/benzín, jinak budeš mít zbytečné potíže. Hledej stejný, přizpůsobování je složité.

Když montuješ tacho zpět, tak musí zapadnout ten čtyřhran bowdenu do tachometru. Raději si zařaď 4-ku a posuň autem (stačí půl metru), abys to tam nerval nasilu - jinak se čtyřhran záhy ulomí.

V knize Jak na to to je popsáno.

Odesláno

Stačí odpojit na prevodovke, tam je len zaistovacia guma, potom to potiahnes k panelu a nasadis to mimo, a potom cele dáš nazad. Jednoduché.

Predtým som sa aj ja trápil ako debil, ruky obite, odrete. Potom to už išlo jednoducho.

Odesláno

Tak jsem na vrakáči sehnal novou přístrojovku (jenom má cca o 100 000 km víc, ale stejně už auto nebudu prodávat, tak je to myslím jedno :-D), uplně stejnou jako mám já, jenom jsem povyměňoval žárovičky a vše funguje......Díky za fintu náhonem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...