jaxvine Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 Dobrý den, už si moc nevím rady tak prosím o pomoc: moje 406ka přestala startovat co se ochladilo pod 10°C, nejdříve startovala hůř a hůř, pak už skoro vůbec, nakonec po výměně žhaviček po asi 10x zmáčknutí balónku na naftě chytnul na škrtnutí... jenže v léťě jsou dané nové vstřiky, před třemi týdny žhavící svíčky, teď o víkendu balónek na naftové hadici, komplet hadice na naftu v motorovém prostoru nové (včetně přepadů vstřiků), přetěsněný vršek čerpadla, nové pouzdro hřídele ovládání plynu na čerpadle... Teď už ale nestartuje v podstatě vůbec,po přetěsnení čerpadla nastartováno startovacím sprejem, projeto vše OK, pak asi 10 minut chytalo na škrtnutí, po hodině ani neškrtnul.... podotýkám že při startování se "plazí" z výfuku bílí dým (nespálená nafta)... servisák mi ještě poradil proměřit jestli jde do žhaviček proud že by mohlo být v háji žhavící rellé, ale to je pro mě už poslední možnost. Prosím o radu, každá rada a zkušenost dobrá, případně nějaký fachman přes tyto motory z jižních čech u kterého bych se mohl zastavit... DĚKUJI Citovat
Guest servisman Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 Chce to změřit zda-li ti jde napájení na žhavičky. Napsal sis to sám tak vyzkoušet. Citovat
jaxvine Odesláno 8. prosinec 2014 Autor Odesláno 8. prosinec 2014 Jo dneska zkusim, ale muj názor je že by tenhle motor měl chytnout i bez žhavení... a on fakt neslíbí... Citovat
myšut Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 (upraveno) ale muj názor je že by tenhle motor měl chytnout i bez žhavení : s benzínem v naftě ano sedni to toho , 2x -3x nažhav ,nestartuj a sáhni na žhavky prstem .Výsledek víš IHNED .Pokud jsou měněný ,zajdi za elektrikářem. V jakým stavu máš sání ..?bílý kouř z laufu je voda.Ta má furt jen 1 jedinou barvu. Přehled nespálené černé jak bota nafty,hnědé pozvolna a spalující modré můžu dodat ze startu třeba T815 po ránu .... voda je ok ...,nehřeje se to...? Upraveno 8. prosinec 2014 uživatelem myšut Citovat
jaxvine Odesláno 8. prosinec 2014 Autor Odesláno 8. prosinec 2014 Žhavení vyzkouším, Sání komplet vyčištěný, turbo po repasu, bílý kouř se valí z vejfuku při tom když auto nechytá - plazí se po zemi, vysloveně smrdí od nafty, vyslověně bíly, když už to chytne tak samozřejmě obrovská mlha, bílo až šedo - černo... s vodou nevim, doteď klesala, jenže mi silně tekla hadice, což sem vyřešil před týdnem, a to už to v podstatě nejelo, s teplotou jsem měl problém těsně před ochlazením (myslím venku), ale nespíná sahara a to po vyndaní/nandaní turba, tudíž sem myslel že závada je v elektrice (čidlo) ale to už sem nestihl dořešit protože nestartuje... Citovat
myšut Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 vodou nevim, doteď klesala, jenže mi silně tekla hadice, což sem vyřešil před týdnem....no ,to si zprvu neřekl,to je docela podstatný detail logiku mi to dává - ohřáté jede ,bo ještě něco nasaje a spálí,studené ani prd. Ten repas je jak dlouho...nebude to blbnout od doby tý repase...? Citovat
jaxvine Odesláno 8. prosinec 2014 Autor Odesláno 8. prosinec 2014 (upraveno) Tak ještě takhle, s vodou nebyl problém dokud nebyl problém s hadicí (přes 2 roky), tzn. narážíš na špatné tlaky resp. hlavu?? repas byl udělanej cca před půl rokem. A ještě takhle, dvakrát sem žhavil už celý léto, protože to měl už v tý době tendenci chvilku točit a pak to blaflo + strašněj dejm... proto výměna žhaviček, a na doporučení i vstřiků (má to 250 000), ale rozdíl před / po repasi řekl bych nulový, chytalo to (i jezdilo) stejně... po výměně žhaviček asi tři dny chytalo na škrtnutí, čemuž už moc nerozumim protože pak začli ty největší problémy, ochladilo se , a nechytal ani s novýma žhavičkama, vsadil sem tedy na to že mi padá nafta a jak sem psal výš, když sem statečně napumpoval chytnul zase na cvrnknutí, pak už přišlo čerpadlo + hadice + balónek, podotýkám že čerpadlo má přetěsněný pouze vršek (při namačkání balónku hodně do tvrda nafta vzlínala kolem osy páky plynu)... Upraveno 8. prosinec 2014 uživatelem jaxvine Citovat
myšut Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 no ,hlavou to teda nebude ,projdi žhavení jako nejjednodušší diag .a pro úplnost - vyřaď nádrž,vedení,balonek atd...a píchni přímo na čerpadlo PET s naftou napřímo,samospádem.A startuj . ještě písni stav rozvodů ..... Citovat
jaxvine Odesláno 8. prosinec 2014 Autor Odesláno 8. prosinec 2014 žhavení udělám hned jak přijdu domu, s PET lahví sem pitomej, to mě přeci mělo napadnout dávno, tim vyřadim netěsnosti všude před čerpadlem... zase napíšu až pokročim, žhavičky otestuju dneska, tu petku nevim... Rozvody přibližně 30 000 km povýměně takže zánovní... Citovat
myšut Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 jen pokračuj ,nadšení je základ . S Petkou se vyhneš netěsným membránám, dírám ,zpuchřelým hadicím. Prakticky ten jednoduchý motor potřebuje jen čerpadlo a naftu se startérem,zbytek je příslušenství ....máš naftu ,nepotřebuješ ani čerpadlo v nádrži jak u benzínu.... a ještě detail ...jak jde motor .nebo šel do otáček...... Citovat
jaxvine Odesláno 8. prosinec 2014 Autor Odesláno 8. prosinec 2014 no už my to nadšení dochází (a taky peníze ) po tom repasu turba, teď čerpadlo, vstřiky , žhavičky, v bedně garáži mám komplet nový brzdy, a jestli to auto nebude jezdit jak má tak si to pudu hodit Jinak podle mýho názoru jel dobře, a do otáček bez problému... nemyslim si že by na tom byl špatně, ale strach už mám Citovat
myšut Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 hlavu vzhůru ,nemusíš rozdělat 2/3 auta nebo nemáš na krizových místech 3-4 mm jako já ,aby si se k něčemu podstatnému dostal. Citovat
Mišak Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 a co ventily? Myslím že u tohodle typu motoru o tom oddie psal už něolikrát zkusit mrknou i na ně. Popřípadě zkus nažhavit natvrdo drátem. Ale a myslím že padá nafta... segře to dělalo na 4O5 též teď startuje na drc. Netěsnost na plastovém tělu naftového filtru, které někdo podlepil silikonem. Výměna za naf. filtr z rovra mezi hadice. Má holý D nevím jestli je to stejné i u tebe. Citovat
jaxvine Odesláno 9. prosinec 2014 Autor Odesláno 9. prosinec 2014 Takže včera sem zkoušel žhavičky, nevim jestli umim s ampérmetrem - na elktriku sem trochu antitalent, nicméně co jsem četl mínus sem dal na tělo žhavičky a plus nahoru na drát a nenaměřil sem ani ťuk, pak jsem zkusil variantu 2 jak psal Myšut 2x 3x 4x sem nažhavil a žhaviče studený jak psí čumák, takže nejspíš opravdu nežhaví, ačkoli relé cvaká, takže zejtra odvážim do autoservisu, s elektrikou si hrát opravdu nechci. Nicméně tu nádobku na filtr sem měl taky dole myslim že je ok, ale uvidíme co s těma žhavičema, kdyby nafta stále padala zkusim tu PETku nejdřív rovnou na řerpadlo, a pak před filtr a uvidí se . A ještě k ventilům, ano četl jsem už několikrát taky že by to mohly být ventilový vůle, taky sem zvažoval, ale stále jsou pravděpodobnější varianty žhavení/padá nafta, až pokud se nepotvrdí že by to bylo v těhle dvou věcech tak začnu řešit hlavu/ventily/tlaky, ale doufám že to řešit nebudu muset... Každopádně děkuju za reakce a za rady, já dám vědět po servisu, jak to vypadá... Citovat
Guest servisman Odesláno 9. prosinec 2014 Odesláno 9. prosinec 2014 Dalo by se vyzkoušet - na žhavky přivést + od baterky a pak zkusit nastartovat. Pokud ti chytne bez problémů bude problém v relé žhavení. Kontrolka žhavení se ti rozsvítí ? Citovat
jaxvine Odesláno 9. prosinec 2014 Autor Odesláno 9. prosinec 2014 (upraveno) Tak ještě zkusim ty žhavičky na tvrdo... Kontrolka žhavení normálně svítí a pochvilce zhasne, pak prodleva a cvakne relé... což zní jako bez problému, ale asi to fakt nežhaví... Upraveno 9. prosinec 2014 uživatelem jaxvine Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2014 Odesláno 9. prosinec 2014 pokud ti to chytně s žhavením natvrdo drátem z baterky, dej si žhavení přes tlačítko a pojistku a máš to celkem zadarmo, taková tlačítka existují Citovat
Guest servisman Odesláno 9. prosinec 2014 Odesláno 9. prosinec 2014 Pokud relé cvaká , mohly by býti opálené kontakty ,zda by šlo relé rozebrat nemám zkušenost. S tím tlačítkem je to možné, známýmu jsem to dělal taky a jezdil tak vpohodě. Citovat
jaxvine Odesláno 9. prosinec 2014 Autor Odesláno 9. prosinec 2014 No a teď budu za úplnýho blbce že - taky by to asi chtělo zkontrolovat pojistky co? Předpokládám že ta obrovská (myslim že 50A) je na žhavení ne? Každopádně zkouknu pojistky, zkusim nažhavit na tvrdo a uvidíme Citovat
Guest servisman Odesláno 9. prosinec 2014 Odesláno 9. prosinec 2014 (upraveno) Co jsem koukal žhavení nemá pojistku. Tedy napájecí kabel k relé a od relé ke žhavičkám. Upraveno 9. prosinec 2014 uživatelem servisman Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.