Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kvalitni protektory!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Odesláno

To MK405.Hm,dobry.Ale precijen rozdilem je to na 1 mes jezdeni(pro me) na celem obuti.Bohuzel,jsem v situaci,kdy kazda koruna se hodi.Nejsem z nejbohatsich:roll....ale dik.Az je ojedu,tak se budu pidit jinde a mozna ne po protektorech.Mozna ma fin.situace bude lepsi,tak si to budu moci dovolit.Ale to uz budu mit mozna jineho pazouta:-),mozna!

Odesláno

Taky jsem nedávno vybíral zimní obutí. Z velkolepých plánů na Pirelli Snowsport a jiné podobné jsem klesl až k protektorům, abych si nakonec řekl, že tohle pro mne nemá smysl a zase se začal dívat někam výš. Skončil jsem u Barum Polaris 2 195/65 R15 91T za 1554,-Kč za kus. Byly i levnější - Matadory, někde jsem zahlédl i Avon. Koupil jsem zatím dvě. Další dvě musí počkat do další výplaty. Taky nejsem z nejbohatších, ale protektorům moc nevěřím.

Spíše bych se chtěl zeptat na jinou věc, když už jsme u těch pneumatik. U každé se udává ještě tzv. rychlostní index. Pro P406 jsou doporučené 195/65 R15 91H, zatímco já jsem koupil 91T (samozřejmě byly levnější než 91H). Na zimu v tom bude jezdit převážně jeden člověk bez nákladu, takže auto nebude zatížené.

Budou 195/65 R15 91T bezpečné ? Nebo mám raději tyto dát na zadní nápravu a dopředu dát 195/65 R15 91 H, taky Barum Polaris 2 ?

Odesláno

Arnie

pismeno na konci oznacenia je index rychlosti

T 190 km/h

H 210 km/h

na zimu by si hadam nemal mat problem s T

index hmotnosti mas na oboch pisany 91 teda rovnaky...

Odesláno

zimni pneu se obecne vyrabeji do nizsich rychlosti, resp. s nizsimi indexy nez letni (nebo jsou pekne drahe...), s T je to porad ok...

nekde ve vyhlasce k tomu byla i vyjimka, kdy muzes pouzit pneu s nizsim rychlostnim indexem... podle ni by melo byt v aute viditelne umistene varovani na nizsi max. rychlost...

Odesláno
Původně zaslal: trollik

To MK405.Hm,dobry.Ale precijen rozdilem je to na 1 mes jezdeni(pro me) na celem obuti.Bohuzel,jsem v situaci,kdy kazda koruna se hodi.Nejsem z nejbohatsich:roll....ale dik.Az je ojedu,tak se budu pidit jinde a mozna ne po protektorech.Mozna ma fin.situace bude lepsi,tak si to budu moci dovolit.Ale to uz budu mit mozna jineho pazouta:-),mozna!

jo prachy :roll si z toho nic nedělej, taky nejsem bohatej :aut

první zimu jsem jezdil na celoročních universálech, druhou jsem koupil matadorky na předek a třetí i na zadek a pak jsem teprvě poznal o čem je ten rozdíl mít relativně pořádné zimní obutí pak jsem byl spokojen než jsem vyměnil auto a scháněl větší rozměr, jenže to už se mi nechtělo se v zimě trápit a koupil jsem hned čtyři gumy :D

Odesláno

a ono je to vlastně jedno jaké máte gumy :aut

- pokud máte špatné, tak to třeba někde rozmlátíte:aut

- pokud máte dobré, tak vás rozmlátí ten za váma co nemá :aut

:D:D:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: mk405

a ono je to vlastně jedno jaké máte gumy :aut

- pokud máte špatné, tak to třeba někde rozmlátíte:aut

- pokud máte dobré, tak vás rozmlátí ten za váma co nemá :aut

:D:D:D:D:D

s tim se ovsem nese jeden podstatnej rozdil, a to kdo bude calovat :D:aut

Odesláno

S protektorama jsem na golfu odjezdil dvě zimy a moc jsem si nestěžoval (kromě ostrých zatáček). Teď už bych do protektoru nešel a do \"jeté\" gumy v žádnym případě (líp se mi jezdilo na těch protektorech). Budu šetřit a přinejhorším koupím každý rok dvě nový gumy. A teď mám otázku: Co říkáte na ty různý nový gumy v hypermarketech (je na nich napsáno třeba Made in Ukraine nebo Made in Romania)? Máte s nima někdo zkušenosti? 185/65/14 v ceně cca 1300,-/ks

Odesláno

Máme ve firmě 20 aut a pěkně kritické pracovníky (tzv. reptaly). Nicméně Barum Polaris to jistí - dobrá (standardní) kvalita za příznivou cenu. Jízdní vlastnosti jsou dobré, akorát moc dlouho nevydrží.

Kupovat po dvou - nové dopředu a ty staré klidně dozadu.

A špatný příklad - pneu Trayal made in Yugoslavia (nebo Chorvatsko) - běhoun (vzorek) lítá ze strany na stranu a z auta je kostitřas.

Odesláno

Proč všichni chcete 185/65/14? Na co na zimu takhle široký gumy? To máte tenhle rozměr zapsanej v techničáku? Dejte tam 175/65/14, na zimu jsou většinou užší lepší a jsou taky levnější. A to upozornění na nižší rychlost má být v zorným poli řidiče, ale pokud to nemáte v techničáku jako alternativu, tak je to stejně na vaše nebezpečí.

Odesláno

Mimochodem, nejlevnější se mi zdají gumy na nejlevnějšípneu.cz, nižší ceny jsem jinde neviděl, rajpneu je klidně o 200Kč na gumě dražší. Do tejdne vám je dovezou až domu, holt si je musí každej nechat za pět stovek přehodit. I tak se to ale vyplatí. A za těch 1500 tam koupíte bridže LM20, což jsou jedny z nejlepších gum vůbec, mrkněte třeba na testy na az-pneu.cz. Kde jsou různý matadory a polarisy? Na konci mezi nejhoršíma.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

To není o Praze, to je o blbosti. To, že někdo kupuje kvalitní věci, a je za ně ochoten zaplatit odpovídající cenu, totiž není vyhazování peněz, naopak. Jen blbci \"šetří\" na těch nepravých místech - stačí se rozhlédnout diskuzí: místo nafty vyjetej fri?ák, náhradní díly se vybíraj jen podle ceny, taky jsou magoři co třeba nemění filtry a nebo je jen vymejvaj, po vrakovištích sbíraj ojetý brzdový destičky.... Tihle všichni \"šetří\" - a tihle taky většinou mívaj ty debilní kecy typu \"to není Praha\" - zatímco většinou za den udělaj nejmíň krabku cigár a večer do sebe v hospodě nalejou 10 piv... :/ ale hlavně že \"šetří\".

Hoši, vaše věc, \"šetřete\" si kde chcete a jak chcete. Ale laskavě si v diskuzi (a nejen v ní) všimněte, kdo tu pak nejvíc brečí, že mu něco nefunguje, že se mu něco vysypalo, a že něco musí furt opravovat. Ve většině případů jsou to právě ti, co \"šetřili\" na tom pravém místě - na co by měnili kladky, stačí rozvoďák, na co by měnili filtr, stačí olej, na co by dávali za čep tři stovky, když se dá sehnat za stovku atd. Opravdu, umění ušetřit na tom správném místě jak noha. Ale hlavně když to můžete použít jako záminku k nadávání na pražáky, že :/

No vykřičníků si pro mě za mě piš kde chceš kolik chceš - mně je to putna. Když ti nevadí, že potom ten příspěvek vypadá jak od retarda... ostatně, tohle je jedna ze základních věcí, před kterou varují v nápovědách snad

v každém fóru, jen tak mimochodem.

[upravil dne 10/26/05 oddie]

Oddie: úplně s Tebou souhlasím i když nejsem z Prahy. :super:super:super

Neboli : nejsem tak bohatej, abych kupoval tak levný věci (když jsem si koupil slušnější auto, tak aby dobře sloužilo nutno kupovat /když ne origo díly/, tak alespoň slušnější repliky). :myslim

O pneumatikách nemluvě. :myslim:mad::myslim

[upravil dne 28/10/05 Pinďa]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...